Γιώργος Χελάκης

Στη Βρέμη βγήκαν τρίτοι και το πανηγυρίζουν...

SportDay

Νίκη και πρωτιά, θριαμβευτική επιστροφή ύστερα από επτά χρόνια. Οταν τελείωνε ο πρώτος γύρος ήταν με την πλάτη στον τοίχο κι η Ανόρθωση στους επτά ουρανούς. Στα επόμενα τρία παιχνίδια αναποδογύρισαν όλα. Οι «πράσινοι» διέλυσαν τη Βέρντερ στη Βρέμη, «καθάρισαν» την Ιντερ στο Μιλάνο και πήραν ό,τι ήθελαν από την Ανόρθωση στην Αθήνα. Το 1-0 χθες το βράδυ λέει ψέματα. Αδικεί τον Παναθηναϊκό και κολακεύει υπερβολικά την Ανόρθωση. Η μαγκιά και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Γιώργου Καραγκούνη αρκούσαν για να κάμψει την όποια αντίδραση των παικτών του Τιμούρ Κετσπάγια.

Με σύμμαχο την τύχη, η κυπριακή ομάδα έφυγε με τιμητική ήττα από το ΟΑΚΑ. Η ατυχία της συνίσταται στον τραυματισμό του Μπεκιάι και του Δέλλα που αποσύρθηκαν αναγκαστικά στο ημίχρονο. Και με τους δύο παρόντες, ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι ευκαιρίες ήταν σαφώς περισσότερες απ' όσες συνήθως δημιουργούν και χάνουν οι «πράσινοι» στο γήπεδό τους με τις θεωρητικά κατώτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Εδώ που τα λέμε, όμως, η χθεσινή Ανόρθωση ήταν χειρότερη από κάθε ομάδα που φιλοξενήθηκε φέτος στο ΟΑΚΑ. Προφανώς κάτι συμβαίνει και ο Κετσπάγια «ξεχνά» στον πάγκο του τον Σόσιν. Κάτι που είναι εντελώς άσχετο με τις ικανότητες του παίκτη... Εκείνα που μετρούν είναι η νίκη, η πρόκριση στους «16» και η πρωτιά. Πρωτιά που επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει ως μέγα τονωτικό για τον «ελληνικό» Παναθηναϊκό που αγκομαχάει, ταλαιπωρεί και απογοητεύει.

Δεν έχω υπόψη μου στοιχεία για να δικαιολογήσω τη βαριά κουβέντα του Τεν Κάτε, ότι οι παίκτες διαλέγουν παιχνίδια. Με «παίρνει», όμως, να πω ότι με το πάθος και τον επαγγελματικό εγωισμό του «Καραγκούνη Χ έντεκα» τα στραπάτσα στο πρωτάθλημα θα είχαν αποφευχθεί. Μέχρι τον Φεβρουάριο που θα αρχίσουν τα ευρωπαϊκά βάσανα, ο Παναθηναϊκός έχει τον χρόνο να αντιπαλέψει τις αδυναμίες του και να στρωθεί στο κυνήγι του προπορευόμενου Ολυμπιακού. Ο,τι και να λέμε μια ομάδα που «στραπατσάρει» Ιντερ, Βέρντερ και τις αφήνει να βλέπουν την πλάτη της, διάολε, δεν γίνεται να βρίσκεται εννιά βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα. Καιρός να γίνει κάτι και γι' αυτό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x