Τι πιστεύει ο Νορβηγός τεχνικός για τον Αφρικανό μέσο, γιατί θεωρεί ότι θα αφήσει εποχή, πόσο καλά τον ξέρει και τι είπε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τη μεταπώλησή του μετά το Μουντιάλ της Γερμανίας
Κάθε ημέρα που περνά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει τεράστια εμπιστοσύνη και εκτίμηση στον Τροντ Σόλιντ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομιλεί πλέον σε καθημερινή βάση με τον Νορβηγό τεχνικό και για τα μεταγραφικά ζητήματα και για την ομάδα και πραγματικά έχει μείνει εντυπωσιασμένος από τις απόψεις του για τον Ολυμπιακό, αλλά και από τις γνώσεις του για τους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στα πρωταθλήματα της Βόρειας Ευρώπης.
Μάλιστα, με την απόκτηση του Γιάγια Τουρέ ο Κόκκαλης έδειξε και εμπράκτως πόσο πολύ εμπιστεύεται και στηρίζει τον Νορβηγό τεχνικό. Διότι η συγκεκριμένη μεταγραφή, την οποία αποκάλυψε αποκλειστικά στο χθεσινό φύλλο της η «SportDay», είναι μακριά από τη συνηθισμένη λογική των κινήσεων του Κόκκαλη. Ούτε «μπαμ» ούτε Λάτιν ούτε μεγάλο όνομα ούτε μεγάλος σε ηλικία. Αφρικανός, σχετικά άσημο όνομα, μικρός σε ηλικία και με σοβαρές πιθανότητες εξέλιξης, άρα και μεταπώλησης με καλά λεφτά.
Ο Γιάγια Τουρέ δεν είναι αυτό που συνήθως παίρνει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι αυτό που συνήθως εξιτάρει τον πρόεδρο, αλλά αυτό που θέλει ο προπονητής. Και ο Σόλιντ, μετά τον Σίμονς, που πήγε στην Αϊντχόφεν, και τον Μπασέτζιο, που είναι πολύ ακριβός, ζήτησε τον Τουρέ και εξήγησε-έπεισε τον Κόκκαλη γιατί αξίζει τον κόπο να κάνει αυτή τη μεταγραφή.
Τον ήθελε εδώ και δύο χρόνια
Ο Σόλιντ έχει ολοκληρωμένη άποψη για τον Τουρέ, αφού τον έχει παρακολουθήσει τρία χρόνια αγωνιζόμενο στο πρωτάθλημα Βελγίου με την Μπέβερεν και είχε εισηγηθεί την απόκτησή του στη διοίκηση της Μπριζ πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα, Μπριζ και Μπέβερεν είχαν διαπραγματευτεί τη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2003, αλλά δεν προχώρησε. Η Μπριζ, μετά τις πιέσεις που ασκούσε ο Σόλιντ, είχε επανέλθει και τον Ιανουάριο του 2004 (έξι μήνες μετά την πρώτη διαπραγμάτευση) αλλά τότε μπήκαν στο... κόλπο και οι Ουκρανοί της Μέταλουργκ, οι οποίοι ξόδευαν πολλά λεφτά για μεταγραφές και πήραν τον παίκτη με 2 εκατ. ευρώ. Ο Σόλιντ όμως δεν τον ξέχασε και τώρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο οποίος πονούσε στη θέση του αμυντικού χαφ, επανήλθε. Εχει μάλιστα ενδιαφέρον να δούμε τι συζήτησαν οι δύο άντρες μεταξύ τους, την επιχειρηματολογία του Σόλιντ για τη χρησιμότητα της μεταγραφής και πώς τελικά έπεισε τον Κόκκαλη να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής.
Τι είπε με τον Κόκκαλη
«Είναι σπουδαίος παίκτης. Πρόκειται για παγκόσμια κλάση ποδοσφαιριστή και απορώ πώς ακόμα δεν τον έχει αντιμετωπίσει κάποια από τις πολύ μεγάλες ομάδες, πλην της Αρσεναλ, για να τον αγοράσει. Στους Αγγλους δεν πήγε γιατί δεν είχε δικαίωμα εργασίας λόγω της αυστηρής νομοθεσίας που ισχύει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Τον ξέρω πολύ καλά και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μην κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Είναι παίκτης που μέσα από το Τσάμπιονς Λιγκ θα φτιάξει το όνομά του, θα τον δουν δεκάδες μάτια και είναι πάρα πολύ πιθανό σύντομα να μεταπωληθεί με πολύ περισσότερα χρήματα απ' όσα θα δαπανήσουμε για να τον αγοράσουμε. Του χρόνου επιπλέον η εθνική ομάδα της χώρας του με παίκτες όπως ο Ντρογκμπά της Τσέλσι θα είναι κατά πάσα πιθανότατα στα γήπεδα της Γερμανίας και θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι λοιπόν εξαιρετικά πιθανό εκεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Εκτός από σπουδαίος παίκτης, που θα μας βοηθήσει αμέσως, ο Τουρέ είναι μια επένδυση για τον Ολυμπιακό, που, αν θέλετε την εκτίμησή μου, είναι η καλύτερη δυνατή που μπορούμε να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι. Αξίζει να δαπανήσουμε 1,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσουμε και θα σας πρότεινα να υπογράψουμε μαζί του τριετές ή τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, για να μην έχουμε μπελάδες αν τυχόν έρθει κάποια πρόταση του χρόνου το καλοκαίρι». Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Σόλιντ στην κουβέντα που είχε με τον Κόκκαλη για τον Τουρέ και, όπως αποδείχτηκε, ήταν αρκετά για να πείσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να στείλει τον Λούβαρη στο Παρίσι και να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες τον Αφρικανό σταρ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






