Γιώργος Χελάκης

Μεταγραφή με σφραγίδα ευρωπαϊκής υπεροχής

SportDay

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης συνέδεσε το όνομά του με το όνομα του Βέλιμιρ Ζάετς. Αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, ο Νίκος Πατέρας συνδέει το δικό του με αυτό του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Το έχει η μοίρα των «θαλασσινών» να κάνουν τις ιστορικές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Με τη μεταγραφή του αξεπέραστου Κροάτη και μόνο μ' αυτή μπορεί να συγκριθεί η μετακόμιση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Παιανία. Κίνηση που θα συζητηθεί στην Ευρώπη όχι γιατί έτσι θα θέλαμε εμείς που εξασκούμε το επάγγελμα του αθλητικού συντάκτη σε μια μικρή επαρχία της ηπείρου, αλλά γιατί ο παίκτης βρίσκεται ακόμα σε ποδοσφαιρική ακμή. Γιατί και τη χρονιά που πέρασε φόρεσε φανέλα και περιβραχιόνιο στην Αρσεναλ και την εθνική Βραζιλίας.

Ενας πραγματικός ηγέτης έρχεται στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Μόνος του είναι σε θέση να μεταβάλει τις αγωνιστικές ισορροπίες υπέρ των «πρασίνων». Οι δυνατότητές του στο παιχνίδι ποικίλλουν.

Μπορεί να είναι απλά και μόνο ένας αξιόπιστος αμυντικός χαφ που κόβει τον αντίπαλο στη μέση. Μπορεί να βγάλει την ομάδα μπροστά παίζοντας σαν «δεκάρι». Μπορεί να γίνει απειλητικός σουτάροντας από μακριά. Μπορεί να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Το κυριότερο: μπορεί να τα κάνει μαζί όλα αυτά. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει κλείσει τα τριάντα ένα. Ούτε γέρος, ούτε ξοφλημένος, ούτε κορεσμένος. Διεκδικεί θέση στη νέα εθνική Βραζιλίας που ετοιμάζει ο Ντούνγκα. Κι όμως, αυτός ο παίκτης συμφώνησε να έρθει στην Ελλάδα και σήμερα, εκτός απροόπτου, συμφωνεί και η Αρσεναλ. Τηρουμένων των αναλογιών -γιατί τα κασέ των παικτών έχουν πέσει αρκετά- είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Ελλάδα. Συνυπολογίστε πως πρόκειται για αμυντικό χαφ.

Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός κάνει μεγάλη επιτυχία σε αγωνιστικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Ανατρέπει τα δεδομένα και βγαίνει μπροστά δημιουργώντας -πέραν των άλλων- σοβαρό πρόβλημα γοήτρου και ουσίας στον ανταγωνιστή του. Στη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν μπορεί να δοθεί απάντηση. Πατέρας και Αντωνίου καλούνται να ολοκληρώσουν σήμερα μια διαπραγμάτευση που θα φέρει την ομάδα τους σε πλεονεκτική θέση στην πολ ποζίσιον του πρωταθλήματος. Ο πολυμετοχικός δεν έχει να φοβάται τα γυάλινα πόδια του Πάολο Σόουζα, την αγωνιστική κατηφόρα του Φλάβιο Κονσεϊσάο, τα χρονάκια του Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι μεταγραφή σε απευθείας σύνδεση με την ανάγκη των οπαδών να νιώσουν πάλι τον αέρα ευρωπαϊκής υπεροχής της ομάδας τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x