Γιώργος Χελάκης

Ας μην υποτιμούμε το ακμαίο ηθικό των Τούρκων

SportDay

Tο σακάτεμα των Τούρκων είναι άνευ προηγουμένου. Με τη μισή ομάδα θα παραταχθούν κόντρα στους υπερπλήρεις Γερμανούς, που ήδη κάνουν πρόβα τελικού. Πολύ θα ήθελα να τους δω να φεύγουν με σκυμμένα κεφάλια. Ομως για υπερόπτες δεν μπορούν να κατηγορηθούν. Οι Γερμανοί αυτό ακριβώς το πλεονέκτημα έχουν. Μπαίνουν και «σκοτώνονται» για να νικήσουν. Τρέχουν και μάχονται μέχρι το 90'. Το κάνουν γιατί ανάμεσα στα άλλα ξέρουν ότι δεν είναι το περίσσευμα του ταλέντου που τους οδηγεί στην επικράτηση.

Είναι η αδιάκοπη δουλειά μέσα στο γήπεδο, το πολύ τρέξιμο, το συνεχές μαρκάρισμα, τα πολλά σουτ. Λίγες έως ελάχιστες φορές θαυμάστηκαν τα «πάντσερ» για την ποιότητα της μπάλας που απέδωσαν. Λίγες φορές έβγαλαν παίκτες που θαυμάστηκαν για το αξεπέραστο ταλέντο τους και τις περίτεχνες ενέργειές τους. Στο γήπεδο μπαίνουν μαχητές με ανεξάντλητες φυσικές δυνάμεις, πειθαρχημένοι. Λιγότερο αποκρουστικοί από τους Ιταλούς και περισσότερο οργανωμένοι από τους Πορτογάλους, οι Γερμανοί πήραν το μάθημά τους από τους Κροάτες. Από τη στιγμή που δεν τους στοίχισε, θα βγουν κερδισμένοι.

Οι Τούρκοι ζωντάνεψαν πάλι το ποδόσφαιρο της μαγκιάς που συνορεύει με την αλητεία. Δείτε τις αντιδράσεις του Ρουστού, την παλικαριά του Σερβέτ, τα «χωσίματα» του Αρντά και την πονηριά του Νιχάτ, για να καταλάβετε. Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά του σόουμαν Φατίχ Τερίμ. Οι Τούρκοι είναι μια ετερόκλητη ποδοσφαιρικά παρέα που γουστάρει την μπάλα. Δέχτηκε την ευεργεσία της τύχης και την πάντρεψε με την ικανότητά της να μη δέχεται γκολ με άνεση. Με αυτό το μείγμα οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά.

Στο κρίσιμο ραντεβού θα βρεθούν αποδεκατισμένοι. Επειδή, όμως, δεν ήταν η πλήρης ενδεκάδα το στοιχείο που τους έφτασε εδώ, έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν ότι μπορούν μια φορά ακόμα. Το ίδιο ελπίζουν τα εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία και θέλουν να βγουν στη γειτονιά με το κεφάλι ψηλά. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x