Γιώργος Χελάκης

Θα υπάρξει και συνέχεια...

SportDay

Ωστε αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που αγκομαχάει με τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη! Είναι ο ίδιος Παναθηναϊκός που κάνει περίπατο στη Βρέμη και βυθίζει στην απογοήτευση τον Μουρίνιο. Που αναγκάζει τον πολυδιαφημισμένο τεχνικό της Ιντερ να διατάσσει «γιόμες» και πάλι «γιόμες» μήπως και αποσπάσει ισοπαλία στο «Μεάτσα»!

Ο... πολυμετοχικός έκανε την ανεβασμένη στο Καμπιονάτο μετοχή την Ιντερ να κατρακυλήσει στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ποδοσφαίρου. Ανάγκασε τον Μουρίνιο να εγκαταλείψει το μπλαζέ-υπεροπτικό ύφος του και να χοροπηδάει σαν τρελός από τα νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος έσπευσε να δώσει το χέρι στον Χενκ Τεν Κάτε. Θα μπορούσε να υποκλιθεί στον Ολλανδό κι έτσι σκυφτός να αναζητήσει την ταυτότητά του. Ο κόουτς των «πρασίνων» τού την πήρε. Ενα ολόκληρο ημίχρονο τον κοίμισε με την τακτική του κι έτσι υπνωτισμένο τον ξέκανε στην επανάληψη. Ο κόουτς «ξεδόντιασε» τη Βέρντερ παίζοντας με τρία αμυντικά χαφ.

Στο Μιλάνο άλλαξε σχηματισμό χωρίς να αλλάξει τακτική. Αντί για τρεις αμυντικούς χαφ έριξε στο γήπεδο τρεις σέντερ μπακ στην ευθεία. Μπορεί και να είχε προαισθανθεί ότι ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα παίξουν για τρεις.

Το ματς μπορεί να διδάσκεται στις σχολές προπονητικής. Ο Τεν Κάτε σχεδίασε έναν τρόπο παιχνιδιού και είδε τους παίκτες που χρησιμοποίησε να ανταποκρίνονται απολύτως στον σχεδιασμό. Εκμηδένισε τις διαφορές ονομαστικής αξίας ανάμεσα στους παίκτες που διαθέτουν οι δύο ομάδες. Ολοι αναγνωρίζουμε την αξία του Ιμπραΐμοβιτς, αλλά χθες το βράδυ δεν έδειξε καλύτερος του Μάντζιου. Βαρύ ακούγεται, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ματεράτσι, αλλά ο Γκούμας έφτασε στη... στρατόσφαιρα για να πάρει την κεφαλιά που έφερε το γκολ. Μέγας παίκτης ο Καμπιάσο, αλλά ο Σιμάο φαινόταν κομματάκι καλύτερος.

Το ευρωπαϊκό DNA του «τριφυλλιού» επιβεβαιώθηκε εκ νέου. Υπάρχει μια πράσινη γραμμή που ενώνει τον Γκμοχ, τον Δανιήλ, τον Ρότσα, τον Κυράστα και τώρα τον Τεν Κάτε. Αλλάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μένει η πράσινη γραμμή. Η Ιντερ παρατάχτηκε κομπλέ κι έφυγε στραπατσαρισμένη. Με «γιόμες» προσπάθησε να αποφύγει την ήττα. Αφού λοιπόν η Ιντερ πήγε αδιάβαστη και το ζήτημα της πρόκρισης θα κριθεί στο ΟΑΚΑ με την Ανόρθωση, καλά κάνουμε και γράφουμε βαριές κουβέντες στην πρώτη σελίδα!..

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x