Γιώργος Χελάκης

Η μεσαία γραμμή να δώσει ρεύμα

SportDay

Περισσότερο απ' όλους ο Ρεχάγκελ φάνηκε να προβληματίζεται από τη συνολική απόδοση της Εθνικής ομάδας κόντρα στους φιλόδοξους Αρμένιους. Ακόμα κι αν η ισοπαλία μπορεί να φαντάζει ως φυσιολογικό αποτέλεσμα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ήρθε είναι ανησυχητικές. Η ομάδα είχε κενά στην άμυνα και χτυπητές αδυναμίες στην επίθεση. Τα δύο συμπτώματα μπορεί εν μέρει να εξηγηθούν από τη μέτρια απόδοση της μεσαίας γραμμής. Με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους Αρμένιους. Ακόμα κι έτσι θα περίμενε κανείς να βγει στην κόντρα η Εθνική ώστε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν απειλές μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να πατήσουν σε αυτή, παρά τις αλλαγές στην επιθετική γραμμή που δοκίμασε ο Ρεχάγκελ. Μόνη θετική καταγραφή το πάθος του Χαριστέα και δύο προσπάθειες του Σαμαρά για μπουκάρισμα. Με ηρωισμούς του Κυργιάκου, του Αντζα και του Μπασινά κόπηκαν τελευταία στιγμή οι Αρμένιοι. Οπως και να το πάρεις, η Εθνική προβλημάτισε με την παρουσία της. Την αδυναμία της να πιέσει και να δημιουργήσει τρανταχτές ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που δεν συμπεριλαμβάνεται στις καλές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο εκνευρισμός –κάποιες στιγμές– του Ρεχάγκελ μαρτυρά ότι και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε από ορισμένες αντιδράσεις και επιλογές των παικτών του. Οι μέρες που απομένουν είναι αρκετές ώστε να διορθωθεί η κατάσταση και να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα. Η νίκη στο χθεσινό φιλικό θα χρησίμευε κυρίως για λόγους ψυχολογικούς. Μια παραγωγική εμφάνιση θα έδειχνε ότι η ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο Σπυρόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Σαλπιγγίδης στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν οι αλλαγές που δοκίμασε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρεχάγκελ. Λογικά, διαπίστωσε διάθεση, αγωνιστικότητα, αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό. Ισως η αφλογιστία του Γκέκα και κάποια κενά όταν ο Αμανατίδης χρειαζόταν να ντουμπλάρει αμυντικά τον Σπυρόπουλο να ανησυχούν περισσότερο τον κόουτς. Ο Κυργιάκος στο κέντρο της άμυνας είναι σταθερή αξία και πάντα επικίνδυνος όταν τοποθετείται στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Σεϊταρίδης έχει σημαντικά περιθώρια να ανεβάσει την απόδοσή του. Ο Πατσατζόγλου φάνηκε ότι μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Η άσχημη βραδιά του Κατσουράνη λογικά δεν θα είχε συνέχεια. Οι απανωτές αρρυθμίες της μεσαίας γραμμής φαντάζουν μέχρι τώρα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Μέχρι τη μεθεπόμενη Τρίτη υπάρχουν περιθώρια για να θεραπευτούν. Η μεσαία γραμμή, που τώρα φαίνεται να υστερεί, είναι αυτή που στο πρόσφατο παρελθόν έδινε –χωρίς διακοπές– ρεύμα στη «γαλανόλευκη» μηχανή. Μπασινάς, Κατσουράνης και Καραγκούνης θα τη βρουν την άκρη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x