Γιώργος Χελάκης

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

SportDay

Δύο άνθρωποι που αγαπούν πολύ την ΑΕΚ, ο Τάκης Κανελλόπουλος και ο Νίκος Κούλης, έπεισαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να (ξανα)έρθει προπονητής στην ΑΕΚ. Την ώρα που τον... έπειθαν άντε να πάει το μυαλό τους ότι πρόεδρος της ΑΕΚ θα γινόταν ο Γιώργος Κιντής, που προτιμά να καταπιεί ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να προφέρει κανονικά το ονοματεπώνυμο του προπονητή.

Αυτή η... μαύρη αλήθεια τρώει τα σωθικά και των δύο επιφανών ανδρών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμα και για μια τυπική χαιρετούρα. Υποτίθεται ότι το πρόβλημα μιας -έστω- τυπικής επικοινωνίας μεταξύ τους θα το έλυνε ο Στέλιος Μανωλάς ως τεχνικός διευθυντής. Αμ δε! Ο Στέλιος είναι σημαία της ΑΕΚ για τους «απέξω». Καλός και άγιος να επιβάλλεται στους οπαδούς όταν πήγαν στους Θρακομακεδόνες για να κράξουν τον Μπάγεβιτς, αλλά γι' αυτούς που διοικούν ένας ατίθασος χαρακτήρας που δεν μπορεί να συνεργαστεί και να απευθύνεται με τον προσήκοντα σεβασμό στους διοικούντες...

Ολο το παραπάνω κείμενο αχρηστεύεται αν γράψω ότι ο πρόεδρος Κιντής δεν θα προσλάμβανε προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η χθεσινή έκρηξη του κόουτς σχετίζεται ελάχιστα με την οικονομική ασφυξία που δεν αφήνει περιθώρια για μεταγραφές. Ο κ. Κανελλόπουλος το ξεκαθάρισε στον προπονητή κι αυτός είχε ήδη πιει το πικρό ποτήρι.

Από χθες το βράδυ, όμως, υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο: Ο Μπάγεβιτς βγήκε δημόσια και ρώτησε τη διοίκηση αν τον θέλουν. Απάντηση δεν έλαβε... Γεννιέται το ερώτημα: Η διοίκηση μπήκε στον κόπο να βγάλει ολόκληρη ανακοίνωση, στην ουσία, αδειάζοντας τον Μανωλά για τα προχθεσινά και ήπιε το αμίλητο νερό για τα χθεσινά. Βγήκε ο προπονητής να σε ρωτήσει δημόσια αν τον θες στην ομάδα κι εσύ ως διοίκηση το αφήνεις αναπάντητο;

Σαν να μην ταιριάζει και πολύ. Η εικόνα που εκπέμπει τώρα η ΑΕΚ είναι... ανεμοσκορπίσματα. ΠΑΕ στα πρόθυρα διάλυσης. Με άδειο ταμείο, ιδιοκτήτες που κάνουν «κρα» να πουλήσουν, ομάδα που παραπατάει και προπονητή που καταλαβαίνει ότι δεν τον γουστάρουν. Εικόνα διάλυσης γαρνιρισμένη από τα σφυρίγματα των οπαδών στις εξέδρες.

Τέτοιες ώρες δεν μετράς τις καλές προθέσεις των εμπλεκομένων. Διαπιστώνεις το χάος και αναζητείς σανίδα σωτηρίας. Τέτοια σανίδα δεν φαίνεται να υπάρχει. Ούτε καν... βρεγμένη που ορισμένοι τη χρειάζονται!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x