Γιάννης Κυφωνίδης

Αξίζει μία ακόμα ευκαιρία στον Τζεμπούρ;

Η περίπτωσή του έμενα πραγματικά με έχει μπερδέψει πιο πολύ από όλες. Ήρθε στην ομάδα πέρσι την τελευταία μέρα των μεταγραφών και μάλιστα μετά από πολιορκία και των τριών μεγάλων της Αττικής, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που με έκαναν τότε να έχω την βεβαιότητα ότι δεν θα αργούσε η μέρα που θα ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.

Η περίπτωσή του έμενα πραγματικά με έχει μπερδέψει πιο πολύ από όλες. Ήρθε στην ομάδα πέρσι την τελευταία μέρα των μεταγραφών και μάλιστα μετά από πολιορκία και των τριών μεγάλων της Αττικής, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που με έκαναν τότε να έχω την βεβαιότητα ότι δεν θα αργούσε η μέρα που θα ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Η αναμφισβήτητη ποιότητά του και ο εκρηκτικός χαρακτήρας του είναι στοιχεία κομμένα και ραμμένα στα γούστο των φίλων της ΑΕΚ. Όλα αυτά βέβαια με την ελπίδα να μην δημιουργήσει μεγάλες συγκρούσεις μέσα στην ομάδα.

Τελικά στην πρώτη του χρονιά δεν δικαίωσε αγωνιστικά το όνομά του, παρά μόνο τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Και φτάσαμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου χωρίς σχεδόν ποτέ να μην έχει ακούσει το όνομά του από τον κόσμο στο γήπεδο και με το ερώτημα αν αξίζει να έχει κι άλλη ευκαιρία να πλανάται πάνω από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εκτιμά πάρα πολύ τα προσόντα του Αλγερινού επιθετικού και είναι βέβαιος ότι με σωστή προετοιμασία μπορεί την επόμενη χρονιά να αποδείξει ότι άξιζε ο ντόρος που έγινε γύρω από το όνομά του το περσινό καλοκαίρι.

Ο προβληματισμός του όμως είναι σχετικά με τον εκρηκτικό χαρακτήρα, καθώς ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ έχει ζήσει από πρώτο χέρι τον θυμωμένο Τζεμπούρ. Δύο από τα τρία επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην ομάδα με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του «δικεφάλου» είχαν στην απέναντι πλευρά τον Μπάγεβιτς. Στην τελευταία προπόνηση της αγωνιστικής περιόδου ο προπονητής προειδοποίησε τους παίκτες ότι με την επιστροφή τους στα τέλη Ιουνίου θα αλλάξουν πολλά πράγματα σε ότι αφορά την πειθαρχία του τμήματος και την εύρυθμη λειτουργία του μέσα στους τέσσερις τοίχους των αποδυτηρίων.

Αυτό δείχνει ότι θέση για τον περσινό Τζεμπούρ δεν υπάρχει. Ίσως όμως όλα να πήγαιναν προς το καλύτερο αν ο προπονητής συζητούσε διεξοδικά μαζί του. Οι προηγούμενοι μήνες έδειξαν έναν Μπάγεβιτς που δεν είχε πολλές προσωπικές επαφές με τους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως αν αλλάξει αυτή την τακτική τη νέα χρονιά, μόνο καλό θα είναι αυτό για την ομάδα…

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x