Γιάννης Κυφωνίδης

Συνεργασία Κυργιάκου-Μαϊστόροβιτς

Πολλά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους φίλους της ομάδας όταν γίνεται κουβέντα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Θα είναι ο Αραούχο ο δεξιός μπακ που έψαχνε η ομάδα; Χουανφραν ή Καράμπελας για τα αριστερά; Ενσαλίβα ή Γιαχάγια για το κέντρο; Πως θα τροφοδοτηθεί σωστά ο Μπλάνκο; Πως θα συνεργαστούν ο Σκόκο με τον Λεονάρντο; Ερωτήματα που σίγουρα έχουν βάση. Υπάρχει όμως κι ένα ερώτημα που δεν τίθεται συχνά και ίσως θα έπρεπε. Μπορούν να συνεργαστούν ιδανικά ο Κυργιάκος με τον Μαϊστόροβιτς.

Πολλά είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους φίλους της ομάδας όταν γίνεται κουβέντα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Θα είναι ο Αραούχο ο δεξιός μπακ που έψαχνε η ομάδα; Χουανφραν ή Καράμπελας για τα αριστερά; Ενσαλίβα ή Γιαχάγια για το κέντρο; Πως θα τροφοδοτηθεί σωστά ο Μπλάνκο; Πως θα συνεργαστούν ο Σκόκο με τον Λεονάρντο; Ερωτήματα που σίγουρα έχουν βάση. Υπάρχει όμως κι ένα ερώτημα που δεν τίθεται συχνά και ίσως θα έπρεπε.

Μπορούν να συνεργαστούν ιδανικά ο Κυργιάκος με τον Μαϊστόροβιτς. Θεωρώ ότι πρόκειται για δύο σπουδαίους κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι όμως δεν σου εξασφαλίζουν 100% λειτουργικότητα στο κέντρο της άμυνας. Είναι παίκτες με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με συνέπεια να μην μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά ο ένας τον άλλον. Να μην… κουμπώνουν το προτερήματα του ενός στις αδυναμίες του άλλου.

Βέβαια με αυτόν τον τρόπο έχουμε υπέρ δοσολογία σε ορισμένους τομείς. Δύναμη, πάθος, άριστο ψηλό παιχνίδι οι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας θα βγάζουν συνολικά περισσότερο από το 100% σε κάθε παιχνίδι, ακόμα κι αν ο καθένας ξεχωριστά δεν πλησιάζει σε αυτό το νούμερο. Στην ηρεμία και την προώθηση του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν όμως τα χαρακτηριστικά των δύο παικτών βάζουν την συνεργασία σε μία άλλη βάση πλέον.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο θα παίζει ο αντίπαλος. Ομάδα που θα βρεθεί απέναντι στην ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να την αντιμετωπίσει με ψηλούς και δυνατούς επιθετικούς θα φάει τα μούτρα της στον τοίχο. Αντίπαλος όμως που θα χρησιμοποιήσει ταχύτητα και θα προσπαθήσει να… τρυπήσει με χαμηλά την μπάλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θέλει τεράστια προσοχή.

Θεωρώ ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να εντοπίσει πολύ καλύτερα από μένα το οποιοδήποτε πρόβλημα τέτοιου είδους και σίγουρα σκέφτεται τρόπους αντιμετώπισης πιθανής… κρίσης. Είναι πάντως ένα θέμα που υπάρχει και που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και θέληση από όλους για να λυθεί. Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικούς διεθνείς κεντρικούς αμυντικούς που ξέρουν καλύτερα από τον καθέναν μας ότι η σωστή συνεργασία θα ωφελήσει πάνω από όλους τους ίδιους.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x