Γιώργος Χελάκης

Δεν γίνεται να φταίει μόνο ο κόουτς...

SportDay

H καταραμένη φτώχεια φέρνει γκρίνια. Ο μήνας του μέλιτος περιλάμβανε την κατάκτηση του Euro 2004 και την άνετη πρόκριση στα γήπεδα της Αυστρίας. Μέχρι τότε όλα ήταν μέλι-γάλα. Αντί για κάποιου είδους σοβαρή κριτική, ο Ρεχάγκελ είχε να... αντιμετωπίσει τις κοτσάνες των Ελληναράδων. Οι υπόλοιποι θεωρήσαμε καθήκον μας να υπερασπιστούμε τον εθνικό προπονητή από τις χοντράδες. Ετσι, η σημαία της κριτικής κυμάτιζε μεσίστια. Τώρα όλοι μαζί ανακαλύπτουμε ότι δεν υπήρχαν επιστημονική στήριξη, προπονητής τερματοφυλάκων, συνεργασία με τους προπονητές των μικρότερων Εθνικών ομάδων. Τόσο καιρό γιατί δεν τα γράφαμε; Γιατί όλα τα σκίαζε η επιτυχία. Τα γράφω όλα αυτά και σαν ένα είδος αυτοκριτικής. Μπερδέψαμε το αυτονόητο ενδιαφέρον μας, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η Εθνική ομάδα, με την αυτονόητη υποχρέωσή μας, όταν ξέρουμε κάτι να το γράφουμε... Αν λοιπόν υπάρχει περιθώριο για κριτική στον Τύπο είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ας το έχουν υπ' όψιν τους ανάμεσα σε άλλους και οι διεθνείς.

Τώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΟ με συνέντευξή του άφηνε να φανεί σε ποια σημεία διαφοροποιείται ο ίδιος από την πρακτική του προπονητή, τρέμω στην ιδέα να αρχίσουν ομοβροντίες εναντίον του Ρεχάγκελ. Σε μια τέτοια περίπτωση, στη «SportDay» λέμε «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε». Ούτε μας αρέσει να δημοσιοποιεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ τις απόψεις του για το θέμα πριν κάνει το ραντεβού με τον Οτο Ρεχάγκελ για να τα πει πρώτα στον προπονητή.
Αφήστε που εδώ υπάρχει ένα μείζον θέμα. Πριν βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο ο κόουτς, έπρεπε να του έχουν τεθεί με σαφήνεια όλα τούτα. Τώρα –με βάση όσα γνωρίζουμε– υπάρχει συμβόλαιο με την υπογραφή των δύο ανδρών. Προτείνω να αφαιρεθούν τα ποσά και να δοθεί στη δημοσιότητα, για να δούμε ποιες είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις του Ρεχάγκελ απέναντι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το καμπανάκι μετά την αποτυχία στην Αυστρία χτύπησε δυνατά στην ΕΠΟ. Στο αυτί του κόουτς είναι επί του παρόντος άγνωστο πώς ακριβώς ακούστηκε. Αλλά για να έχουμε καθαρές εξηγήσεις μία «αναμάρτητη» ΕΠΟ και ένας «αμαρτωλός» Ρεχάγκελ είναι άχαρο κοστούμι και γι' αυτό δεν λογαριάζουμε να το φορέσουμε καλοκαιριάτικα. Αν ο κ. Γκαγκάτσης έχει πάρει –όπως φαίνεται– το μήνυμα, ας το περάσει στον κόουτς πρώτα και μετά ας το μάθουμε οι υπόλοιποι για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x