Γιώργος Χελάκης

Ο Γιώργος Δώνης και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

SportDay

Οπαδοί και δημοσιογράφοι έχουμε συνηθίσει αλλιώς. Η βουβαμάρα μάς βγάζει έξω από τα νερά μας. Η σιωπή που μέρες τώρα βασιλεύει στην ΑΕΚ αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. Οσο προχωράει η προετοιμασία τόσο περισσότερο φουντώνει η ανησυχία των οπαδών, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη προτίμησή τους για το ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς. Ακόμα και οι δηλωμένοι οπαδοί της διοίκησης Νικολαΐδη δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη σιωπή. Ακόμα και αν ο Αρουαμπαρένα παρουσιαστεί σαν νέα μεταγραφή για τη θέση του αριστερού μπακ, ο Ρίκκα δεν νοείται ως η απάντηση στο κενό που αφήνει ο Ακης Ζήκος. Μελλοντικά μπορεί να συμβεί. Επί του παρόντος η διεκδίκηση του πρωταθλήματος απαιτεί υψηλή δαπάνη για την κάλυψη του τεράστιου κενού.

Οταν εξακολουθείς να πληρώνεις έναν παίκτη με 800.000 ευρώ τον χρόνο είναι -ίσως- υπερβολή να αποκτάς και άλλον με υψηλό συμβόλαιο για να τον αξιοποιήσεις ως βασικό. Μέχρις εδώ όλα σωστά. Ομως το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Στέλιο Βενετίδη δεν ήταν εφεύρημα του Τύπου.

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Δώνη, και για αριστερό μπακ ενδιαφερόταν και για αμυντικό χαφ. Κάθε καλόπιστος ΑΕΚτσής μπορεί να υποθέσει ότι γίνονται κινήσεις με τέτοια μυστικότητα που κανείς δεν παίρνει χαμπάρι. Κάθε λιγότερο καλόπιστος σκέφτεται ότι στην καλύτερη περίπτωση οι κινήσεις είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Κάθε «εχθρός» του Ντέμη σκέφτεται ότι το ταμείον είναι «μείον» και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει στασιμότητα. Οταν η ΑΕΚ αποκτούσε με υψηλό συμβόλαιο τον Μαϊστόροβιτς, οι σκάουτερ ένας μετά τον άλλο έρχονταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τα έργα και τις ημέρες του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Οταν μπήκαμε στην κανονική μεταγραφική περίοδο η σειρά των ομάδων που έδειχναν ζωηρό ενδιαφέρον για τον νεαρό στόπερ έπαθε ό,τι και αυτή που ενδιαφερόταν για τον Τοροσίδη: αδιαφόρησε... Τα λεφτά που... δεν μπήκαν στο ταμείο δημιούργησαν πρόβλημα. Η ΑΕΚ έχει πέντε σέντερ μπακ και ενάμιση αμυντικό χαφ. Εχει αριστερό μπακ με το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ομάδα μετά τον Ριβάλντο, αλλά στην ουσία φαίνεται να μην έχει αριστερό χαφ. Μπορεί ξαφνικά να γίνουν οι δύο καλές μεταγραφές και να αλλάξει το βαρύ κλίμα που πλανιέται τώρα.

Οσο περνάει ο καιρός στενεύουν τα περιθώρια και γίνεται πιο επίκαιρη η φράση «έλλειψις χρημάτων, στάσις εμπορίου».

Σε μία τέτοια περίπτωση θα κληθεί ο Γιώργος Δώνης να αναστήσει αγωνιστικά τον Ενσαλίβα έτσι ώστε να παίξει όπως με τον Πανιώνιο και να «ξανανιώσει» τον Αρουαμπαρένα. Πιο προσιτό μοιάζει να πειστεί κάποιος από τους μεγαλομετόχους ή όλοι μαζί να ανοίξουν λίγο ακόμα το πορτοφόλι. Μια ματιά στη γλίσχρα κίνηση των καρτών διαρκείας δείχνει ότι πείθει περισσότερο ένα ανοικτό πορτοφόλι από έναν προπονητή που καλείται να κάνει θαύματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x