Γιάννης Κυφωνίδης

Πρώτα το κερασάκι, αλλά έχει και… τούρτα!

Από τις 2.30 το μεσημέρι χθες, μου είχε κολλήσει ότι αντίπαλος της ΑΕΚ στην 1η αγωνιστική θα είναι ο Ολυμπιακός. Ρωτήστε τον καλό φίλο και συνάδελφο Λουκά. Η αλήθεια είναι ότι είχα διαίσθηση για ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι εκεί η κληρωτίδα με διέψευσε. Σε κάθε περίπτωση όμως το ντέρμπι βγήκε και ο κίνδυνος είναι ορατός να ξεγελαστούν ορισμένοι.

Από τις 2.30 το μεσημέρι χθες, μου είχε κολλήσει ότι αντίπαλος της ΑΕΚ στην 1η αγωνιστική θα είναι ο Ολυμπιακός. Ρωτήστε τον καλό φίλο και συνάδελφο Λουκά. Η αλήθεια είναι ότι είχα διαίσθηση για ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι εκεί η κληρωτίδα με διέψευσε. Σε κάθε περίπτωση όμως το ντέρμπι βγήκε και ο κίνδυνος είναι ορατός να ξεγελαστούν ορισμένοι. Να προσηλωθούν στο ντέρμπι αυτό και να ξεχάσουν πως προέχει η πρόκριση στην φάση των ομίλων του Europa League και πως μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό υπάρχουν άλλοι 29 αγώνες πρωταθλήματος.

Ένα flash back στο περσινό καλοκαίρι θα πείσει όλους σας ότι η προσήλωση στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής μπορεί να φέρει τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς και η ομάδα να χάσει τελικά τα αυγά και τα καλάθια. Να πάρει αψήφιστα τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Αυγούστου και να μείνει εκτός διοργανώσεων από το καλοκαίρι και μετά παίρνοντας τη νίκη στο ντέρμπι να νομίσει ότι αυτόματα έγινε το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Δεν αντιλέγω ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στα οποία μπορεί κάποιος να σταθεί. Είναι ελάχιστο –ποδοσφαιρικά- καιρό μετά το 4-4 του τελικού του κυπέλλου, στον οποίο νίκησε τελικά ο Ολυμπιακός στα πέναλτι. Με την χθεσινή κλήρωση να αναγάγει σε «πύρρειο» την «ερυθρόλευκη» επικράτηση καθώς άφησε κληρονομιά την τιμωρία των Γκαλέτι και Παπαδόπουλου. Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ως προπονητής, ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ένας από τους καλύτερους παίκτες που διέθετε η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς στα μέσα της 10ετίας του ’90. Στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ένας προπονητής που έχει περάσει δύο φορές από το… λιμάνι. Από το ματς θα λείπει μετά από 13 χρόνια ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, «εφιάλτης» της ΑΕΚ κατά το παρελθόν. Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θα έχει το σπουδαίο αυτό ντέρμπι.

Δεν είναι όμως παρά το κερασάκι στην… τούρτα, που είναι όλο το πρωτάθλημα. Απλώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παίκτες της ΑΕΚ θα φάνε πρώτα αυτό το κερασάκι. Ακόμα όμως κι αν είναι γλυκό δεν σημαίνει ότι και η υπόλοιπη τούρτα θα είναι γλυκιά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να το έχει κανείς στο μυαλό του ως ντέρμπι που θα κρίνει την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x