Γιώργος Χελάκης

Στο περσινό λάθος δεν προστέθηκε ένα ακόμα

SportDay

Πρώτα να το δούμε από τη σκοπιά του σεβασμού στην αξία και την προσφορά ενός παίκτη. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, αφήνοντας ελεύθερο τον Νίκο Λυμπερόπουλο ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του, φαίνεται να τον τιμά και να μην τον αφήνει να πελαγοδρομεί ανάμεσα σε ατελείωτα παζάρια σήμερα και –ποιος ξέρει– μοναχικές προπονήσεις αύριο-μεθαύριο. Για παίκτη τέτοιας αξίας η κοπτοραπτική στη διαπραγμάτευση είναι το χειρότερο πράγμα. Τον αφήνεις να φύγει και κοπανάς από πάνω μια ανακοίνωση με την οποία τον ευχαριστείς για τις υπηρεσίες του.

GAME OVER. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΠΑΕ. Ενα καλοκαίρι νωρίτερα ο Λυμπερόπουλος είναι τόσο χρήσιμος που πέφτει η διοίκηση πάνω του και τον πείθει να μην πάει στη Νυρεμβέργη, παρά το γεγονός ότι αυτό θα απέφερε στα ταμεία περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα ο Νικόλας βγαίνει τελευταία στιγμή εκτός σχεδιασμού και μάλιστα «τόσο πολύ» που αξίζει τον κόπο να μείνει ελεύθερος. Δηλαδή ή πέρυσι έκαναν μέγα λάθος στην ΑΕΚ που δεν πήραν τα λεφτά ή φέτος που αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται στην ομάδα. Η σκέψη αυτή περιορίζεται στα αγωνιστικά κριτήρια. Δεν συμπεριλαμβάνει την πληροφορία ότι ανάμεσα στη διοίκηση και τον παίκτη το κλίμα είχε βαρύνει, ειδικά μετά τις δηλώσεις του «Λύμπε», ο οποίος άφηνε σαφείς αιχμές για τη σκοπιμότητα συμμετοχής της ομάδας στα πλέι οφ. Αν αυτός ήταν ο λόγος, το πράγμα θα μπορούσε να έχει ξεκαθαρίσει αρκετά νωρίτερα. Δεν φαίνεται όμως να είναι έτσι από τη στιγμή που ο παίκτης ζήτησε να επεκταθεί το συμβόλαιό του ένα χρόνο ακόμη (καλοκαίρι 2010) και η διοίκηση το αρνήθηκε. Μπορεί απλώς ο λόγος αυτός να βάρυνε κάπως την τελική απόφαση.

Τώρα, όπως έχουν τα πράγματα, φαίνεται καθαρά πως το μεγάλο λάθος έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε που ο πολύς Φερέρ δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι δύο αργοί, ηλικιωμένοι και του ίδιου στυλ παίκτες δεν χωράνε μαζί στην ενδεκάδα. Τότε που ο Ντέμης υπολογίζοντας περισσότερο από όσο χρειαζόταν τον προπονητή και την εξέδρα, κράτησε τον Λυμπερόπουλο στους Θρακομακεδόνες. Το λάθος φαντάζει τώρα μεγαλύτερο, διότι η ΠΑΕ αποδεσμεύει τον παίκτη χωρίς να βάζει δραχμή στο ταμείο. Επιπλέον θα χρειαστεί –κατά πάσα πιθανότητα– να ξοδέψει χρήματα για να έχει αξιόπιστη ρεζέρβα του Μπλάνκο. Τα λάθη σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνονται. Θα ήταν όμως δύο φορές λάθος να βολοδέρνει ο Νικόλας μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ή να τον παζαρεύει η ΠΑΕ με ποσά που ούτε το ταμείο της θα ανακούφιζαν ούτε τον παίκτη θα... τιμούσαν. Ανάμεσα σε ένα ευτελές παζάρι και μια αξιοπρεπή αποχώρηση, προτιμητέα είναι η δεύτερη και για τον Λυμπερόπουλο και για τη διοίκηση της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x