Παλαιότερες

Το μισομπούκαλο που έμεινε κάβα

SportDay

Ο θρύλος λέει ότι πέρυσι πριν από το παιχνίδι Καλαμαριάς – Ολυμπιακού, πριν μπει στη ζωή μας ο κύριος Βάλνερ και μάθουμε την ύπαρξη του CAS, κάποιοι, κάπου, κάποτε, ήξεραν για την ιστορία με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που είχε αλλάξει τρεις ομάδες στην ίδια σεζόν και τις συνέπειες που θα υπήρχαν αν ο προπονητής του τον χρησιμοποιούσε. Επαναλαμβάνω, πριν από το παιχνίδι –σύμφωνα πάντα με τα θρυλούμενα. Η όμορφη αυτή ιστορία λέει ότι αποφασίστηκε να κρατηθεί «κάβα» το θέμα, όπως ακριβώς αφήνεις ένα μισομπούκαλο στα μπουζούκια που συχνάζεις, και να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, στη λογική του «έλα, μωρέ, τώρα, σιγά μη χάσουμε από την Καλαμαριά».

Το «έλα, μωρέ, τώρα», όμως, έγινε «αμάν, τι πάθαμε», ο Ολυμπιακός έχασε από το γκολ του Μπάρκογλου και οι πρωταθλητές της καρδιάς μας θυμήθηκαν εκείνο το «μισομπούκαλο» που είχαν αφήσει κάβα. Ή τους το θύμισαν κάποιοι άλλοι, σύμφωνα με έναν άλλον, παράπλευρο μύθο. Η συνέχεια είναι γνωστή σε μικρά και μεγάλα παιδιά: ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, η «ηθική πρωταθλήτρια» ΑΕΚ κατέβηκε στα πλέι οφ με την «τρελή χαρά» που έχει κάποιος όταν παρουσιάζεται στον στρατό, κι έμεινε τρίτη. Δέλλας, «Λύμπε», «Ρίμπο» έφυγαν και τους ακολούθησε ο Ντέμης λίγους μήνες μετά. Αμφιβάλλει κάποιος πως, αν είχε πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, θα ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση; Μέσα στην αναμπουμπούλα ο Παναθηναϊκός βγήκε δεύτερος, η απώλεια του τίτλου έφερε πολυμετοχική διοίκηση, η διοίκηση έφερε προπονητή και παίκτες, ο προπονητής κι οι παίκτες έφεραν την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η ζωή συνεχίζεται.

Για μερικούς, βέβαια, τους ίδιους που πέρυσι κυκλοφορούσαν με το εγχειρίδιο κανονισμών ποδοσφαίρου κάτω από τη μασχάλη και μας εξηγούσαν για ποιους λόγους οι βαθμοί πρέπει να δοθούν στον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι διαφορετικά φέτος. Στις οπαδικές τους εφημερίδες αντιμετωπίζουν με πελώρια έκπληξη, απαξίωση, έως και αηδία το απόλυτα νόμιμο και λογικό αίτημα του Παναθηναϊκού: να μην παίξει ο ίδιος βοηθός διαιτητή δεύτερο συνεχές παιχνίδι τον Παναθηναϊκό. Οτι η ΚΕΔ ζήτησε συγγνώμη, παραδέχτηκε το λάθος και αντικατέστησε τον βοηθό Ακρίβο με τον Ιωσηφόγλου, τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Οχι φυσικά διότι δεν είναι υπέρμαχοι της νομιμότητας, προς Θεού.

Απλώς ο Παναθηναϊκός χαλάει την πιάτσα... Θα μπορούσε κι αυτός να αφήσει το μισομπούκαλο κάβα και να το θυμηθεί αν του στράβωνε το ντέρμπι της Κυριακής. Να βγει μετά και να ζητάει –όπως θα είχε κάθε δικαίωμα– επανάληψη του αγώνα βάσει κανονισμών! Γι' αυτό φωνάζουν προφανώς, διότι με κάτι τέτοιες κινήσεις φαίνεται η διαφορά του πλυμένου και του πραγματικά καθαρού. Η υπόθεση Βάλνερ είναι απλώς το πλυμένο. Η υπόθεση Ακρίβου, με το αίτημα για αντικατάσταση του βοηθού πριν από το παιχνίδι, είναι το πραγματικά καθαρό. Χαίρετε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x