Γιώργος Χελάκης

Τα «περιττά» ομορφαίνουν τέτοια παιχνίδια

SportDay

Aφήνει πολλές προσπάθειες μισοτελειωμένες. Δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του. Προτιμά μια φαντεζί ντρίμπλα από μια απλή πάσα. Ολα αυτά τα κάνει ο Γιώργος Σαμαράς.

Ομως, όπως λέει η Κατερίνα Γιουλάκη στον Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Την ευτυχία στη ζωή, Λάμπρο μου, την κάνουν τα περιττά»...

Πάνω-κάτω το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Καλά και άγια τα συστήματα των προπονητών και οι «δεκαθλητές» που μαρκάρουν, τρέχουν και πηδάνε ψηλά. Για να ευχαριστηθεί μπαλίτσα ο φίλαθλος χρειάζεται εκείνο το «περιττό» που παράγεται απ' τα πόδια του Σαμαρά.

Αυτός ήταν το «αλάτι» που νοστίμισε την κατάσταση στο φαληρικό γήπεδο. Για τις δικές του επινοήσεις ακούστηκαν επιφωνήματα θαυμασμού από τη μισοάδεια εξέδρα.

Οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το ματς είναι πιο ορθολογιστές από τους οπαδούς στην εξέδρα. Ψήφισαν πολυτιμότερο παίκτη της συνάντησης τον Αγγελο Χαριστέα. Πέτυχε δύο γκολ και είχε συμμετοχή στο τρίτο. Μπορεί μέχρι τώρα να μην πρωταγωνιστεί με τη Νυρεμβέργη, αλλά με την Εθνική ομάδα τα καταφέρνει μια χαρά. Είτε ως δεξί εξτρέμ είτε ως σέντερ φορ, ο Αγγελος κάνει σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά του. Οπως την έκανε η Εθνική στο σύνολό της. Χωρίς να ξεσηκώσει τον κόσμο, χωρίς να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, έβαλε τρία γκολ και δεν δέχτηκε κανένα.

Το κοντέρ γράφει τρία ματς-εννέα βαθμοί-οκτώ γκολ ενεργητικό-μηδέν παθητικό.

Ο Ρεχάγκελ επέμεινε για δεύτερη φορά στα τρία σέντερ μπακ. Η ομάδα προσπαθούσε για είκοσι λεπτά να βρει υποτυπώδη ρυθμό.

Τον βρήκε και σαν σε προπόνηση έβαλε σε είκοσι λεπτά τρία γκολ, μετατρέποντας το υπόλοιπο του παιχνιδιού σε τυπική διαδικασία. Τις δύο τελευταίες φορές που βρεθήκαμε απέναντι στους Μολδαβούς νικήσαμε με την ψυχή στο στόμα.

Τώρα, άνετα και με συντήρηση δυνάμεων για μισή ώρα. Μην είμαστε πλεονέκτες. Με λαβωμένο τον Γιούρκα και εκτός μάχης τον Καραγκούνη, δύσκολα θα μπορούσε να παιχτεί πιο θεαματική μπάλα. Ας είναι καλά ο Γιώργος Σαμαράς, που γλύκανε τη βραδιά με τις επινοήσεις του. Ας είναι καλά κι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που με τη σπουδαία απόδοσή του «αναγκάζει» τον Ρεχάγκελ να παίζει με τρεις κεντρικούς. Τέλος, ας είναι καλά ο Κώστας Κατσουράνης, που από τριάντα μέτρα σημάδεψε το «γάμα» και πέτυχε ένα από τα πιο θεαματικά γκολ της Εθνικής επί Ρεχάγκελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x