Γιώργος Χελάκης

Οι Γερμανοί έφυγαν από το γήπεδο στο 65'

SportDay

Από το 65' και μετά, όταν ο κυρ - Αραγονές έριξε στο ματς τον Καθόρλα, το ματς τελείωσε για τους Γερμανούς. Ούτε μια φορά δεν αξιώθηκαν να απειλήσουν τον Κασίγιας. Τουναντίον οι Ισπανοί με τα τριγωνάκια τους έφταναν άνετα μπροστά στον Λέμαν και τον απειλούσαν με δεύτερο γκολ.

Το ματς κρίθηκε στο κέντρο. Εκεί οι καλοί χειριστές της μπάλας Ισπανοί, αφού ξεπέρασαν την αμηχανία τους στο πρώτο δεκάλεπτο, έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Ο Αραγονές άφησε στη μοναξιά του τον Τόρες και με Σένα, Φάμπρεγκας και Τσάβι αποδιοργάνωσε τη μεσαία γραμμή της Γερμανίας. Εδώ ίσως φάνηκε ο υπερβολικός σεβασμός του Λεβ στις βεντέτες της ομάδας. Ούτε ο Μπάλακ ούτε ο Φρινγκς μπόρεσαν να αποδώσουν σύμφωνα με την αξία τους. Οι τραυματισμοί τούς στέρησαν τη δυνατότητα και ο κόουτς τους άφησε μέχρι τέλους στο γήπεδο ενώ θα έπρεπε να τους αποσύρει εμπιστευόμενος νωρίς τα φρέσκα πόδια του Μπορόφσκι ή του Τροχόφσκι για παράδειγμα. Αντί γι' αυτά, ο κόουτς έστειλε εντός των τεσσάρων γραμμών τους Κουράνι και Γκόμεζ, που διακρίθηκαν ιδιαίτερα στα οφσάιντ και τα επιθετικά φάουλ.

Ακόμα και η αντικατάσταση του Λαμ έμοιαζε τιμωρία επειδή του ξέφυγε ο Τόρες στη φάση του γκολ και τίποτα παραπάνω. Στην αρχή του κειμένου κάναμε αναφορά στην απουσία των Γερμανών από το γήπεδο τα τελευταία είκοσι πέντε λεπτά. Εκεί που όλοι περίμεναν ότι οι πεισματάρηδες και μαχητές έως το τέλος Γερμανοί θα έκαναν την επική αντεπίθεση, αυτοί περιορίστηκαν σε βαθιές μπαλιές και γκρίνια στον εξαιρετικό διαιτητή Ροσέτι. Η εξήγηση μπορεί να αναζητηθεί στο ότι οι Μπάλακ και Φρινγκς έμειναν από δυνάμεις. Το μεγάλο λάθος του Λεβ που πλήρωσαν οι Γερμανοί. Ο Ικερ Κασίγιας, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, είχε μπροστά του τον «σκύλο» Πουγιόλ και δεξιά του τον Σέρχιο Ράμος, που έβρισκε πάντα τρόπους να πλαισιώνει τον Τόρες στο σημείο του πέναλτι κάθε φορά που οι συμπαίκτες του ήταν έτοιμοι να σεντράρουν.

Αξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία. Νικητής και τροπαιούχος εγκαταλείπει την εθνική ομάδα ο πανταχόθεν βαλλόμενος Αραγονές. Η Ισπανία δεν πήρε απλώς το τρόπαιο. Κατανίκησε αγωνιστικά τη Γερμανία κάνοντάς τη να φαίνεται μικρή ομάδα. Μη γελιόμαστε. Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη ομάδα. Το γεγονός δείχνει πόσο ακόμα μεγαλύτερη έχουν οι Ισπανοί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x