Γιάννης Κυφωνίδης

Ο Κατσουράνης της… οργής!

Τα e-mails που δέχτηκα τις τελευταίες δύο ημέρες για το θέμα του Κώστα Κατσουράνη είναι αρκετά και θα έλεγα ότι στην πλειοψηφία τους είναι οργισμένα. Για την διοίκηση της ΑΕΚ που δεν κυνήγησε την υπόθεση στα αρμόδια όργανα. Για τον παίκτη που θα ντυθεί στα πράσινα. Για τον Παναθηναϊκό που κινήθηκε με τον τρόπο που κινήθηκε. Για την Μπενφίκα που ήταν έτοιμη να πάρει χρήματα κάτω από το τραπέζι.

Τα e-mails που δέχτηκα τις τελευταίες δύο ημέρες για το θέμα του Κώστα Κατσουράνη είναι αρκετά και θα έλεγα ότι στην πλειοψηφία τους είναι οργισμένα. Για την διοίκηση της ΑΕΚ που δεν κυνήγησε την υπόθεση στα αρμόδια όργανα. Για τον παίκτη που θα ντυθεί στα πράσινα. Για τον Παναθηναϊκό που κινήθηκε με τον τρόπο που κινήθηκε. Για την Μπενφίκα που ήταν έτοιμη να πάρει χρήματα κάτω από το τραπέζι. Για τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού της Ένωσης που δεν έδωσαν τα χρήματα για να πάρει η ΑΕΚ τον διεθνή μέσο.

Η ΑΕΚ δεν ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη κι αυτό είναι πασιφανές. Πιθανότατα γιατί θα έπρεπε να δαπανήσει το λιγότερο 5.000.000. Και για αυτό θα κριθούν οι υπεύθυνοι. Ας περιμένουμε. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένοι πιο ψύχραιμοι. Θα μου επιτρέψετε να είμαι με αυτούς. Έτσι βλέπω το ποδόσφαιρο κι έτσι θα συνεχίσω να το βλέπω. Ακόμα κι αν υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα διπλωματίας. Εγώ το λέω: Στάση ζωής. Ο καθένας λοιπόν θα κριθεί για τις αποφάσεις του εκ του αποτελέσματος.

Η διοίκηση της ΑΕΚ, όπως λέγεται στα γραφεία της ομάδας, επικοινώνησε με δικηγορικό γραφείο και ζήτησε νομικές συμβουλές για την υπόθεση. Υποστηρίζουν λοιπόν οι διοικούντες ότι η δικαστική διαμάχη μπορεί να είχε διάρκεια μέχρι και τρία χρόνια, με αμφίβολο αποτέλεσμα, καθώς θα έφτανε σίγουρα στο CAS και πιθανότατα όλη η υπόθεση δεν θα είχε την διαδικασία του «κατ’ επείγοντος».

Ο παίκτης θα μπορούσε να πάει στον Παναθηναϊκό και κάποια στιγμή τα αρμόδια όργανα θα αποφάσιζαν. Η καλύτερη των εκτιμήσεων έκανε λόγο για περίπου 2.000.000 ευρώ, αλλά μετά από πολύ καιρό. Η χειρότερη για το απόλυτο… μηδέν. Έτσι το να κυνηγούσε η ΑΕΚ την υπόθεση θα ήταν καθαρά ένα θέμα γοήτρου. Δεν είναι η πρώτη κίνηση όμως που δείχνει ότι αυτή τη στιγμή τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά το αποτέλεσμα. Δεν την αφορούν οι συμπεριφορές τύπου-Κομπότη αρκεί να πάρει τον Λεονάρντο.

Δεν την αφορά η αδιαλλαξία και ο εκνευρισμός του Κωνσταντίνου Τσακίρη και μπορεί να ανακρούσει πρύμναν, αρκεί να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» ο Μάκος. Δεν την αφορά να δει τον Κατσουράνη με άλλη φανέλα και μάλιστα βασικού ανταγωνιστή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αρκεί να έχει η ίδια κάποιο όφελος εδώ και τώρα. Πρακτική ξεκάθαρων προθέσεων, αλλά επικίνδυνη. Γιατί αν συνεχιστεί για πολύ καιρό αυτό, κινδυνεύει ο τεράστιος σύλλογος που λέγεται ΑΕΚ να χάσει την ταυτότητά του.

Να μειωθεί η αξία του, να συρρικνωθεί το μέγεθός του. Πιστεύω ότι αυτά θα πρέπει να είναι τα τελευταία παιχνίδια με την… φωτιά των διοικούντων. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη γιατί κατά το παρελθόν είπε μεγάλα… ΟΧΙ. Η επόμενη χρονιά θα κρίνει κατά πολύ την ευστοχία των διοικούντων και των ιδιοκτητών για ορισμένες κινήσεις που φαντάζουν δίκοπο μαχαίρι. Σαν την αγάπη που κάποτε έδινε μόνο τη χαρά…

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x