Γιώργος Χελάκης

Βγάλ' το, αγόρι μου (το συμπέρασμα)

SportDay

Aφού τα φιλικά είναι για να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως δηλώνουν οι βαριεστημένοι προπονητές και μεταφέρουν στο χαρτί οι αμήχανοι ρεπόρτερ, τότε δεν μπορεί, θα έβγαλε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τα δικά του. Πρώτο και καλύτερο, ότι ο Μίκελ Αλόνσο ούτε σε κατάσταση για να παίξει στον Ολυμπιακό βρίσκεται ούτε αμυντικό χαφ είναι. Μπορεί να είναι κάτι άλλο, χρήσιμο γενικά, πάντως όχι απαραίτητο, ούτε καν εναλλακτική επιλογή για τον Ολυμπιακό.

Αν μας πουν, δηλαδή, ότι είναι κάτι σαν «οκτάρι», τότε να μας πουν γιατί αυτή τη δουλειά δεν την κάνει καλύτερα και φθηνότερα ο Κώστας Μενδρινός.

Αλλο συμπέρασμα, ότι οι πιο φρέσκοι παίκτες της ομάδας είναι ο Γκαλίτσιος και ο Παπαδόπουλος. Που -τι σύμπτωση- ήρθαν φέτος και οι τιμές τους στα εργομετρικά μάλλον δεν έχουν σχέση με τις τιμές των υπολοίπων που μοιάζουν σαν παρηκμασμένων μεσόκοπων.

Τρίτο συμπέρασμα, ότι χωρίς δεύτερο παίκτη μέσα στην αντίπαλη περιοχή ο Ολυμπιακός θα ζητήσει και φέτος τα πράματα και θάματα που έκανε πέρυσι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Εύκολο να του τα ζητάς, δύσκολο να σου τα προσφέρει. Ο Οσκαρ Γκονθάλεθ προτιμά να παίζει έξω από την περιοχή, κάτι σαν «δεκάρι» περισσότερο, παρά ως δεύτερος επιθετικός. Πέρα από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα των δύο σέντερ μπακ στο χθεσινό ματς, απουσίαζε κάτι άλλο, για το οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος. Εκτός αν θέλουμε να το τραβήξουμε από τα μαλλιά, οπότε πρέπει να σημειώσουμε τις κούρσες και τα μπουκαρίσματα που επιχείρησε από τα αριστερά ο Ντιντιέ Ντομί. Προσθέτουμε, επίσης, τη διάθεση που έδειξε ο Μπελούτσι και τα κολπάκια που έκανε στο μικρό χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε.

Με τους διεθνείς που επιστρέφουν και τις μεταγραφές που αναμένονται, ο Ολυμπιακός λογικά θα αλλάξει κατά πολύ την ανησυχητική εικόνα που και στο χθεσινό φιλικό παρουσίασε. Του χρειάζονται πολλά για να διορθώσει την αγωνιστική του εικόνα και να γίνει απειλητικός όταν κάνει επίθεση. Χθες φάνηκε καθαρά ότι έχει ανάγκη από δύο καλούς επιθετικούς, με δυνατότητα όχι μόνο να αξιοποιούν τις τελικές πάσες των συμπαικτών τους, αλλά και να είναι σε θέση να παίζουν ένας εναντίον ενός. Ο,τι δηλαδή φαίνεται να μην είναι στο ρεπερτόριο του Οσκαρ Γκονθάλεθ.

Ο χρόνος που έχει ο Βαλβέρδε για να συμμορφώσει αγωνιστικά την ομάδα του είναι ίσως περισσότερος από αυτόν που έχουν ο πρόεδρος και ο κ. Χρυσικόπουλος για να φέρουν κάποιους παίκτες της προκοπής στον Πειραιά. Ετσι όπως είναι η ομάδα, φαίνεται ξεδοντιασμένη επιθετικά και με σημαντικές αδυναμίες στη μεσαία γραμμή. Γκαλίτσιος και Παπαδόπουλος είναι μεταγραφές ενδεκάδας. Τέτοιες μεταγραφές ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμα τρεις. Αν η αποτελεσματικότητα της διοίκησης παραμείνει ανάλογη της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, ο Ολυμπιακός θα τα βρει σκούρα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x