Γιώργος Χελάκης

Ναι μεν, αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν το κίνητρο

SportDay

Το ένα έμοιαζε με θερινό ματς προετοιμασίας. Το άλλο πρόσφερε χορταστικό θέαμα και πολλά γκολ. Τόσο καιρό γράφουμε ότι ανάμεσα στα άλλα (όχι και τόσο πολλά) ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα γιατί είχε ορισμένους παίκτες μεγάλης κλάσης. Ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο φαβορί για να πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ επειδή έχει έναν παίκτη μεγάλης κλάσης. Τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ακόμα κι όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, από πουθενά δεν πρόκυπτε ότι ο Παναθηναϊκός εδικαιούτο τη νίκη. Ισα ίσα, ο ΠΑΟΚ, που είχε σωστά οργανώσει την άμυνά του, έκανε δυο-τρεις καλές φάσεις μπροστά στο τέρμα του Γκαλίνοβιτς. Ηρθε, όμως, η ατομική προσπάθεια του «τυπάρα» και το υπέροχο σκαφτό πλασέ για να δώσει νίκη και πλεονέκτημα στην ομάδα του. Εκείνη την ώρα ο Φερνάντο Σάντος τα έβαλε με την άμυνά του. Λάθος. Επρεπε να τα βάλει νωρίτερα με τον ανεκδιήγητο Γκαρσία.

Αυτός με την επίδειξη ανόητης μαγκιάς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο «παλικαράς» Ουρουγουανός, αφού με την πρώτη δεν επέφερε το καίριο πλήγμα στον Σιμάο, συνέχισε με δεύτερη και τρίτη προσπάθεια. Εδώ σταματάει η όποια ποδοσφαιρική αντιμετώπιση του ματς και μπαίνουμε σε άλλα χωράφια. Δεν φτάνει που ο Γκαρσία έπαιρνε τον δρόμο για τα αποδυτήρια κλοτσώντας και σπρώχνοντας ό,τι και όποιον έβρισκε μπροστά του, η εξέδρα τον μπιζάριζε λες κι είχε πετύχει γκολ!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κι ο Φερνάντο Σάντος πρέπει να τραβήξουν δυνατά τ’ αυτί του ταραξία και να στείλουν έτσι ένα καθαρό μήνυμα στην εξέδρα. Οτι δηλαδή το πρωτάθλημα δεν το παίρνει αυτός που κάνει τους περισσότερους τσαμπουκάδες και ρίχνει τα περισσότερα κλοτσομπουνίδια. Ούτε φταίει το «κράτος των Αθηνών» επειδή ο Γκαρσία προτιμά να δέρνει τους αντιπάλους αντί να τους μαρκάρει.

Με τη νίκη του ο Παναθηναϊκός γίνεται πρώτο φαβορί, αλλά με την εμφάνισή του έδειξε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να στραβοπατήσει. Η ΑΕΚ, που θα τον συναντήσει δύο φορές στο ΟΑΚΑ και βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω του, έχει θεωρητικά τις δυνατότητες να τον προλάβει. Πρακτικά για να το πετύχει έχει ανάγκη να θεραπεύσει τις κραυγαλέες αδυναμίες της στα άκρα της άμυνας.

Με όλη την καλή διάθεση, ο Ενσαμπαμφούμου δεν έχει θέση ούτε στα οικογενειακά διπλά της «Ενωσης». Το ματς ήταν μαρτύριο για τον ίδιο, τους συμπαίκτες του και τους θεατές. Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω και για τον Ζεράλντο, που υπέκυψε στις ορέξεις του Γιαννακόπουλου. Σημασία έχει ότι η «Ενωση» δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ κι άλλες τόσες βρήκε το ψυχικό σθένος και την ικανότητα να φέρει τα πάνω-κάτω. Ας μην υποτιμηθεί το στοιχείο αυτό. Ούτε το ασίγαστο πάθος του Μπλάνκο και του Σκόκο.

Η ΑΕΚ έχει να στηριχτεί στο φιλότιμο των παικτών της, που βλέπουν τα προκριματικά σαν σανίδα σωτηρίας. Από τον χθεσινό Παναθηναϊκό φαινόταν σαν να λείπει το κίνητρο. Η ανατροπή στη βαθμολογία από την πρώτη κιόλας αγωνιστική δεν δημιουργεί τελεσίδικη κατάσταση. Η ΑΕΚ αφήνει όλους τους λογαριασμούς ανοικτούς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς με τους ψευτοπαλικαράδες που του στερούν όσα η οργανωμένη ομάδα του μπορεί και αξίζει να διεκδικήσει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x