Γιώργος Χελάκης

Φάνηκε κάτι σαν φως στο βάθος του τούνελ

SportDay

Για τον Μίκελ Αλόνσο καταντάει βαρετό να ξαναγράψουμε τα ίδια. Ο μόνος που έμεινε ίδιος κι απαράλλακτος στο φιλικό με την Γκρόνινγκεν. Μεγάλος πρέπει να 'ναι ο καημός του Βαλβέρδε να τον κρατήσει στον Ολυμπιακό. Χθες απέφυγε να τον δοκιμάσει ως αμυντικό χαφ και τον έβαλε κάτι σαν «δεκάρι» πίσω από τον σέντερ φορ στο δεύτερο ημίχρονο. Ας αφήσει τον άνθρωπο στην ησυχία του, τζάμπα μαζεύει «σιχτίρισμα» από τους οπαδούς, που για Ντούσερ ακούνε και το μουλάρι τον «Αστραχάν» βλέπουν μέσα στο γήπεδο...

Θα 'ρθει η στιγμή που θα εμφανιστεί μια κάποια ισορροπία στις γραμμές του Ολυμπιακού. Χθες, ενώ φάνηκε ότι κάτι «τσουλάει» επιθετικά, η άμυνα παρουσιάστηκε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Καμία αλληλοκάλυψη και αρκετές χαμένες μονομαχίες, κυρίως από Γκαλίτσιο και Μπράβο. Επιθετικά κουνήθηκε κάπως το πράγμα. Πρώτος και καλύτερος ο ισόβιος αριστερός χαφ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός είχε κέφια και όταν έβγαινε στην επίθεση και όταν σαν καλός στρατιώτης της ομάδας έτρεχε να πρεσάρει και επέστρεφε να μαρκάρει. Το πρώτο πράγμα απ' όσα επιχειρεί να βάλει στο παιχνίδι ο Βαλβέρδε είναι το πρεσάρισμα στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Ολοι το προσπάθησαν με ευσυνειδησία. Μένει, όταν βγαίνουν –αναγκαστικά– οι βαθιές μπαλιές, οι αμυντικοί να έχουν τον νου τους ώστε να μη βρίσκονται εκτεθειμένοι.
Πιο κεφάτος και «τρεχαλατζής» έδειξε χθες ο πρωταθλητής απέναντι στην ισχυρή Γκρόνινγκεν. Της έβαλε δύο γκολ, θα μπορούσε να της βάλει άλλα δύο και να δεχθεί άλλα τόσα. Φάνηκε κάποια βελτίωση, εξαιρετικά ενθαρρυντική μετά τις απανωτές απογοητεύσεις.

Ο «στεγνός» Κοβάσεβιτς έδειχνε πιο ετοιμοπόλεμος από τον αμήχανο Μήτρογλου. Ο Στολτίδης σε γενικά καλή κατάσταση. Ο Πατσατζόγλου, ο οποίος έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, πολύ καλύτερος από τον νεαρό Κατσικογιάννη και φυσικά τον Μίκελ Αλόνσο. Ο Λεονάρντο με ισορροπία στο παιχνίδι του και καλή συνεργασία με τον Τζόρτζεβιτς. Σιγά σιγά οι μηχανές της ομάδας παίρνουν μπρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύοντας στο φουλ θα ξαναπάρουν πρωτάθλημα, Κύπελλο και θα περάσουν από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Λείπουν εξαρτήματα και περισσεύουν ορισμένα άλλα. Πρώτα πρώτα χρειάζεται επιθετικός που να τα βολεύει στο «ένας εναντίον ενός». Λείπει αμυντικός χαφ υψηλού επιπέδου, να «απαντάει» στην υψηλή ισχύ που «εκπέμπουν» Μάτος και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Εφόσον τα εξαρτήματα αυτά δεν έρθουν, ο Ολυμπιακός, όσο και να θέλει, θα αφήνει να φανεί η αδυναμία του. Στο φιλικό του Σαββάτου με την Τβέντε ο Ολυμπιακός που είδαμε χθες, πλαισιωμένος με Γκαλέτι, Μπελούτσι, έχει σοβαρά περιθώρια να γίνει πιο ελκυστικός.

Να παρουσιάσει κεντρικό αμυντικό δίδυμο χωρίς προβλήματα συνεννόησης και κάποιες κάθετες πάσες από τους χαφ στους επιθετικούς. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν από τους υφιστάμενους παίκτες του Ολυμπιακού. Γιατί υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται νέοι (καλοί) παίκτες για να τα κάνουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x