Γιώργος Χελάκης

Μεγάλος δρόμος, λίγος χρόνος

SportDay

Eχει δίκιο ο Τιμούρ Κετσπάγια που ανησυχεί για το πρώτο προκριματικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οχι τόσο διότι θυμάται τι έπαθε ο Ολυμπιακός από τη δική του ομάδα, την Ανόρθωση, πριν από ένα χρόνο, όσο κυρίως επειδή βλέπει ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή του για να αντιμετωπίσει τη Ζρίνσκι ή τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Και αυτό επειδή, παρακολουθώντας το χθεσινό παιχνίδι, διαπίστωσε ότι ο Ολυμπιακός έχει να λύσει πολύ περισσότερα προβλήματα από τα πλεονεκτήματα που έχει ως ομάδα. Η δεύτερη ομάδα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο με σέντερ φορ τον Μήτρογλου τα κατάφερε πολύ καλύτερα από την πρώτη, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο είδε να ανατρέπεται το 3-1, το οποίο είχε διαμορφώσει ο Μήτρογλου στο πρώτο μέρος.

Αυτός ο Ολυμπιακός, όπως άλλωστε και ο προχθεσινός Παναθηναϊκός, έχουν πάρα πολλά προβλήματα να λύσουν. Εχουν ανάγκη πολύ μεγάλη βελτίωση για να βρεθούν σε ένα υποφερτό αγωνιστικό επίπεδο και να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Βεβαίως συμπεράσματα οριστικά για τον Ολυμπιακό θα αργήσουν πολύ να βγουν, ωστόσο ο χρόνος που απομένει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τον πρώτο προκριματικό αγώνα είναι λίγος και οι παίκτες του Ολυμπιακού, ειδικά αυτοί που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και κατά τεκμήριο αποτελούν τις βασικές επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια, χρειάζεται να λύσουν πολλά προβλήματα συνεννόησης μεταξύ τους για να κατεβούν στο γήπεδο σαν ένα υπολογίσιμο και αξιόμαχο σύνολο.

Οσα ίσχυσαν προχθές για τον Παναθηναϊκό ισχύουν και για τον χθεσινό Ολυμπιακό με μία διαφορά: ο Ολυμπιακός, άσχετα με τους υπολογισμούς που κάνει η διοίκησή του, έχει ορισμένα προβλήματα να αντιμετωπίσει, τα οποία μάλλον θέλουν αντιμετώπιση τώρα και όχι μετά το πρώτο προκριματικό παιχνίδι. Αναφερόμαστε ασφαλώς στη θέση του αριστερού χαφ και του επιθετικού. Εκεί φάνηκε καθαρά πως, παρά τους πειραματισμούς του Κετσπάγια, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Οπως άλυτο είναι το μέχρι στιγμής ντεφορμάρισμα του Μέλμπεργκ. Θα χρειαστεί ο Σουηδός να καλύψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους στόπερ του Ολυμπιακού. Αφήνουμε κατά μέρος το πατατράκ του Αβραάμ Παπαδόπουλου για να αναφερθούμε κυρίως στον Σουηδό. Φαίνεται ότι προέρχεται από μακρά αγωνιστική απραξία και το ντεφορμάρισμά του θα δημιουργήσει ίσως πρόβλημα στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που ο Κετσπάγια τον χρησιμοποιήσει ως βασικό στο πρώτο παιχνίδι.

Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν ακόμα να κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι για να γίνουν αξιόμαχες ομάδες. Υπάρχει όμως μία διαφορά: ο Τεν Κάτε σε γενικές γραμμές έχει να δουλέψει με το υφιστάμενο υλικό. Ο Κετσπάγια όμως έχει να πιέσει ούτως ώστε δύο βασικά εξαρτήματα, τα οποία λείπουν από την ομάδα του, να προστεθούν. Επίσης έχει να δουλέψει πάνω στον Μέλμπεργκ για να τον κάνει αξιόμαχο, όπως τον είχαμε συνηθίσει στην Αστον Βίλα και στη Γιουβέντους. Γιατί αυτός ο Μέλμπεργκ με τον χθεσινό Αβραάμ Παπαδόπουλο αποτελούν πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x