Γιώργος Χελάκης

O Σκόκο κι ο Τζεμπούρ απειλούν τους «πράσινους»

SportDay

Ακόμα μία ανακοίνωση για τη διαιτησία «που καταδιώκει τον ΠΑΟΚ» και θα βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα στη δημοφιλή ομάδα. Τώρα που ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε ουσιαστικά τη δυνατότητα να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το συναίσθημα θα παραχωρήσει τη θέση του στην κοινή λογική. Με οδηγό αυτή, θα βρεθούν οι εξηγήσεις για την κατώτερη του αναμενομένου πορεία της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αγωνιστικά ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι οργανωμένη ομάδα αμυντικά, με καλή κυκλοφορία και αδυναμία να αναπτυχθεί με ταχύτητα. Στην ουσία, όμως, μένει εκτός διεκδίκησης επειδή έτσι το θέλησαν ο Γκαρσία στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό και ο Σορλέν χθες. Χωρίς λόγο και αιτία σε κρίσιμες στιγμές του ματς, οι δυο τους άφησαν την ομάδα με δέκα παίκτες. Πριν, λοιπόν, διαβάσουμε ανακοινώσεις εναντίον του Κάκκου, πρέπει να δούμε πώς σκοπεύουν στον ΠΑΟΚ να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους.

Φαίνεται, τελικά, ότι είναι πιο εύκολο να «μαζέψεις» τους οικογενειακούς καβγάδες, σαν κι αυτούς που γίνονται συνεχώς στην ΑΕΚ, παρά να επουλώσεις τις πληγές που ανοίγουν με διαιτητές και αντιπάλους οι «τσαμπουκαλεμένοι» ποδοσφαιριστές σου.

Ναι, με τον Σορλέν στη σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να ισοφαρίσει και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα. Ομως και η εικόνα του πρώτου μέρους έδειχνε «ΑΕΚ». Η «Ενωση» άρχισε το ματς εντυπωσιακά κι έδειχνε κυρίαρχη στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ, αφού ξεπέρασε την αρχική ζαλάδα, ισορρόπησε και ισοφάρισε με την «κανονιά» του Βλάνταν Ιβιτς. Ωστόσο, προδόθηκε πάλι από τους ερασιτεχνισμούς της άμυνάς του. Ετσι, δέχτηκε το δεύτερο γκολ.

Η ΑΕΚ δείχνει ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Οι παίκτες της ήταν κεφάτοι και δημιουργικοί. Το 4-3-3 του Μπάγεβιτς λειτούργησε πολύ καλά. Σκόκο και Τζεμπούρ δούλεψαν πολύ από τα άκρα και ταλαιπώρησαν τους αμυνόμενους του ΠΑΟΚ. Ο Ενσαλίβα έκανε σπουδαίο παιχνίδι ανασταλτικά και ο Πελετιέρι όχι μόνο έκοβε, αλλά περνούσε σωστά την μπάλα στην επίθεση. Η εξέδρα έφτασε να επιδοκιμάζει τους παίκτες ακόμα και στις αποτυχημένες προσπάθειες.

Με ανεβασμένο το ηθικό και φανερά βελτιωμένη αγωνιστικά, η «Ενωση» θα αποδειχτεί πολύ σκληρή για τα δόντια του Παναθηναϊκού. Οπως, με λίγα λόγια, αποδείχτηκε χθες το απόγευμα και η ΑΕΛ. Στον επιθετικό οίστρο, την ταχύτητα και την ευστοχία του Μουν οφείλει τη δύσκολη επικράτησή του ο Παναθηναϊκός. Α, και στη διάθεση του Ρουκάβινα να σμπαραλιάσει μόνος του την άμυνα των Λαρισινών. Η κοινή λογική λέει ότι οι δύο των Αθηνών θα λύσουν τις διαφορές τους την τελευταία αγωνιστική στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία των πλέι οφ κέρδισε φέτος όσους πόντους έχασε με την περσινή παρωδία.

Οσο για τα προγνωστικά, περιττεύουν. Ο Παναθηναϊκός έχει περιθώρια να βελτιωθεί αγωνιστικά, αλλά είναι άγνωστο αν θα το πετύχει. Η ΑΕΚ ήδη αγγίζει τα όριά της...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x