Παλαιότερες

Στην Κίνα τα σπουδαία…

SportDay

Μετά την αθώωση των τριών ομάδων (Brawn GP, Williams, Toyota) για τον περιβόητο πίσω διαχύτη, η προσοχή στρέφεται στον μεθαυριανό αγώνα, την Κυριακή του Πάσχα στην Κίνα. Στο τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς η BMW Sauber για πρώτη φορά θα εφοδιάσει το μονοθέσιο του Κούμπιτσα με το σύστημα KERS (ανάκτηση κινητικής ενέργειας στο φρενάρισμα), κι αυτό διότι μάλλον βρήκε τρόπο να έχει ιδανική ισορροπία βάρους μια και ο Πολωνός είναι βαρύτερος και υψηλότερος από τον ομόσταβλό του Χάιντφελντ, ο οποίος χρησιμοποιεί το KERS από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία.

Εν τω μεταξύ, η Renault θα εφοδιάσει το μονοθέσιο του Αλόνσο στα σημερινά δοκιμαστικά με ένα πρωτότυπο πίσω διαχύτη που πήρε προφανώς έγκριση από τη FIA, όχι όμως και το δεύτερο μονοθέσιο του Πικέ. Η γαλλική ομάδα αναφέρει ότι μπορεί να κερδίσει με αυτόν τον διαχύτη από τρία μέχρι πέντε δέκατα του δευτερολέπτου σε κάθε γύρο. Ομως ο Αλόνσο επισημαίνει ότι ένα μόνο εξάρτημα δεν μπορεί να κάνει μαγικά, χρειάζεται γενικότερη αλλαγή στην αεροδυναμική και ότι βρίσκονται ακόμα στην αρχή της εξέλιξης! Αλλά και η McLaren θα έχει νέο διαχύτη στην Κίνα. Η βρετανική ομάδα τόνισε ότι δεν πρόκειται για διπλό διαχύτη, αλλά για παραλλαγή, κι αυτό επειδή θέλει ακόμα χρόνο. Για την BMW η παρουσία του διπλού διαχύτη προσδιορίζεται για το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης, τον ερχόμενο μήνα, όπου θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο αεροδυναμικής.

Εξάλλου, οι οδηγοί τα έβαλαν με την απόφαση της Bridgestone να διατάξει τη χρησιμοποίηση της πιο μαλακής γόμας ελαστικού στην Κίνα. Η γόμα αυτή τοποθετήθηκε στα αυτοκίνητα και στην Αυστραλία και ναι μεν έδωσε καλούς χρόνους στους πρώτους γύρους, αλλά μετά οι επιδόσεις έπεσαν πολύ. Ο Χάιντφελντ είπε ότι η Φόρμουλα 1 δεν είναι μόνο σόου αλλά και ουσία, μια και αυτός είναι επαγγελματίας οδηγός. Ο Αλόνσο χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα μιλώντας για αστεία απόφαση και γελοίο ελαστικό που θα γελοιοποιήσει και τους οδηγούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x