Γιώργος Χελάκης

Πλησιάζει η ώρα του τρίτου Παπαδόπουλου

SportDay

Iσως ήταν αρκετό να αφιερωθεί όλο το κείμενο στις επαφές που έχει με την μπάλα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Οσοι έτυχε να δουν για πρώτη φορά τον μικρό θα κατάλαβαν ότι τα χαρακτηριστικά του απέχουν πολύ από τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός στόπερ. Το παιδί κοντρολάρει άψογα, κρύβει σωστά με το σώμα του την μπάλα και πασάρει αξιόπιστα. Ας μην ξεγελαστούν όσοι τον είδαν χθες το βράδυ να παίζει αμυντικός χαφ. Στόπερ είναι.

Αλλά από εκείνα τα λιγοστά στόπερ που ξέρουν μπάλα με το καντάρι. Ναι μεν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, ναι μεν έβαλε γκολ ύστερα από τόσο καιρό ο Ντιόγο, αλλά όσοι διαβάζουν πέρα από το αποτέλεσμα και τους σκόρερ είχαν να λένε για τον 17χρονο Κυριάκο. Μπράβο και του Κετσπάγια που τον έστειλε στο γήπεδο, για να αποδειχτεί επιτέλους ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται στα σοβαρά με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Κατά τα λοιπά, χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε το χρονικό μιας προαναγγελθείσης πρόκρισης. Οι θεατές έγιναν μάρτυρες της τυπικής διεκπεραίωσης μιας υποχρέωσης. Εδώ που τα λέμε, μόνο ο Ζαϊρί το είδε διαφορετικά και βάλθηκε να τρελάνει την εξέδρα με τις επινοήσεις του και να μαζέψει μπόλικο χειροκρότημα. Ο Μαρέσκα και ο Γκαλέτι που μπήκαν στην ενδεκάδα είχαν περισσότερο πάθος για διάκριση απ' όση πραγματική δυνατότητα να προσφέρουν. Τους λείπουν παιχνίδια.

Ο Γκαλέτι είχε εξάρσεις στο δεύτερο ημίχρονο και ο Μαρέσκα μας έδειξε ότι ξέρει ανά πάσα στιγμή πού πρέπει να πάει η μπάλα και πού πρέπει να σταθεί αυτός. Περνώντας ο χρόνος θα φανούν καθαρά και η αξία του και η χρησιμότητά του στην ομάδα. Και κάτι ακόμα: η εξέδρα ξέρει να εκτιμάει και να επιβραβεύει. Τα θερμά χειροκροτήματα στον Ραούλ Μπράβο δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φαντεζί παιχνίδι του ούτε με τις προωθήσεις του και τα γκολ που (δεν) βάζει. Ο κόσμος εκτιμάει τη διάθεση, το τσαγανό, τον τσαμπουκά και δεν τον νοιάζει αν αυτά τιμώνται κοντά στο ενάμισι εκατομμύριο τον χρόνο.

Ο Κετσπάγια έχει δουλέψει καλά την ομάδα για να βγάζει με τρεις πάσες κόντρα επίθεση και έχει μεγάλο σύμμαχο τον Ντουντού, που με τον αλογίσιο διασκελισμό του αφήνει πίσω τους αντιπάλους του πριν επιχειρήσει την κάθετη πάσα. Οταν ο Ντιόγο αποφασίσει να παίξει επιτέλους σέντερ φορ, τότε στο χαρτί του Καραϊσκάκη θα ζωγραφίζονται όμορφα ποδοσφαιρικά τρίγωνα.

Τα τελευταία είκοσι λεπτά ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους Σλοβάκους, δείχνοντας σημάδια κόπωσης και πιθανώς αδιαφορίας. Είναι από τα προβλήματα που διορθώνονται. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτά έχουν τα παιχνίδια που μετά το 60' μετατρέπονται καθαρά σε τυπική διαδικασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x