Γιάννης Κυφωνίδης

Ποιος Ολυμπιακός; Η Βασλούι!

Χίλια συγνώμη από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν το ντέρμπι της ΑΕΚ με την ομάδα του Πειραιά. Κανέναν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο τουλάχιστον. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό δεν θα παίξει ρόλο στην συνέχεια του πρωταθλήματος κι αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η περσινή πικρή εμπειρία.

Χίλια συγνώμη από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν το ντέρμπι της ΑΕΚ με την ομάδα του Πειραιά. Κανέναν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο τουλάχιστον. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό δεν θα παίξει ρόλο στην συνέχεια του πρωταθλήματος κι αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η περσινή πικρή εμπειρία. Νίκη στην πρεμιέρα επί του Παναθηναϊκού και μετά βουτιά στο… κενό. Αντίθετα στην Ευρώπη τα ματς είναι δύο με σε μία εβδομάδα, καθοριστικά για την συνέχεια της ΑΕΚ στον θεσμό. Καθοριστικά –πιστεύω- και γενικότερα για την πορεία της μέσα στην χρονιά.

Ο περσινός εφιάλτης του αποκλεισμού από την Ομόνοια δεν ξορκίστηκε σε κανένα σημείο των εγχώριων υποχρεώσεων και «στοίχειωσε» την χρονιά. Τα ματς με την Βασλούι λοιπόν είναι πολύ σημαντικά και χρειάζονται μεγάλη προσοχή, αλλά και μεγάλη προσπάθεια. Η ΑΕΚ που έχουμε δει μέχρι τώρα σαφώς και δεν είναι έτοιμη. Με επίγνωση της κατάστασης της ομάδας θα πρέπει να πάνε οι παίκτες και ο προπονητής στην Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν μία ομάδα άγνωστη, που κρύβει εκπλήξεις.

Η βασικότερη προϋπόθεση για να πάρει η ΑΕΚ την πρόκριση στην φάση των ομίλων δεν είναι να γνωρίζουν οι «κιτρινόμαυροι» την κατάσταση της Βασλούι, αλλά να έχουν επίγνωση της δικής τους αγωνιστικής ετοιμότητας και της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουν για να χαμογελάσουν κι όχι να κλάψουν όπως πέρσι. Οι μέρες που έμειναν δεν είναι πολλές και προπάντων είναι πολύ κρίσιμες για την προετοιμασία. Η ρουμανική ομάδα πρέπει να βρίσκεται –ως σκέψη- ένα βήμα πριν ή μετά την οδοντόκρεμα. Η δεύτερη σκέψη το πρωί και η προτελευταία το βράδυ. Για το καλό της ομάδας. Δεν αντέχεται άλλος καλοκαιρινός αποκλεισμός.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x