Γιώργος Χελάκης

Αρης σαν κι αυτόν μπορεί να μπει σφήνα

SportDay

Οταν κάθισαν στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης», οι οπαδοί του Αρη δεν άρχισαν με το σύνθημα για «πρωτάθλημα και Κύπελλο στον "κίτρινο θεό"». Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά... αναγκάστηκαν να το φωνάξουν. Δύο πανέμορφα γκολ και πολλές περίτεχνες ενέργειες των παικτών αποτέλεσαν την αιτία για να πουν τη βαριά κουβέντα οι φίλοι του Αρη. Ο Κόκε και η εκλεκτή παρέα του ζάλισαν την Μπριζ. Την έκαναν να φαίνεται ένας κομπάρσος που διευκόλυνε την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ να δώσει την παράστασή της. Διότι περί παράστασης επρόκειτο, που τη χάρηκαν από κοντά περίπου δέκα χιλιάδες θεατές.

Ο Αρης –φαινόταν από την περασμένη χρονιά– θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο ακόμα και με κίνδυνο να οδηγηθεί η ομάδα στη λογική «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Ωστόσο, ο Μπατιόν κι ο Γκαρσία είναι «συνειδητοποιημένα» αμυντικά χαφ, που δεν παρατάνε τη θέση τους. Τουναντίον, διευκολύνουν τους ακραίους μπακ να βγαίνουν μπροστά και να δίνουν την εντύπωση ότι ο Αρης επιτίθεται κατά κύματα. Ειδικά ο Αουρέλιο από αριστερά «του 'δωσε και κατάλαβε». Μπροστά του ο Ρεγκέιρο έπαιξε για την εξέδρα, επιδιώκοντας να εισπράξει παραπάνω χειροκρότημα από τους συμπαίκτες του. Μια χαρά θα τα κατάφερνε, αν δεν υπήρχε ο αρχηγός Κόκε.

Τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν χάρμα οφθαλμών, αποδείξεις της αξίας του, που κάποια στιγμή θα μεταφραστεί σε πολύ –πάρα πολύ– χρήμα. Ο Κόκε με συμπαραστάτη μια «κολόνα» στο σημείο του πέναλτι θα βρει κενούς χώρους ώστε να δράσει. Ο Ντελόρτε, ο Βλοντάρτσικ και ο Παπάζογλου μπορούν εκ περιτροπής να παίζουν τον ρόλο αυτόν. Ο Τιάγκο Ζεντίλ είναι περιφερειακός επιθετικός που «σπρώχνει» τον Κόκε ανάμεσα στα σέντερ μπακ.

Ο Αρης που είδαμε στο πρώτο μέρος ήταν... αφελληνισμένος. Ας μην τη δέσουμε κόμπο μια τέτοια έλλειψη. Ο Σηφάκης, ο Καράμπελας, ο Πρίττας, ο Νεμπεγλέρας και ο Παπάζογλου θα δώσουν γαλανόλευκο χρώμα στους «κιτρινόμαυρους» του Βορρά. Ο Αρης, όμως, θα είναι με διαφορά η πιο... latin ομάδα του πρωταθλήματος. Ικανή να νικήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο μέσα-έξω. Ικανή να προδοθεί από τον επιθετικό οίστρο της και να χάσει παιχνίδια που θα μοιάζουν δικά της. Εφόσον βρει την ισορροπία στην αμυντική λειτουργία χωρίς να... στομώσει στην επίθεση, ο φετινός Αρης μπορεί να σπάσει την «Αγία Τριάδα» του κέντρου.

Θυμίζει Ζιοβάνι, τρέχει πιο γρήγορα!

Τα είπα στον novaΣΠΟΡ FM, τα γράφω τώρα, που o Ντα Λούπα ομολόγησε στην Ειρήνη Σπυροπούλου ότι δίνει τον Ντιόγο στον Ολυμπιακό. Ενα μεσημέρι που σέρφαρα –τρομάρα μου– στο Ιντερνετ έπεσα πάνω σε καμιά δεκαριά βίντεο με τα έργα και τις ημέρες του σέντερ φορ της Πορτουγκέσα που καταφθάνει στον Πειραιά.

Τιμή και δόξα στον Ανδρέα Νινιάδη. Από πέρυσι πήγαινε στα γραφεία της ΠΑΕ και τους πρότεινε να αγοράσουν τον Ντιόγο. Πέρυσι, που δεν τον άκουσαν, η τιμή ήταν σκάρτα 3 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, που το αποφάσισαν, η τιμή εκτινάχθηκε. Επειδή τα λεφτά δεν είναι από την τσέπη μου, χαλάλι σου, Σωκράτη. Ο Ντιόγο έχει τις προδιαγραφές να «χαζέψει» τον κόσμο του Ολυμπιακού. Γιατί ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό έχει τα γούστα του προέδρου. Γουστάρει τακουνάκια, ντρίμπλες που εκθέτουν τον αντίπαλο, επινοήσεις που αφήνουν σύξυλους συμπαίκτες και αντιπάλους. Τα κάνει όλα αυτά. Οχι τόσα πολλά και τόσο πολύ σαν τον «μάγο» Ζιοβάνι.

Τα κάνει, όμως, ταχύτερα. Τρέχει πολύ γρήγορα, καλύπτει την μπάλα με το αριστερό και την πασάρει κάθετα και συρτά σαν «δεκάρι» παλαιάς κοπής. Δεν είναι «δεκάρι», ούτε εξτρέμ. Δίνω τη διαβεβαίωση γιατί δεν το έχει σε τίποτα να βρεθεί στην πλάγια γραμμή. Από εκεί αρχίζει ο καλπασμός. Η κίνηση είναι διαγώνια με δύο επιλογές. Σουτ από το ύψος της περιοχής ή τελική πάσα. Ο Ντιόγο παίζει περιφερειακός σέντερ φορ, αλλά τα καταφέρνει και μόνος στην κορυφή. Είναι «μανούλα» στο να ξεπετάγεται στην πλάτη του σέντερ μπακ για να σπρώξει την μπάλα μέσα. Αλτικός –ύψους 1,82 μ.–, τα βάζει και με το κεφάλι. Επειδή η φανέλα με τη λέξη «μάγος» είναι νωρίς να κρεμαστεί στο... ταβάνι του Καραϊσκάκη επειδή σταμάτησε ο Ζιοβάνι, ας τη φορέσει ο Ντιόγο. Είναι κάποιος που του μοιάζει κι από πάνω τρέχει γρήγορα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x