Γιώργος Χελάκης

Οι Ισπανοί είναι καλύτεροι γενικά, οι Γερμανοί όταν πρόκειται για το τρόπαιο...

SportDay

Με ιδιαίτερη χαρά θα παρακολουθήσουμε τον τελικό τώρα που έπεσε «μέσα» στις προβλέψεις του ο Βασίλης Γκαγκάτσης, έστω και κατά 50%. Το άλλο 50% ήταν η Εθνική ομάδα που αποχώρησε νωρίς από τη χορταστική διοργάνωση. Επειτα από είκοσι και βάλε χρόνια, οι Ισπανοί φτάνουν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Οταν όλοι ψιθύριζαν και φώναζαν πως το 4-1 της πρεμιέρας επί των Ρώσων δεν γίνεται να επαναληφθεί και αρκετοί έφθαναν να δίνουν φαβορί την παρέα του Αρσάβιν, ο παππούς Αραγονές βρήκε τον τρόπο.

Επνιξε τον Αρσάβιν με τον Σένα, ευνοήθηκε από τον τραυματισμό του Βίγια και έριξε τους Ρώσους στο καναβάτσο με διαδικασίες συνοπτικές. Ο γερο-ιδιότροπος με τα ρατσιστικά ξεσπάσματα και τα απίθανα γούρια δίδαξε τακτική στον μετρ του είδους Γκους Χίντινκ. Με ενισχυμένο κέντρο και τον Φάμπρεγκας κορυφαίο από την ώρα που μπήκε, η ισπανική ομάδα κυριάρχησε αλλάζοντας συνεχώς την μπάλα, έτσι που οι Ρώσοι να μην έχουν κατοχή, πράγμα που πετύχαιναν μέχρι τώρα στα παιχνίδια τους. Ο Λουίς Αραγονές μπορεί να πιστεύει στα γούρια αλλά φαίνεται ότι δεν διστάζει να προκαλέσει την τύχη του.

Οι Μαδριλένοι έπεσαν να τον φάνε επειδή άφησε εκτός αποστολής το «χρυσό παιδί» του ισπανικού ποδοσφαίρου. Απτόητος, έκανε πράξη την απειλή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Ραούλ. Τώρα «μετράει» τον Βίγια πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης και τον Γουίθα να έχει σκοράρει ήδη δύο φορές...

Ο Γιοακίμ Λεβ απέφυγε τις σκανδαλιές. Πήρε αυτούς που όλοι ήξεραν. Συντηρητικοποίησε λίγο ακόμα το παιχνίδι των Γερμανών και ευτύχησε στην επιλογή να χρίσει βασικό τον Ποντόλσκι. Ολα τα άλλα κύλησαν όπως κυλούν συνήθως όταν πρόκειται για τη Γερμανία. Ακόμα κι όταν ο αντίπαλος φαίνεται να παίζει καλύτερα, υπάρχει κάποιος τρόπος να βρεθεί εκτός νυμφώνος. Είτε πρόκειται για την έξοδο της συμφοράς του Ρουστού είτε για την ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του Λαμ.
Απέναντι στους φινετσάτους Ιβηρες, ο Λεβ θα κρατήσει τα γκέμια φροντίζοντας τα μετόπισθεν.

Εκεί, ο κάπως άχαρος Μερτεζάκερ μπορεί να βρει εύκολα τον μπελά του από τον Τόρες. Με ενισχυμένο κέντρο και κάπως πιο απελευθερωμένο τον Μπάλακ, οι Γερμανοί θα ποντάρουν στα δυνατά σουτ εκτός περιοχής και την υπεροχή τους στον αέρα απέναντι στο μάλλον «κοντό» δίδυμο Πουγιόλ-Μαρτσένα. Τι σημασία έχει αν οι Ισπανοί φανούν πιο φαντεζί, πιο ταλαντούχοι, πιο επιθετικοί; Την ώρα που ο Μπάλακ θα παραλαμβάνει από τον Πλατινί, λίγοι θα δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x