Γιώργος Χελάκης

Ενας σόουμαν στην Πλατεία

SportDay

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα είναι ένας από αυτούς που αναγκάζουν τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του και να πάει στο γήπεδο.

Aς πούμε ορισμένα πράγματα που είναι γνωστά. Αν έτρεχε αδιάκοπα, μάρκαρε και δεν φοβόταν να βάλει δυνατά τα πόδια του, θα έπαιζε ακόμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επειδή δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, μας έκανε την τιμή να έρθει εδώ.

Για να μη δημιουργηθεί τζάμπα παρεξήγηση, πρέπει να πούμε ότι κι ο Πανιώνιος του έκανε την τιμή να του δίνει το χρόνο ένα εκατομμύριο! Ετσι πάνε αυτά τα πράγματα. Ο κόσμος ήταν πολύς χθες στη Νέα Σμύρνη. Ενας από τους σημαντικούς λόγους της μαζικής προσέλευσης ήταν ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Ενας από τους λόγους που ο Πανιώνιος γύρισε το παιχνίδι ήταν ο Ρεκόμπα. Ενας από τους λόγους που ο Πανιώνιος έπαιξε κατά διαστήματα ελκυστικό ποδόσφαιρο ήταν ο Ρεκόμπα.

Καλό είναι να το πάρουμε απόφαση. Μέχρι τώρα -τουλάχιστον- δεν υπάρχουν σπουδαίες ομάδες στη διοργάνωση. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι παίκτες που χαρίζουν όμορφες στιγμές και δικαιώνουν την επιλογή του φιλάθλου να παρατήσει τον καναπέ και να πάει στο γήπεδο.

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Ο ίδιος δεν παρασύρθηκε από τη δικαιολογημένη λαχτάρα όλων να τον δουν αγωνιζόμενο. Φρόντισε να προστατέψει το όνομα και την ιστορία του. Γνωρίζοντας ότι βρίσκεται πίσω σε αγωνιστική ετοιμότητα και φυσικές δυνάμεις, καθυστέρησε το ντεμπούτο του. Οι φίλοι του Πανιωνίου πήραν χθες μια πρώτη καλή γεύση από τα προσόντα του Ουρουγουανού. Σκαστές ντρίμπλες, μεγάλες μπαλιές, κάθετες πάσες, δυνατά σουτ, εξαιρετικά στημένα, των κόρνερ συμπεριλαμβανομένων. Αυτός είναι ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Ενας σόουμαν που βάζει θέαμα και ουσία στο παιχνίδι του «Ιστορικού». Μιλώντας για ουσία, αυτή ήταν που έλειπε χθες από το παιχνίδι του Λάμπρου Χούτου. Γι' αυτό κι ο Πανιώνιος δεν έλυσε νωρίτερα τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του Αρη. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό. Ο Αρης προηγήθηκε νωρίς και άντεξε στον καταιγισμό των «κυανέρυθρων» επιθέσεων. Ο Ερνάντεθ έχει κι αυτός να λύσει ένα πρόβλημα ανάλογο μ' αυτό του Λίνεν. Την αφλογιστία του Σέρχιο Κόκε. Ωστόσο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η σεμνή τελετή θα μπορούσε να έχει λήξει υπέρ των «κιτρίνων». Οι ευκαιρίες χάθηκαν κι ο Πανιώνιος του Ρεκόμπα επανήλθε. Του Ρεκόμπα και του Αντερσον παρακαλώ, για τον οποίο ο Τσόχος επιμένει ότι πρόκειται για σπουδαίο επιθετικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x