Γιώργος Χελάκης

Το «πράσινο» προβάδισμα και η «κίτρινη» αφλογιστία

SportDay

H ΑΕΚ με την ισοπαλία στο Αλκαζάρ το μόνο που κατάφερε ήταν να απογυμνώσει την ακόλουθη αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Της στέρησε το ουσιαστικό νόημα και τη μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία.

Ορισμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού, με πρώτο και καλύτερο τον Σπυρόπουλο, το είδαν διαφορετικά. Ανέβασαν στροφές και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια άνετη και δίκαιη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ. Οχι ότι παίχτηκε μπάλα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, αν και υπάρχουν πολλά δικαιολογητικά. Ο «πράσινος» πάγκος έχει και πάλι τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λουκάς Βύντρα. Τη χρησιμότητα του Μουν, που δείχνει καθαρά ότι του άξιζε καλύτερη μεταχείριση στην κανονική περίοδο.

Την αμηχανία που αισθάνεται ο Σιμάο κάθε φορά που βρίσκεται σε θέση να κάνει την τελική προσπάθεια. Το συνεχιζόμενο ντεφορμάρισμα –ας το πούμε έτσι– του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Η γκολάρα του Πετρόπουλου δείχνει ότι ο νεαρός έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι και την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Για τον Σπυρόπουλο τα είπαμε ήδη, ενώ για τον Καραγκούνη δεν είναι είδηση ότι είχε πάθος.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε κάπως στην αρχή κι όταν είδε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια, ησύχασε και περίμενε τη λήξη. Μόνος ανήσυχος ο Μπακαγιόκο, που προσπαθούσε να κρατήσει σε διαρκή επαγρύπνηση την «πράσινη» άμυνα.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός «πάει» για δύο αποτελέσματα και η ΑΕΚ για τη νίκη. Με άλλα λόγια, το «κιτρινόμαυρο» στραβοπάτημα στη Λάρισα δεν άλλαξε τίποτα. Ολα έμειναν όπως τα ξέραμε. Ωστόσο, διόλου απογοητευτικά αν σκεφτεί κανείς την περσινή παρωδία των πλέι οφ. Με γηπεδούχο την ΑΕΚ και –λογικά– πολύ κόσμο στο γήπεδο, η υπόθεση προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί σε ματς «μια κι έξω» της τελευταίας αγωνιστικής. Την ΑΕΚ βαραίνει η απουσία του Ενσαλίβα και πιθανότατα του Κυργιάκου.

Τον Παναθηναϊκό θα βαραίνει απλώς ο τίτλος του φαβορί. Υπάρχουν, γενικά, όλες οι προϋποθέσεις για σπουδαίο παιχνίδι, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η ειδική βαθμολογία δίνει πρώτο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν εντυπωσίασε στη διάρκεια αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Εχει την καλύτερη επίθεση και θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ που έχει την καλύτερη άμυνα. Πώς τα φέρνει η τύχη; Η ΑΕΚ χρειάζεται να δουλέψει επιθετικά για να πάρει το «εισιτήριο». Ο Παναθηναϊκός απλώς να δουλέψει η άμυνά του. Οι προικισμένοι επιθετικοί της «Ενωσης» (Σκόκο, Μπλάνκο, Τζεμπούρ) έκαναν μια τρύπα στο νερό χθες απέναντι στη Λάρισα, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Αν φταίει μόνο η κούραση, υπάρχει μια ολόκληρη εβδομάδα για να ανακτηθούν οι δυνάμεις. Αν όχι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x