Παλαιότερες

Mε το φτωχό μου το μυαλό

SportDay

Προχθές ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε επίθεση στην κυβέρνηση. Και εκεί που περιμένεις ότι θα αρχίσει να κάνει εκπομπές με τον Ελευθεράτο και να πηγαίνουν στις διαδηλώσεις του ΠΕΧΩΔΕ στο Σύνταγμα μαζί με τις χοντροκώλες, ο Βγενόπουλος κάνει ένα διπλό τουρμπιγιόν και στέλνει το μήνυμα στον Αντωνίου ότι αυτός πρέπει να προσέχει και όχι ο κόουτς.

Σημασία δεν έχει το πώς συναντιούνται δύο άνθρωποι, αλλά το πώς χωρίζουν. Ιδιαίτερα όταν η σχέση ήταν μακρόχρονη. Για κάποιο χρονικό διάστημα ο Πηλαδάκης και ο Δώνης κράτησαν τα προσχήματα, αλλά τώρα πάνε να γίνουνε θέαμα σε όλη τη γειτονιά. Και όταν φεύγεις με τελευταία φράση το «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κώστα Πηλαδάκη και τον κ. Κώστα Κωνστάντο για την άψογη συνεργασία των τελευταίων έξι ετών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Νίκο Λυράκη για την προσφορά και τη βοήθειά του στην εξέλιξή μου», δεν μπορείς μετά να λες ότι δούλευες απλήρωτος.

Ο Κώστας Πηλαδάκης, πάντως, έχει στην μπούκα τον Δώνη επειδή όταν έμαθε ότι ετοιμάζεται να πάει στην ΑΕΚ του ζήτησε μια χάρη. «Μείνε για έναν ακόμα χρόνο στη Λάρισα, που μετά τον χωρισμό με τον Λυράκη έχουμε προβλήματα, και του χρόνου με το καλό πας σε όποια ομάδα γουστάρεις». Σύμφωνα, όμως, με την πλευρά Πηλαδάκη, ο Δώνης απάντησε ότι η ΑΕΚ είναι η ευκαιρία της ζωής του και δεν θέλει να τη χάσει.

Είχε δίκιο ο Δώνης; Επαγγελματικά σίγουρα. Γιατί οι ευκαιρίες στη ζωή, όπως η θέση του προπονητή στην ΑΕΚ, δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα και το «του χρόνου μπορείς να πας» δεν είχε λογική, μια και ο Νικολαΐδης δεν θα έπαιρνε προπονητή για ένα χρόνο, να κρατάει τον πάγκο ζεστό για τον Δώνη. Από τη σκοπιά της φιλίας, όμως, ο Πηλαδάκης μπορεί να έχει παράπονα. Διότι ο Δώνης ξεκίνησε μαζί του την καριέρα του στον Ηλυσιακό και όταν στράβωνε η εξέδρα της Λάρισας με τον Δώνη (και οι Λαρισαίοι στραβώνουν άσχημα), ο Πηλαδάκης μέχρι και μέσα στο γήπεδο μπήκε για να υπερασπιστεί τον προπονητή του. Από τον καβγά υπάρχει, λοιπόν, κάποιος κερδισμένος; Ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Γιατί στη λογική της διοίκησης και της εξέδρας να μη δείξουν ότι τους έλειψε ο Δώνης, θα έχει περισσότερη στήριξη από όση μπορούσε να υπολογίζει.

Οχι ότι είναι τόσο εύκολο να αποκρυπτογραφήσεις τις ανακοινώσεις στο ποδόσφαιρο. «...κάλυψη ακόμα και προφορικών δεσμεύσεων που φέρεται να είχε λάβει η ΠΑΕ απέναντί του, διά στόματος του κουμπάρου του (και αποκλειστικού διαχειριστή των συμφωνιών-συναλλαγών με τον πρώην προπονητή μας)», γράφει η ανακοίνωση της Λάρισας. «Η συγγενική σχέση που αναφέρεται παραμένει στη φαντασία του συντάκτη της ανακοίνωσης», απαντάει ο Δώνης. «Ολα τα υπόλοιπα θα λυθούν με αποδείξεις στη Δικαιοσύνη». Σε αυτό το σημείο, και αν δεν κάνω λάθος ότι η κουμπαριά αναφέρεται στον Νίκο Λυράκη, τίθεται ένα μέγιστο νομικό θέμα. Είναι ιδιώνυμο αδίκημα να σε κατηγορούν ότι είσαι κουμπάρος του Λυράκη; Γιατί εκτός από αυτό δεν βλέπω για τι άλλο ο Δώνης θα μπορούσε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.
Εκτός αν το «κουμπάρος» έχει γίνει βρισιά.

