Γιώργος Χελάκης

Κι όμως, υπάρχουν κέρδη...

SportDay

Δυόμισι φάσεις, δύο γκολ. Μια κάποια Βέρντερ έφυγε με βαθμό από το ΟΑΚΑ χωρίς να το αξίζει.

Συμμάχησε μαζί της ο διαιτητής, ο οποίος δεν είδε ότι ο Μερτεζάκερ έστρωσε την μπάλα με το χέρι για να πετύχει το πρώτο γκολ.

Συμμάχησε και το δοκάρι, που σταμάτησε την μπάλα στο σουτ-βολέ του Σαλπιγγίδη. Αυτή η Βέρντερ έχει όλες τις προϋποθέσεις να χάσει στη Βρέμη από τον Παναθηναϊκό. Υπήρξε μέτρια ακόμα κι εκεί που υποτίθεται ότι υπερτερεί. Στη δημιουργία φάσεων. Οι «πράσινοι» την εξουδετέρωσαν με το μυαλωμένο παιχνίδι τους, απόρροια προφανώς των επιλογών που έκανε ο Τεν Κάτε. Ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά χωρίς αφροσύνες και αφού πρώτα διάβασε μέσα στο γήπεδο το παιχνίδι της αντιπάλου του. Σιγά σιγά κέρδισε μέτρα μες στο γήπεδο και άρχιζε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Σιμάο, ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα, κατάπινε τους μέσους της Βέρντερ και «τάιζε» με σωστές πάσες τον Καραγκούνη και τον Γκάμπριελ. Ο Μάντζιος με τη σειρά του αποφάσισε να μην αδικήσει πάλι τα πλούσια προσόντα του. Και οι δύο κεφαλιές μαρτυρούν τη μεγάλη κλάση του και τονώνουν την αυτοπεποίθησή του. Αρκεί στο επόμενο παιχνίδι όλα αυτά να μην ενθαρρύνουν τον ποδοσφαιρικό ναρκισσισμό που υπονομεύει την καριέρα του.

Το 2-2 είναι αποτέλεσμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Η ανατροπή του 0-1 είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, που ψάχνει αγωνιστική ταυτότητα. Ο κόουτς έδειξε καθαρά ότι ήθελε νίκη. Με τον Ιβανσιτς σε θέση αριστερού μπακ, στη θέση του τραυματισμένου Σπυρόπουλου, έστειλε μήνυμα στους παίκτες και την εξέδρα. Οι φάσεις βγήκαν, το γκολ ήρθε, αλλά δεν έφτανε.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στους «πράσινους». Ισως αν ο Καραγκούνης είχε δυνάμεις για να μείνει στο ματς μέχρι το τέλος και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έπαιρνε περισσότερες πρωτοβουλίες να μην έφτανε η τύχη για να τη σκαπουλάρουν οι Γερμανοί. Ομως, με τέτοια καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός βάζει υποθήκη για το μέλλον στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Απαντά στους επικριτές του και –κυρίως– εμπιστεύεται τις δυνάμεις του. Για μια ομάδα που φτιάχνεται από την αρχή και ο προπονητής της πειραματίζεται συνεχώς, η χθεσινή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ συνιστά μέγα κέρδος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x