Γιώργος Χελάκης

Α, ώστε υπάρχει και τέτοιος Παναθηναϊκός!

SportDay

Οι μετά Χριστόν προφήτες είναι είδος που ενδημεί στη χώρα μας, όπως και η νίκη που έχει πολλούς πατεράδες, ενώ η ήττα είναι ορφανή. Στο χθεσινό μας σημείωμα γράφαμε ότι ο διπλωμάτης καριέρας κύριος Τεν Κάτε θα λάβει υπόψη του την πάνδημη απαίτηση και θα παρουσιάσει έναν ορθολογικό Παναθηναϊκό. Αυτός ο ορθολογικός Παναθηναϊκός έβαλε τρία γκολ στη Σπάρτα και θα μπορούσε να της βάλει άλλα τρία.

Η πρόκρισή του είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Συνοδεύτηκε από ωραία ατμόσφαιρα και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ωραίες εναλλαγές της μπάλας, πλαγιοκοπήσεις, σουτ και κεφαλιές μάς έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός με την ποιότητα που έχει στο ρόστερ του μπορεί να συνδυάζει γκολ και θέαμα. Τώρα, ας μαζευτούν μια ντουζίνα ειδικοί του ποδοσφαίρου για να με πείσουν ότι αυτό δεν οφείλεται πρώτα και κύρια στην παρουσία του Κώστα Κατσουράνη. Ενα μικρό κομπιούτερ φωλιάζει μέσα στον εγκέφαλό του και κάνει κάθε κίνησή του ουσιαστική και αποτελεσματική.

Ο Κατσουράνης δεν παίζει για την κερκίδα. Αποφεύγει τις δημόσιες σχέσεις με τους οπαδούς, τους διαιτητές και τον προπονητή του. Παίζει για όλη την ομάδα, την καθοδηγεί χωρίς να το φωνάζει, την ηρεμεί χωρίς να την τρομοκρατεί. Ο παίκτης «τα κάνει όλα και συμφέρει» άνοιξε το παιχνίδι στα πλάγια, πρέσαρε για να κλέψει την μπάλα και όταν χρειάστηκε ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει την πάσα του Σαλπιγγίδη και να σφραγίσει την πρόκριση.

Τρεις Ελληνες παίκτες (Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης) σηματοδότησαν την εξέλιξη του ματς. Εγιναν οι πρωταγωνιστές του και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη πρόκριση. Να προστεθεί και ο Γκαλίνοβιτς που, όταν το απαίτησαν οι περιστάσεις, έκανε το καθήκον του. Κατά τα λοιπά, όταν η φόρμα του Σισέ φτάσει να γίνει όση και η θέλησή του και όταν ο Λέτο σταματήσει τα παιδιαρίσματα του δεύτερου ημιχρόνου, θα έχουμε έναν Παναθηναϊκό της εποχής του μακαρίτη Κυράστα.

Η Σπάρτα φάνηκε μόνο στα τελευταία λεπτά και στο σουτ του Μπέργκερ στο πρώτο ημίχρονο. Μέτρια ομάδα την έκανε το αδιάκοπο τρέξιμο των παικτών του Παναθηναϊκού. Μικρή αξία έχει να συζητάμε τώρα για την πρόκριση. Το ερώτημα είναι αν απέναντι σε ομάδες όπως η Στουτγκάρδη και η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός. Απάντηση: ναι, εφόσον ο Τεν Κάτε δουλέψει για να βελτιώσει την ομάδα που είδαμε σήμερα και όχι να της αλλάξει τον αδόξαστο, όπως το συνηθίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x