Γιώργος Χελάκης

Πληροί τις προϋποθέσεις

SportDay

Aκόμα κι αν δεχτούμε ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν έχει φάει όλα τα ψωμιά του, στον Ολυμπιακό επιβάλλεται να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν.

Λογικά θα έπρεπε να είχαν ήδη μαγειρέψει. Ο 34χρονος Πάβελ Κόβατς, άνευ ουσιαστικών περγαμηνών, κατέβηκε από την Καλαμαριά στον Πειραιά ως εμβαλωματική λύση. Ούτε ο ίδιος διατύπωσε σχετική φιλοδοξία ούτε ο Νικοπολίδης αισθάνθηκε ότι κινδυνεύει η θέση του. Ο νεαρός Λεωνίδας Παναγόπουλος αντιμετωπίζεται ακόμα ως επένδυση που ίσως αποδώσει σε μακρύ χρόνο.

Κατά συνέπεια, η αναζήτηση τερματοφύλακα που από την επόμενη χρονιά θα μπορεί να βάλει γάντια όχι για προθέρμανση, αλλά για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, πρέπει να αρχίσει άμεσα.

Οταν μιλάμε για τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό με στόχο τη θέση βασικού, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για κάποιο ταλέντο από κάποια μικρομεσαία ομάδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης μετράνε περισσότερο οι εμπειρίες από το ταλέντο που αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

Ο Τούρκος Βολκάν Ντεμιρέλ συγκεντρώνει πολλά ουσιαστικά προσόντα. Η «SportDay» αποκαλύπτει σήμερα πως ο πρωταθλητής κινείται ήδη για να κλείσει τον διεθνή τερματοφύλακα, του οποίου το συμβόλαιο με τη Φενερμπαχτσέ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Η Φενερμπαχτσέ κάθε χρόνο διεκδικεί η «πρέπει» να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Η πίεση από την εξέδρα και τον οπαδικό Τύπο προς την ομάδα και τους παίκτες είναι αφόρητη.

Η Φενέρ έχει τους περισσότερους και πιο απαιτητικούς οπαδούς στην Τουρκία. Ο Βολκάν είναι βασικός τερματοφύλακας της ομάδας και της εθνικής. Είναι μόλις είκοσι επτά χρονών και έχει ήδη «ατσαλωθεί» κάτω απ' τα δοκάρια. Οι Ελληνες φίλαθλοι ίσως τον θυμούνται από πέρυσι, όταν η Φενερμπαχτσέ έχει περάσει στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Σεβίλλη. Για να συμβεί αυτό ο Βολκάν Ντεμιρέλ είχε πιάσει τρία πέναλτι. Επίσης, από το πρόσφατο Euro της Αυστρίας στο επικό για τους Τούρκους παιχνίδι με την Τσεχία, στο οποίο είχε αποβληθεί και είχε δώσει τη θέση του στον βετεράνο Ρετσμπέρ Ρουστού.

Ο Βολκάν Ντεμιρέλ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Τον Γενάρη μπορεί να διαπραγματευτεί το νέο συμβόλαιό του με οποιαδήποτε ομάδα. Μένει να διαπιστωθεί αν για έναν τόσο ικανό όσο και «ψημένο» τερματοφύλακα το ενδιαφέρον που θα δημιουργηθεί θα περιοριστεί στα Βαλκάνια ή θα εξαπλωθεί στην Κεντρική Ευρώπη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x