Γιάννης Κυφωνίδης

Ο Λεονάρντο της ελπίδας

Ο κόσμος πήγε στο βουνό καλοκαιριάτικα, ο Μπάγεβτιτς χαμογελούσε από ικανοποίηση και ο ίδιος έδειξε το ταλέντο από την πρώτη μέρα.

Ο κόσμος πήγε στο βουνό καλοκαιριάτικα, ο Μπάγεβτιτς χαμογελούσε από ικανοποίηση και ο ίδιος έδειξε το ταλέντο από την πρώτη μέρα.

Είναι σαφές ότι ο Λεονάρντο ανέβασε τις προσδοκίες όλων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Επίσης είναι αλήθεια ότι ο ρόλος που θα έχει είναι πολύ σημαντικός, καθώς καλείται να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επιθετικούς που διαθέτει η ομάδα. Σε αυτό το καλοκαίρι που η κιτρινόμαυρη διοίκηση κινήθηκε σε πολύ στενό οικονομικό «πλαίσιο» ο βραζιλιάνος δείχνει να είναι κάτι περισσότερο από το κερασάκι στην τούρτα. Άλλωστε αυτόν το ρόλο –όπως όλα δείχνουν- η διοίκηση της ΑΕΚ τον άφησε για τον Γκάξα.

Ο Λεονάρντο δεν είναι Κατσουράνης ή Μαρέσκα, δεν είναι Σισέ ή Μέλμπεργκ. Είναι όμως μια επιλογή καθαρά λογικής ΑΕΚ. Ένας παίκτης που μέσα από την συμμετοχή του στην ομάδα μπορεί να γίνει το ίδιο –ή ακόμα και περισσότερο- σημαντικός με τους άλλους, για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την ομάδα του. Άλλωστε και το 1989 ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον Ντέταρι και η ΑΕΚ τον Σαβέβσκι. Σε αυτή την λογική λοιπόν ο Λεονάρντο φαίνεται να είναι η ελπίδα όλων των φίλων της ΑΕΚ για καλό ποδόσφαιρο την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Για υψηλό ανταγωνισμό. Κι όχι φυσικά μόνος του, αλλά με τους υπόλοιπους παίκτες. Ο Λεονάρντο έρχεται να απελευθερώσει ορισμένους από τους συμπαίκτες του από τις έννοιες για το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αναλαμβάνει αυτός τον ρόλο. Να δημιουργεί και να αφήσει απερίσπαστη την «εκτελεστική» εξουσία των Μπλάνκο, Σκάκο, Τζιμπούρ. Αυτό δείχνει να είναι το μεγαλύτερο όφελος από την μεταγραφή. Πάντως θα επαναλάβω κάτι που είχα γράψει πριν από λίγο καιρό. Δεν είναι ανάγκη να φορτωθεί ο Λεονάρντο με το τεράστιο βάρος του «μεσσία». Να τον αφήσουμε να είναι ο εαυτός του κι όλα θα πάνε καλά.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x