Γιώργος Χελάκης

Ο κ. Ανδρέας, ο σμπάρος και τα τρυγόνια...

SportDay

Παίζοντας επικοινωνιακά ο Βγενόπουλος πέτυχε να δείξει και πάλι στην «πράσινη» κοινή γνώμη ότι αυτός συμβολίζει τη νέα εποχή στην ΠΑΕ

Πιθανώς ένας πετυχημένος μάνατζερ, όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος, να ήταν η καλύτερη λύση για το μανατζάρισμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πιθανώς, αλλά δεν έχει αυτή τη θέση.
Πιθανώς στον Παναθηναϊκό χρειάζεται κάποιος που να έχει το γενικό πρόσταγμα και όλοι οι άλλοι να υπακούουν στο θέλημά του. Πιθανώς, αλλά στον πολυμετοχικό δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Παίζοντας επικοινωνιακά ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέτυχε να δείξει και πάλι στην «πράσινη» κοινή γνώμη ότι αυτός συμβολίζει τη νέα εποχή στην ΠΑΕ. Η κοινή γνώμη το έχει εμπεδώσει σε γενικές γραμμές, αλλά...
Μία μέρα νωρίτερα η διοίκηση, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον Νίκο Πατέρα, έχει τονίσει σε παίκτες και τεχνική ηγεσία «ανοχή τέλος».

Ερχεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος και διαβεβαιώνει πως ο Τεν Κάτε θα κριθεί με τη λήξη του συμβολαίου του. Σε περίπου δύο χρόνια δηλαδή. Για τον ισχυρό άνδρα της Marfin μέτρησε περισσότερο να ακουστεί η φωνή του από τον κίνδυνο να φανεί απόκλιση απόψεων ανάμεσα σε αυτόν και τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
Εκείνο που πέτυχε είναι να φανεί πως στην ομάδα υπάρχουν τουλάχιστον τρία κέντρα ισχύος:

• Η διοίκηση και όπως αυτή εκφράζεται επίσημα από τον κ. Πατέρα και τους Αντωνίου και Αντωνιάδη.

• Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος παραμένει πλειοψηφικός μέτοχος και ουσιαστικός ιδιοκτήτης με αποκλειστική –τώρα–δραστηριότητα το νέο γήπεδο στον Ελαιώνα.

• Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στην πράξη έχει κατακτήσει το προνόμιο να εκφράζεται αυτόνομα ως υπεράνω όλων. Προνόμιο το οποίο δεν φαίνεται να απολαμβάνουν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι.
Οι πιο απόλυτοι ίσως σημειώσουν ότι με τη χθεσινή δήλωση ο κ. Βγενόπουλος «καταργεί» τη διοίκηση. Η άποψη είναι υπερβολική διότι ο κ. Βγενόπουλος δεν συνηθίζει να παίρνει τον λόγο κάθε λίγο και λιγάκι. Η διάθεσή του, όμως, να δίνει διαβεβαιώσεις και να ορίζει χρονοδιαγράμματα αφήνει καθαρά να φανεί ότι η ΠΑΕ είναι τριχοτομημένη.
Ετσι με τις δηλώσεις του, μολονότι κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα δεν λύθηκε, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκαν κι άλλα.

Εκτός αν τα κίνητρα του κ. Βγενόπουλου είναι πιο πεζά. Η «SportDay» αποκάλυψε χθες το συμβόλαιο του κ. Τεν Κάτε με τον Παναθηναϊκό. Προβλέπει τρία εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια. Καλός και άγιος ο πολυμετοχικός, αλλά οι μέτοχοι θα έπρεπε να (ξανα)βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσουν τον Ολλανδό και να πληρώσουν τον διάδοχό του. Μεταξύ άλλων δηλαδή, να ζητήσουν από τον Τζίγκερ να βάλει περίπου τα μισά για να γίνει η δουλειά. Δύσκολα πράγματα για όσους μέχρι πέρυσι τον αναθεμάτιζαν.
Αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία, ο διορατικός κ. Βγενόπουλος βγήκε να ρίξει σωσίβιο στον Τεν Κάτε και να ζητήσει να μη γίνει κριτική στον Τζίγκερ. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x