Γιώργος Χελάκης

Με έναν Καραγκούνη ακόμα...

SportDay

Είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι ο Ολυμπιακός πήρε βαθμούς που δεν τους άξιζε επειδή τον ευνόησε η διαιτησία. Οτι ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς από γκίνια, ακόμα και από άστοχες επιλογές του προπονητή του. Ποιος μπορεί να αρνηθεί, όμως, ότι αν είχε έναν ακόμα Καραγκούνη στις τάξεις του θα μπορούσε να είχε κόψει πρώτος το νήμα. Σέβομαι και υπολήπτομαι την αξιοσύνη ενός εκάστου επαγγελματία ποδοσφαιριστή των «πρασίνων». Ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν έχει το ειδικό βάρος, το ηγετικό πνεύμα και τις ικανότητες του «τυπάρα».

Ολα τούτα δεν γράφονται εν είδει απολογισμού. Γράφονται γιατί οι μεταγραφές είναι μπροστά μας και ο Παναθηναϊκός έχει ένα σημαντικό ποσό να διαθέσει. Αντί, λοιπόν, να γεμίσει με νέα πρόσωπα η Παιανία, ας έρθουν λίγοι και καλοί ώστε να προκύψει ανάμεσά τους ένας τουλάχιστον «Καραγκούνης». Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού πήρε την ομάδα στις πλάτες του στη διαδικασία των πλέι οφ. «Καθάρισε» μόνος του στην Τούμπα και χθες έκανε το παιχνίδι προσωπική του υπόθεση.

Για την ΑΕΚ το παιχνίδι τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο. Δέκα φορές να σουτάρει από την ίδια θέση ο Μπλάνκο, άλλες τόσες θα πετύχει γκολ. Κι όμως, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ταυτόχρονα άφησε την ΑΕΚ να ξεθυμάνει. Οση ενέργεια μεταδόθηκε από την εξέδρα καταναλώθηκε χωρίς αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο κέντρο, ισοπέδωσαν τον νεαρό Γκέντσογλου και τον Καφέ και μετά βάλθηκαν να εκθέσουν το ενωσίτικο κέντρο άμυνας. Ο υγιής Κυργιάκος δύσκολα θα επέτρεπε να γίνει το «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» μπροστά από τον Σάχα.

Ομως ο Μαϊστόροβιτς και ο αρχηγός της ΑΕΚ με το λαβωμένο πόδι έμοιαζαν αδύναμοι να ελέγξουν τα μπουκαρίσματα του Καραγκούνη, τις κάθετες εφορμήσεις του Σαλπιγγίδη και τις πλαγιοκοπήσεις από Γκάμπριελ και Ρουκάβινα. Η ΑΕΚ παραδόθηκε από την αμυντική της αδυναμία αλλά κυρίως από την κακή βραδιά στην οποία βρέθηκαν τα τρία αστέρια της στην επίθεση. Για τον Τζεμπούρ, τον Σκόκο και τον Μπλάνκο το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει στο πρώτο δεκάλεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ απείλησε (αν απείλησε) με τον Κουτρομάνο και τον Ντιούφ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ως φαβορί στη διαδικασία των πλέι οφ και δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό, η ΑΕΚ, χτυπημένη από απανωτές απουσίες, πέτυχε το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ ήταν τελικά κατώτερος των περιστάσεων, με χτυπητές αδυναμίες και ελλείμματα ποιότητας. Ψυχρά παρατηρώντας κανείς, έχει να διαπιστώσει ότι ο Παναθηναϊκός, που πήρε τελικά το «εισιτήριο», έχει και τις πιθανότητες να πάρει και το άλλο που οδηγεί στους ομίλους. Κι αυτό επειδή έχει υψηλή βαθμολογία, η οποία τον τοποθετεί στους ισχυρούς.

Επίσης, έχει πάνω από 20 εκατομμύρια να διαθέσει ώστε να βρει έναν ακόμα Καραγκούνη και να γίνει ισχυρότερη ομάδα ώστε και στην Ευρώπη να διακριθεί και στην Ελλάδα να κυριαρχήσει. Από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η περίπτωση του Ζιλμπέρτο Σίλβα το αποδεικνύει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x