Γιώργος Χελάκης

Υπάρχουν κέρδη που πρέπει να αξιοποιηθούν

SportDay

Kαταρχήν κάποιες θετικές διαπιστώσεις: ο Νίκος Σπυρόπουλος μπορεί με τρόπο αξιόπιστο να ανταποκριθεί και στα επιθετικά και τα αμυντικά καθήκοντά του ως αριστερός μπακ. Ο Αγγελος Χαριστέας είναι πολύ πιο χρήσιμος και αποδοτικός παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λουκάς Βύντρα, εφόσον απελευθερωθεί ψυχολογικά, μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού βγάζοντας σωστές σέντρες. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της Εθνικής.

Οι αρνητικές καταγραφές τώρα. Η Εθνική ομάδα χρειάζεται περισσότερο τρέξιμο στη μεσαία γραμμή και παίκτες που να βγαίνουν στον κενό χώρο, για να παίρνουν την μπάλα και να μην την περιμένουν στα πόδια τους. Ο Γιάννης Αμανατίδης είναι πιο χρήσιμος ως δεύτερος επιθετικός –όπως παίζει στην Αϊντραχτ– παρά εξορισμένος στην πλάγια γραμμή του γηπέδου.

Η Εθνική ομάδα προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο κόντρα στους Ισπανούς, υπήρξαν στιγμές που το κατάφερε. Επαιξε χωρίς να κλειστεί, χωρίς να σκοτώσει τον χρόνο, χωρίς να γυρίζει άσκοπα την μπάλα μπροστά από τον Νικοπολίδη. Δημιούργησε φάσεις και απείλησε τον Πέπε Ρέινα. Το έκαναν περισσότερες φορές και ίσως με μεγαλύτερη ένταση οι αντίπαλοι. Ωστόσο, το χθεσινοβραδινό παιχνίδι ήταν από αυτά που τονώνουν την αυτοπεποίθησή και των ποδοσφαιριστών και των θεατών στην εξέδρα. Μένει η πίκρα από τις τρεις διαδοχικές ήττες. Πετύχαμε μόλις ένα γκολ και δεχτήκαμε πέντε.

Το παιχνίδι χθες δεν πρέπει να το δούμε ως το τέλος μιας πορείας. Ειδικά ο προπονητής μας οφείλει να το δει ως το πρώτο φιλικό προετοιμασίας για τον νέο στόχο της Εθνικής, που είναι η πρόκρισή μας στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική. Οι διαρκείς και ατέρμονοι απολογισμοί, συνοδευόμενοι μάλιστα από την αναπόληση του πρόσφατου ένδοξου παρελθόντος, δεν ωφελούν. Χρειάζεται με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να εξαντλήσουμε τα κοιτάσματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ανανεώσουμε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών για την Εθνική ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά του ομοσπονδιακού τεχνικού σε συνεργασία με την ομοσπονδία. Δουλειά που πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, με το ραντεβού Γκαγκάτση-Ρεχάγκελ. Ούτε αποδοκιμασίες ούτε αποκαθηλώσεις. Συνεργασία και συνεννόηση, με το βλέμμα στραμμένο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x