Γιώργος Χελάκης

Εχουμε πρόεδρο «νικητή», δεν θέλουμε προπονητή «ηττημένο»

SportDay

Πληροφορίες και διαρροές συγκλίνουν: ο Οτο Ρεχάγκελ φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί πολλές από τις εισηγήσεις που θα του κάνει ο Βασίλης Γκαγκάτσης στο ραντεβού τους που προγραμματίζεται εν Αθήναις την επόμενη εβδομάδα. Το ενδεχόμενο δεν προκαλεί εντύπωση. Ερωτήματα, όμως, υπάρχουν και καλό είναι να διατυπωθούν. Βασικότερο όλων, γιατί εμφανίζεται ο κόουτς ευεπίφορος σε εισηγήσεις. Αν το κάνει διότι η ήττα στα τελικά του Euro τον έκανε να δει τα πράγματα διαφορετικά, έχει καλώς. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε οι αλλαγές να ήταν ή να εμφανίζονταν ως δική του πρωτοβουλία.

Ο ίδιος για το θέμα έχει παραμείνει σιωπηλός. Η υπόθεση κινείται επικοινωνιακά από την Ομοσπονδία, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόουτς θα ακούσει και θα περιοριστεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.

Πριν προχωρήσει ο συλλογισμός, διευκρινίζω ότι είναι μέσα στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της ΕΠΟ να εισηγηθεί και να ζητήσει πράγματα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνει αδυναμίες και δυσλειτουργίες. Ολες οι διαπιστώσεις ίσχυαν ασφαλώς και πριν από το στραπάτσο. Προφανώς και τότε τις διαπίστωνε η Ομοσπονδία, αλλά μπροστά στο κλέος του τροπαιούχου προπονητή ο κ. Γκαγκάτσης δίσταζε να γίνει απαιτητικός, παρά τη χρυσή ευκαιρία της υπογραφής νέου συμβολαίου. Τώρα οι χειρισμοί απαιτούν λεπτότητα. Ενας προπονητής που αποδέχεται τις απαιτήσεις του προέδρου διότι βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία είναι μια κακή εικόνα για την Εθνική ομάδα. Βελτιώνει σημαντικά το προφίλ του Γκαγκάτση, με την ουσιαστική διαφορά ότι δεν βάζει τις φόρμες για να προπονήσει την ομάδα ο πρόεδρος. Ο προπονητής τις βάζει και το δικό του κύρος πρέπει να προστατευτεί. Διαφορετικά «τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα» δεν θέλουν πολύ να πάρουν αψήφιστα τις εντολές του στα αποδυτήρια. Ηδη τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι νέοι παίκτες της ομάδας που δεν συμμετείχαν στις δόξες της Πορτογαλίας δεν έδειχναν τον προσήκοντα σεβασμό. Την «κατηγορία» στους νέους προσάπτουν οι παλιοί. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν στους νέους προστεθούν και οι... νεότεροι. Ούτε ο Τάκης Φύσσας, που λέγεται ότι θα πλαισιώσει τον κόουτς, θα μπορεί να συμμαζέψει την κατάσταση.

Γι' αυτό χρειάζονται λεπτότητα και προσοχή. Ολοι ξέρουμε ότι στην ΕΠΟ υπάρχει πρόεδρος που επιβάλλει τη θέλησή του και χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι. Δεν θα θέλαμε να μάθουμε ότι έχουμε προπονητή που ανέχεται τη θέληση του προέδρου για να διατηρήσει εν ισχύι το τελευταίο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο της καριέρας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x