Γιώργος Χελάκης

Ξέρει τι θέλει...

SportDay

Πρώτος έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Του συμβαίνει σπάνια, γι' αυτό και είναι άξιο αναφοράς. Του συμβαίνει με δύο νίκες εκτός έδρας, με δύο ντέρμπι στην Τούμπα και με μόλις ένα γκολ παθητικό. Τα σουμάρουμε όλα αυτά και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος από υλικό που του επιτρέπει να παραμείνει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της Σούπερ Λίγκας. Παιχνίδι στο οποίο να εντυπωσίασε με την εμφάνισή του δεν υπάρχει. Χθες στην Τούμπα ο «Δικέφαλος του Βορρά» ούτε φόρτωσε τον αντίπαλό του με γκολ ούτε τον κατατρόπωσε. Τον υποχρέωσε, όμως, σε ένα αργό παιχνίδι και δεν του άφησε περιθώρια να απειλήσει τον Κώστα Χαλκιά.

Ο Βερόν και ο Κοντρέρας, ο ένας στη μεσαία γραμμή και ο άλλος στο κέντρο της άμυνας, κάνουν περίφημη ανασταλτική δουλειά. Ειδικά ο Χιλιανός εμφανίζεται μέχρι στιγμής απροσπέλαστος, έτσι που δημιουργεί πολλές απορίες το ότι δεν βρήκε ομάδα της προκοπής στην Ισπανία. Κοντά σε αυτούς τους δύο, ο Μουσλίμοβιτς είναι σέντερ φορ που ξέρει να σκοράρει αλλά και να παίζει για τους συμπαίκτες του. Επειδή το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση των αρμοδίων, ο Βιτόλο θα πρέπει να έχει μεταχείριση αντίστοιχη με αυτή που είχε πέρυσι στο ίδιο ντέρμπι ο Γ.Χ. Γεωργιάδης. Δηλαδή, παραδειγματική τιμωρία (από την πρωτοβάθμια επιτροπή) για το εγκληματικό τάκλιν πάνω στον Βιεϊρίνια. Αυτή τη φορά, όμως, να μην πέσει η ποινή στη δευτεροβάθμια...

Ο Φερνάντο Σάντος, απαλλαγμένος από τις «σαρδέλες», φτιάχνει ομάδα όπως εκείνη της πρώτης χρονιάς στην ΑΕΚ. Οχι ιδιαιτέρως θεαματική, αλλά ικανή να κερδίζει και να φέρνει αποτελέσματα. Ο Κίκε Ερνάντεθ φτιάχνει μια τρύπα στο νερό. Τόσο μεγάλη που κάποια στιγμή θα πέσει μέσα πριν τον ρίξει η διοίκηση και πριν προλάβουν οι αγανακτισμένοι οπαδοί του Αρη να τον στείλουν αδιάβαστο. Το έμψυχο υλικό των «κιτρινόμαυρων» δεν δικαιολογεί τόσο κακό και αναποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Ομως πρέπει και η διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Βλοντάρτσικ, Ντελόρτε, Ρομπέρζ (ως αριστερό μπακ), Μπατιόν είναι παίκτες που θα έδιναν σκληρή μάχη για να παίξουν στον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό. Αυτούς δεν τους έφερε στον Αρη ο Ερνάντεθ, αλλά η διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα και οι συνεργάτες του.

Ο ανεκδιήγητος Σταυρίδης με τα μεγάλα λάθη του σήκωσε τόση πολλή στάχτη στη Νέα Σμύρνη, που υπάρχει κίνδυνος να μπει στα μάτια της διοίκησης, των οπαδών και της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ. Ετσι ώστε να μη διαπιστώσουν ότι για μία ώρα η ομάδα ήταν μέτρια σαν οποιαδήποτε ομάδα που έρχεται στη Νέα Σμύρνη με την παραδοχή ότι ο Πανιώνιος είναι καλύτερος. Αυτή η αναιμική ΑΕΚ, πριν ζητήσει να τιμωρηθεί ο Σταυρίδης, που ήταν κακός και για τον Πανιώνιο, επιβάλλεται να αντιμετωπίσει την προφανή αδυναμία της να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει ποδόσφαιρο της προκοπής.

Επιμένουν ελληνικά

Ο Σάκης Τσιώλης δουλεύει αθόρυβα. Ούτε η δημοσιότητα τον «συμπαθεί» ούτε ο ίδιος την προκαλεί. Ετσι, αθόρυβα, βασισμένος στη μεθοδική δουλειά, έφερε τον Θρασύβουλο στη Σούπερ Λίγκα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Θρασύβουλος και ο προπονητής του είχαν δύο δρόμους: ο πρώτος, να φέρουν στη Φυλή μια καραβιά αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές αμφίβολης ποιότητας. Ο δεύτερος, να στηριχθούν σε Ελληνες παίκτες τους οποίους άντεχαν τα γλίσχρα οικονομικά της ομάδας. Ρίξτε μια ματιά και θα διαπιστώσετε ότι ο Θρασύβουλος είναι η ομάδα με τους περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της. Ετσι κι αλλιώς, η παραμονή είναι δύσκολη υπόθεση. Το γκολ στο 94' έκοψε ακόμα περισσότερο τα πόδια των παικτών. Ομως ο Σάκης Τσιώλης έφτιαξε μια ομάδα από μαχητές, που αξίζει τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων μας.

Είναι τρελός...

Μπήκε και τους... γέμισε ντρίμπλες. Τους περνούσε με χίλιους δυο τρόπους. Εβαλε γκολ που ακυρώθηκε, έχασε πέναλτι, ζήτησε επίμονα να χτυπήσει ένα άλλο για να ρεφάρει και χρεώθηκε κίτρινη κάρτα για «θεατρικό» παίξιμο. Ο Φερνάντο Μαρκές είναι ό,τι θεαματικότερο έχει να επιδείξει ο φετινός Ηρακλής. Αποτελεί από μόνος του λόγο για να πάει κάποιος στο γήπεδο και να πληρώσει εισιτήριο. Η όποια τρέλα του είναι λιγότερο πρόβλημα δικό του και περισσότερο του Πεντράθα και της διοίκησης. Στο κάτω κάτω της γραφής, ο καλός προπονητής φαίνεται όταν μπορεί να τιθασεύσει τέτοιους χαρακτήρες και να μας τους παραδώσει προς απόλαυση μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x