Το είπε και ο Ποντίκης στην «Καθημερινή» ότι «στο ποδόσφαιρο κάνουν κουμάντο οι κουμπάροι». «Λέγε με παλιόπαιδο, λέγε με αλήτη, μέχρι και ληστή, μα μη με λες κουμπάααρο και υποκελευστή», που θα τραγούδαγε κι ο Στράτος. Και το «υποκελευστής» δεν είναι συμπτωματικό. Ετσι θα έλεγε τους υπαξιωματικούς στο Ναυτικό ο Δώνης αν πήγαινε στην ώρα του να υπηρετήσει και όχι τώρα, που πατάει τα 40. Διότι, όπως λένε στη Λάρισα, ένας από τους λόγους που ο Δώνης υπέγραψε στην ΑΕΚ ήταν για να κάνει τη θητεία του στο σωστό σώμα, μια και το Πολεμικό Ναυτικό στη Λάρισα δεν έχει μεγάλη ιστορία.

Πάντως, ο κόουτς πέτυχε ένα ρεκόρ. Εγινε ο πρώτος προπονητής που κάθισε σε πάγκο μεγάλης ομάδας υπηρετώντας τη θητεία του. Επιτυχώς, μάλιστα, μια και, όπως μαθαίνω, πήρε το απολυτήριό του και τώρα θα μπορεί να αφοσιωθεί στην ομάδα του.

Αντίθετα, ένας άλλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο Εμίλιο Φερνάντες Ανχελ Κρίστο Μπούρμπος, ο Βραζιλιάνος άσος του Ηρακλή, υπηρετεί τη θητεία του με τη στολή της θετής του πατρίδας. Και επειδή ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει τις άκρες του Νικολαΐδη και των συνεργατών του για να βολέψει τον Μπούρμπος, το παλικάρι υπηρετεί. Εντάξει, έχει τις σχετικές διευκολύνσεις, αλλά και τις πορείες του έκανε και τις παρελάσεις και τις σημαίες του τις σήκωσε. Ετσι, όμως, είναι... Από τη «χώρα του καφέ» και τη σάμπα ο Μπούρμπος βρέθηκε να υπερασπίζει τα σύνορά μας.

Αυτές, όμως, οι αλλαγές κάνουν τη ζωή μαγική. Προχθές ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει για τη σταθεροποίηση των τραπεζών. Σε ένα, μάλιστα, απόσπασμα του λόγου του είπε: «Ο Ελληνας φορολογούμενος θα βάλει 28 δισ. ευρώ για να ενισχύσει τις τράπεζες χωρίς να έχει καμία ιδέα για το τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό». Και εκεί που περιμένεις ότι θα αρχίσει να κάνει εκπομπές με τον Ελευθεράτο, να την πέφτουνε στον Ανδριανόπουλο και να πηγαίνουνε στις διαδηλώσεις του ΠΕΧΩΔΕ στο Σύνταγμα μαζί με τις χοντροκώλες, ο Βγενόπουλος κάνει ένα διπλό τουρμπιγιόν και στέλνει το μήνυμα στον Αντωνίου ότι αυτός πρέπει να προσέχει και όχι ο κόουτς.

Στο θέμα της ιεραρχίας στον Παναθηναϊκό έχουμε γίνει μια ωραία ατμόσφαιρα. Βγαίνει ένας από τους μετόχους και λέει ότι ένας υφιστάμενος, ο Τεν Κάτε, δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον προϊστάμενό του, τον Αντωνίου. Με τη σύμφωνη γνώμη του Νίκου Πατέρα; Μπορεί… Αλλά δεν θα υπήρχαν αμφιβολίες αν συνυπέγραφαν την ανακοίνωση.

Οσο για την αναφορά στους αδελφούς Γιαννακόπουλους -«Οι κ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος με την τεράστια προσφορά τους στον σύλλογο έχουν κερδίσει το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους όποτε και όπως θέλουν…»-, η καλύτερη παρατήρηση έγινε από έναν ακροατή στον NovaΣΠΟΡ FM. «ΟΙ Γιαννακόπουλοι είναι κάτι σαν τον επίτιμο στη Ν.Δ. Υστερα από όσα έχουν κάνει έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι γουστάρουνε και ο πρόεδρος να βρίζει αλλά να μην μπορεί να πει κουβέντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x