Γιώργος Χελάκης

Ο Γερμανός στέλνει τις προβλέψεις στον κουβά!

SportDay

Nα ήταν δύο και τρεις οι φορές που ο Ρεχάγκελ έστελνε στον... κουβά τις προβλέψεις των ρεπόρτερ σχετικά με την ενδεκάδα που κάθε φορά σκοπεύει να παρατάξει, μικρό το κακό.

Ο κόουτς, όμως, σχεδόν πάντα καταφέρνει να κατεβάζει στο γήπεδο ένα-δύο παίκτες που κανένας δεν είχε προβλέψει. Είτε το κάνει επίτηδες είτε έπειτα από τόσα χρόνια ακόμα να καταλάβουμε τον τρόπο που σκέφτεται και κάνει τις επιλογές του.

Με σοβαρό τον κίνδυνο να μας... εκθέσει και πάλι, υπό κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης άφηνε να καταλάβουμε ότι φαινόταν να καταλήγει. Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας και Αμανατίδης.

Κλασικό 4-3-3 με τους Χαριστέα, Αμανατίδη στα άκρα και τον Γκέκα στην κορυφή. Κρίνοντας από τα φιλικά, υπάρχουν δύο-τρία πράγματα που απασχολούν τον Γερμανό.

Το πρώτο αφορά το ταλαιπωρημένο γόνατο του Γιώργου Καραγκούνη. Ενδεχόμενη απουσία του σημαίνει γενικότερη αναστάτωση στη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Σε μια τέτοια περίπτωση ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ τοποθετείται είτε ο Αντζας είτε ο Πατσατζόγλου και ο Μπασινάς αναλαμβάνει επιτελικά καθήκοντα. Τις δύο λύσεις δοκίμασε ο κόουτς διαδοχικά στα φιλικά με Ουγγαρία και Αρμενία. Μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Γιαννακόπουλου στη θέση και τα καθήκοντα του «τυπάρα».

Προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει και στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί δοκιμάστηκε ο Χαριστέας έχοντας στα δεξιά του τον Σαλπιγγίδη. Το τεστ -στο παιχνίδι με τους Ούγγρους- μάλλον δεν ενθουσίασε. Ο Γκέκας παραμένει επικρατέστερος. Οταν το γκολ γίνεται επιτακτική ανάγκη, η αξιόπιστη λύση της τελευταίας στιγμής θα είναι ως συνήθως ο Λυμπερόπουλος.

Η καλή αγωνιστική κατάσταση του Αντζα προκαλεί ικανοποίηση. Ο κόουτς δεν θα ήθελε να «πειράξει» το κέντρο της άμυνας. Θα το κάνει μόνο στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι ο Τραϊανός Δέλλας εμφανίσει αδυναμία να φορμαριστεί. Κάπου εδώ ολοκληρώνονται οι προβληματισμοί. Σπυρόπουλος αντί Τοροσίδη και Σαμαράς αντί Αμανατίδη συγκεντρώνουν ελάχιστες πιθανότητες. Στον βαθμό που μπορούν να γίνονται πιθανολογήσεις όταν ο προπονητής τον οποίον αφορούν λέγεται Ρεχάγκελ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x