Γιώργος Χελάκης

Στο ΟΑΚΑ πέρασαν ωραία με τον Γκάμπριελ παρέα

SportDay

Θέλει τράβηγμα απ' τα μαλλιά ο ισχυρισμός ότι ο Τεν Κάτε πρόλαβε να αλλάξει την ομάδα, να την κάνει ελκυστική. Η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 από μόνη της είχε από μικρή έως ελάχιστη συμμετοχή στην καλή ψυχολογία με την οποία εγκατέλειψαν τις εξέδρες του ΟΑΚΑ οι οπαδοί του «τριφυλλιού». Την ευθύνη για την αλλαγή ψυχολογίας την αναλαμβάνουν δύο παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Βραζιλιάνος Γκάμπριελ. Αυτός ο «δαίμονας» μπορεί να κάνει χαρούμενα πολλά Σαββατοκύριακα των οπαδών. Το μάτι σου δεν τον πιάνει ιδιαίτερα, αλλά μήπως τον πιάνουν οι αντίπαλοι; Αυτός όχι μόνο σε περνάει σπριντάροντας, αλλά μπορεί να σε εκθέσει στέλνοντας την μπάλα πάνω από το κεφάλι σου, περνώντας πίσω από την πλάτη σου, σουτάροντας πριν προσγειωθεί η μπάλα στο χορτάρι. Δεξί μπακ με ανεξάντλητο επιθετικό ρεπερτόριο, κάθε φορά που πήγαινε η μπάλα προς το μέρος του η κερκίδα αδημονούσε. Από ένα σημείο και μετά αναρωτιόσουν τι διάολο έχει στο μυαλό του. Να τρέξει παράλληλα στη γραμμή για να σεντράρει, να μπουκάρει μέσα για να το βάλει; Είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε συμπαίκτη του. Περνούσε η ώρα και ανέβαζε απόδοση. Υστερα σκέφτεσαι ότι κάποιοι έχουν -λέει- ανάγκη χρόνου προσαρμογής. Αυτός ο αδυνατούλης Βραζιλιάνος με το μάλλον παιδικό πρόσωπο τέτοια ανάγκη δεν είχε... Ο Γκάμπριελ έβαλε υποψηφιότητα για να γίνει ο πιο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας.

Από κοντά ο Σωτήρης Νίνης, το «χρυσό παιδί» του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σωτηράκης έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο πίσω από τον σέντερ φορ και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι εκεί είναι η θέση του. Ντρίμπλαρε, πάσαρε, έβαλε ένα πανέμορφο γκολ και έστειλε τρεις φορές την μπάλα εκεί που την περίμεναν οι συμπαίκτες του για να την κάνουν γκολ. Φαντάζομαι ότι δεν θα πιάσει τον Τεν Κάτε το σύνδρομο του Πεσέιρο και τον αφήσει στη συνέχεια να μουλιάσει στον πάγκο.

Ο κόουτς δεν έφερε δικούς του παίκτες στην Παιανία, έκανε όμως μία επιτυχημένη μεταγραφή. «Αγόρασε» έναν αξιόπιστο σέντερ μπακ που τον λένε Λουκά Βύντρα χωρίς να ξοδέψει δραχμή. Ταυτόχρονα δήλωσε στις κάμερες όσα είδαμε όλοι στο χορτάρι. Πως για ένα ημίχρονο (15'-60') ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά, οπισθοχώρησε και προβλημάτισε. Οσο για τον Γκάμπριελ, είπε χωρίς περιστροφές ότι χρειάζεται να διορθώσει δυο-τρία πράγματα όταν αμύνεται.
Κόουτς είναι, τη δουλειά του κάνει, αλλά ήταν μεγάλος ο καημός του κόσμου να δει δεξί μπακ που να περνάει τη σέντρα χωρίς να αγχώνεται και να αγχώνει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x