Γιώργος Χελάκης

Τώρα που πήρε φόρα πρέπει να περάσει από πάνω...

SportDay

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπήρξε αθλητής του Παναθηναϊκού και για ένα διάστημα, στις αρχές της δεκαετίας του '80, διευθυντής Επικοινωνίας. Η... Παναθηναϊκοφροσύνη του είναι πέραν κάθε αμφισβητήσεως. Ωστόσο δεν αρκεί για να ερμηνεύσει κάποιος την εμπλοκή του στα της ΠΑΕ. Ο κ. Νίκος Νοτιάς, για παράδειγμα, είναι μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, η κοινή γνώμη, όμως, αγνοεί όχι μόνο τις ειδικότερες απόψεις του, αλλά και τη φυσιογνωμία του επίσης. Ο κ. Βγενόπουλος δεν συμμετέχει στο Δ.Σ. της «πράσινης» ΠΑΕ. Μπορεί απλώς να χαρακτηριστεί μεγαλομέτοχος. Πριν από περίπου ένα χρόνο εμφανιζόταν ως πολιορκητικός κριός που θα σπάσει τη μονοκρατορία της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Μερίδα του Τύπου τον περιέγραφε ως το αντίπαλον δέος. Συμμάχησε με τους αδερφούς Γιαννακόπουλος, δημιούργησε την περίφημη «ΠΕΚ» και μέσα σε διάστημα μηνών έμπαινε στον Παναθηναϊκό νικητής και τροπαιούχος. Σήμερα βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και δείχνει καθαρά πως ελέγχει τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Η προσωπικότητά του και ο «πληθωρισμός» κινήσεων και τοποθετήσεών του τον έχουν ήδη κατατάξει ψηλά στις συνειδήσεις των οπαδών που τον αντιλαμβάνονται ως άνθρωπο που κινεί τα νήματα. Πρόκειται για χάρισμα. Στο αγωνιστικό κομμάτι η εμπλοκή του αφορά κυρίως (ή και αποκλειστικά) τις μεταγραφές Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλου. Το γεγονός ότι και οι δύο κάθε άλλο παρά αποτελούν βασικές επιλογές του Τεν Κάτε είναι άδικο να συνδεθεί με το γνωστό απόσπασμα της κοινής δήλωσης που αναφέρεται στην ανάγκη αξιοποίησης όλων των παικτών. Στο άλλο μεγάλο θέμα, το γηπεδικό, η μέχρι τώρα εμπλοκή του είναι δυσδιάκριτη.

Ετσι διατηρεί το πλεονέκτημα να εμφανίζεται «υπεράνω» κρίνοντας, κατακρίνοντας και διαβεβαιώνοντας. Ωστόσο, με τη χθεσινή του συνέντευξη στη «SportDay» πάει ένα βήμα μπροστά και «εκτίθεται» στην κρίση των φιλάθλων. Μπορεί να ξεκαθαρίζει ότι δεν γίνεται να δαπανηθούν 20 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να δαπανηθούν 10 εκατ. ευρώ. Τέτοιες εποχές τέτοια λεφτά είναι πολλά. Ηδη «πυροδότησαν» προσμονές, δημιούργησαν ελπίδες, διέσπειραν φήμες.

Ο Ζόνεφελντ, ο Σπάχιτς και άλλες τέτοιες περιπτώσεις είναι ευπρόσδεκτες, εφόσον όμως συνοδευτούν από έναν... παικταρά σέντερ φορ που θα «απαντά» ευθέως στον Ντιόγο. Οι οπαδοί αναθάρρησαν με τον πολυμετοχικό, αλλά διαπίστωσαν ότι πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για έναν παίκτη το έβαλε (πάλι) ο Κόκκαλης. Μετά τα όσα δήλωσε ο Βγενόπουλος, για μάτια που θα τρίβονται από την έκπληξη, ο πήχης σηκώθηκε πολύ ψηλά. Για τον πληθωρικό μεγαλομέτοχο, αν δεν κάνει τους οπαδούς να τα τρίψουν, θα είναι σαν να πήρε φόρα και να... πέρασε από κάτω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x