Γιώργος Χελάκης

Η αστυνομία... ποδοσφαίρου να τους οδηγήσει στο αυτόφωρο!

SportDay

Hθελε πολύ να βρουν στόχο ο Ντε Ρόσι και ο Ντι Νατάλε; Να πιάσει ένα ακόμα ο Μπουφόν; Οχι βέβαια. Στη ρουλέτα των πέναλτι το νόμισμα κάθισε ανάποδα κι έστειλε σπίτι τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιταλούς. Με ένα μόλις παιχνίδι παραπάνω από τους Ευρωπαίους πρωταθλητές. Να μην ξεχνιόμαστε!

Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε σαν μικρή ομάδα απέναντι στους Σουηδούς και δίκαια τιμωρήθηκε γι' αυτό. Ελάτε τώρα να αναρωτηθούμε τι είδους μπάλα έπαιξαν οι Ιταλοί του Ντοναντόνι προχθές το βράδυ. Η αστυνομία του ποδοσφαίρου έπρεπε να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στο αυτόφωρο. Δίκη και καταδίκη με συνοπτικές διαδικασίες. Μάρτυρες κατηγορίας όλοι όσοι βρέθηκαν απέναντι στις τηλεοπτικές οθόνες την Κυριακή το βράδυ.

Η μεγαλύτερη ποινή να επιμετρηθεί –παρακαλώ– στον Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Ολοι οι Ιταλοί πίσω από την μπάλα και πίσω από τη σέντρα. Οδηγία σαφής, να μην πατήσουν οι Ισπανοί την περιοχή του Μπουφόν. Και από επίθεση «πετάμε την μπάλα μπροστά για να πηδήξει ο Τόνι». Μωρέ μπράβο. Ολόκληρη Ιταλία με δύο ανατρεπόμενα ταλέντο και τους ακριβοπληρωμένους αστέρες να κάνει σπουδές στο αντιποδόσφαιρο για να σώσει το τομάρι της. Σε περίπτωση που η αστυνομία του ποδοσφαίρου καθίσει στο σκαμνί τον Ρεχάγκελ για κακοποίηση του αθλήματος, ο Γερμανός να δείξει στο δικαστήριο το video του αγώνα Ισπανία - Ιταλία. Αθώος ο κατηγορούμενος. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σε μαζική άμυνα και γιόμες προς τον Τόνι. Οποιος είδε κάτι άλλο διαθέτει μεγάλη φαντασία. Κι όμως, στις λεπτομέρειες ενός πέναλτι και στην τύχη οφείλεται ότι οι Ισπανοί πέρασαν τελικά τους Ιταλούς. Μόνο στο παιχνίδι με τους Ρουμάνους οι Ιταλοί είχαν –κατά διαστήματα– συμπεριφορά σπουδαίας ομάδας. Οι Ολλανδοί τους τακτοποίησαν άνετα και οι Γάλλοι έπεσαν από το πέναλτι-αποβολή και την κόντρα στο πόδι του Ανρί. Αυτά τα ολίγα. Μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με τα καθ' ημάς και να βγάλουμε συμπεράσματα...

Οι δύο ομάδες με την πιο θεαματική μπάλα της διοργάνωσης έχουν ήδη επιστρέψει στις πατρίδες τους. Οι Γερμανοί καθάρισαν τους ασυντόνιστους Πορτογάλους και οι Ρώσοι τις βεντέτες των Ολλανδών.

Ομάδες που συμπυκνώνουν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης λέξης συνεχίζουν κανονικά. Ούτε το φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο ούτε οι παίκτες-σταρ μπορούν να εγγυηθούν επικράτηση μέχρι τέλους. Γι' αυτό οι Ολλανδοί μαζεύουν συνεχώς συμπάθειες και οι Γερμανοί τρόπαια.

Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ισπανία είναι καλύτερη ομάδα από τη δική του και αντί να διεκδικήσει στα ίσια τη νίκη, επιχείρησε να την κλέψει. Υστερα ήρθαν οι αστυνόμοι.

Σε τούτο το τουρνουά ίσως «φάνε πόρτα» κι αυτοί που κάνουν επίδειξη ανωτερότητας και εκείνοι που προσπαθούν να «κλέβουν» τα παιχνίδια. Για να δικαιωθεί το ρηθέν του Γκάρι Λίνεκερ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x