Γιώργος Χελάκης

Θα τον έπιασε χασμουρητό βλέποντας τον περσινό ΠΑΟ

SportDay

Ο Χενκ Τεν Κάτε έχει προφανώς παρακολουθήσει πολλούς αγώνες του Παναθηναϊκού στο βίντεο. Στους περισσότερους θα χασμουρήθηκε δυνατά, μέχρι ξεσαγονιάσματος. Βλέποντας ότι το λάδι ήταν πολύ, αλλά από τηγανίτα τίποτα. Οι παίκτες του Πεσέιρο κρατούσαν την μπάλα αρκετά, αλλά δεν κατάφερναν να τη φέρουν με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Μικρές πάσες, ποδόσφαιρο «προς τα πίσω» ήταν όσα κατέγραψε ο Ολλανδός κόουτς. Αντιτουριστική μπάλα που δεν οδήγησε σε επιτυχίες και τη βαρέθηκαν όλοι.

Ο Παναθηναϊκός που δημιουργεί ο νέος κόουτς θα διαφέρει από τον περσινό όπως η μέρα με τη νύχτα. Με παίκτες που θα παίζουν από τα άκρα και γρήγορες μπαλιές στην επίθεση για να πιάνεται στον ύπνο η αντίπαλη άμυνα. Η απόσταση ανάμεσα στον Γκαλίνοβιτς και τον Μάντζιο θα διανύεται σβέλτα. Παίκτες και μπάλα θα τρέχουν πιο γρήγορα. Τα ακραία μπακ θα φεύγουν στην επίθεση. Τώρα το κάνει πετυχημένα ο Σπυρόπουλος, αύριο θα το κάνει και ο Γκάμπριελ. Για να μη δημιουργούνται κενά, οι δύο αμυντικοί χαφ θα κρατάνε τη θέση τους. Ο,τι είχαν εντολή να κάνουν χθες το βράδυ ο Σιόντης με τον Τζιόλη.

Παρά τα δύο γκολ, οι «πράσινοι» δεν ενθουσίασαν απέναντι στην Μπάνικ Οστράβα. Λογικά πράγματα. Είναι ακόμα νωρίς για να μεταμορφώσεις μια βαρετή και τόσο στατική ομάδα. Χρειάζονται τρικ όπως αυτό του Σαλπιγγίδη και σε θέση δεξιού χαφ-εξτρέμ.

Ο Τεν Κάτε έπαιξε κάτι σαν 4-3-3, με τον χαρισματικό Ρουκάβινα πίσω από τον κεφάτο Μάντζιο. Η κούρσα του νεαρού Κροάτη που έφερε το πρώτο γκολ είναι από τα πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν πέρυσι, διότι απουσίαζε εκείνος που ήξερε να τα κάνει. Με μικρή δόση υπερβολής λέω ότι και η μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου στον Σαλπιγγίδη που έφερε το δεύτερο γκολ απουσίαζε. Κυρίως διότι δεν υπήρχε στα δεξιά κάποιος που να έτρεχε τόσο γρήγορα ώστε να δεχτεί τέτοια πάσα. Χωρίς υπερβολή, υποστηρίζω ότι ο Λάζαρος χαραμίζεται στις γραμμές και ειδικά αριστερός. Πίσω από τον φορ μπορεί να παίξει. Κι ο Βύντρα, όπως φαίνεται, βολεύεται καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός. Τουλάχιστον εκεί δεν χρειάζεται να σεντράρει από πλάγια αλλά να πασάρει για να ανοίγει το παιχνίδι. Και το κάνει καλύτερα του αναμενομένου. Λείπει ακόμα αρκετός κόσμος ώστε να κατασταλάξει ο κόουτς και να δούμε ολοκληρωμένα τον σχεδιασμό του. Ετσι, όμως, όπως «γεμίζει» το ρόστερ της ομάδας, ο προπονητής διευκολύνεται να δοκιμάσει πολλά σχήματα με διαφορετικούς παίκτες. Εκεί που φαίνεται ότι έχει ήδη καταλήξει είναι σε Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλο. Διαφορετική είναι η γνώμη του από πολλούς -και μέσα στον Παναθηναϊκό- για Βύντρα, Τζιόλη, Μάντζιο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x