Γιώργος Χελάκης

«Φέρτε μας παίκτες!»

SportDay

Για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να αναβάλει τους αγώνες στην Αττική ούτε λόγος διαφωνίας. Θα έπρεπε όμως τη σχετική απόφαση να την είχε πάρει από το Σάββατο. Πού πήγαινε το πράγμα με τις καταστροφικές πυρκαγιές φαινόταν καθαρά. Θα μπορούσαν έτσι να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία αλλά και την οικονομική αιμορραγία οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έκαναν το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Στην κολοβή αγωνιστική λίγα πράγματα είναι άξια σχολιασμού. Επειδή χθες είχαμε σχολιάσει τις ενδεκάδες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, τώρα μπορούμε να πούμε πως όταν γίνει τελικά ο αγώνας θα έχουν αλλάξει πολλά. Ειδικά για την «Ενωση» που έχει προαναγγείλει δυο - τρεις μεταγραφές. Ο Αραούχο θα έχει στο μεταξύ βρεθεί με τους συμπαίκτες του και ο Καφές θα έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Επιπλέον ο τιμωρημένος Ενσαλίβα θα έχει εκτίσει την ποινή του.

Καλώς τους!

Ομοιότητα, τα υπέροχα γκολ που πέτυχαν με φάουλ. Απιαστα πήγαν και τα δύο στο δεξί παραθυράκι των ανήμπορων τερματοφυλάκων. Κατά τα λοιπά οι διαφορές τους είναι μεγάλες. Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση. Σε αντίθεση με τον Μαυροβούνιο, ο Ρουμάνος Νικολάε Ντίκα έπαιζε στη Στεάουα κι από εκεί έφυγε με πολλά λεφτά για την Κατάνια και το Καμπιονάτο. Ο Ντίκα συνηθίζει να στέκεται μπροστά από τους αμυντικούς χαφ και να μοιράζει παιχνίδι.

Σε αντίθεση... ο Ντομπρασίνοβιτς, παρά την προχωρημένη ηλικία του (32 ετών), μαρκάρει σαν σκύλος τρέχοντας ακατάπαυστα μπροστά από τα σέντερ μπακ. Στη νέα Καβάλα ο Ντομπρασίνοβιτς αποτελεί τον κινητήριο μοχλό. Πίσω του ο έμπειρος Ψωμάς ρυθμίζει ικανοποιητικά την εναέρια κυκλοφορία. Μπροστά του ο Ορούμα (μόλις εγκλιματιστεί) θα κατευθύνει το παιχνίδι των «Αργοναυτών».

Σε λίγο στην ενδιαφέρουσα παρέα θα προστεθεί ο Ρινκόν με το βαρύ όνομά του. Αργησαν να γίνουν οι καλές μεταγραφές, αλλά στη Λιβαδειά η Καβάλα «καθάρισε» μάλλον άνετα. Αντίθετα, οι πολλοί αλλά μάλλον μέτριοι παίκτες που μάζεψε ο Κομπότης θα χρειαστούν χρόνο και τύχη για να τα καταφέρουν. Στην Κομοτηνή οι ομάδες μοιράστηκαν τα ημίχρονα αλλά όχι και τα γκολ. Ο Πανθρακικός δούλεψε περισσότερο ως ομάδα. Ο Ηρακλής που καθηλώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον Ντίκα που τον ξελάσπωσε...

Σαν φιλικό προετοιμασίας

Στην Τρίπολη, όσα είδαμε θα μπορούσαν να συνιστούν ένα από τα πρώιμα φιλικά προετοιμασίας. Ομάδες ασύνδετες, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, που κινούντο με την «πρώτη ταχύτητα». Η αργεντίνικη παροικία της Τρίπολης είτε δεν έχει σπουδαίο ταλέντο είτε θέλει τον χρόνο της για να δείξει τι αξίζει. Ξεχώρισε ο Βίλτσες που έχει καλό αριστερό πόδι και καλά στημένα. Ο Βραζιλιάνος Εντερ στην επίθεση έκανε μια τρύπα στο νερό. Ευτύχημα για τον Αστέρα ότι παραμένει η ίδια αμυντική γραμμή και μπροστά από αυτή ο Καρντόσο. Ισως ο Ρίος, ο οποίος ήρθε πριν από λίγες μέρες και είναι το πιο βαρύ όνομα, δώσει κάποια ταχύτητα στην αργοκίνητη ομάδα του Αστέρα.

Η Λάρισα έτσι κι αλλιώς ήταν ομάδα χαμηλών ταχυτήτων που έκρυβε την αδυναμία της χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Χθες ούτε κυκλοφορία υπήρχε ούτε ταχύτητα. Ο Μετίν παραμένει σπουδαίος τεχνίτης, αλλά στα τριάντα πέντε του έχει χάσει την εκρηκτικότητα στα πρώτα μέτρα και μοιραία τον προλαβαίνουν οι αντίπαλοί του. Ο Τουάμα δείχνει σαφώς κατώτερος του Στέλιου Γιαννακόπουλου και ο Αμπού Χατζίρα μάλλον δεν είναι σέντερ φορ. Οταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές της ΑΕΛ και επανέλθει ο Βενετίδης το συζητάμε. Αυτή η ομάδα, όπως είναι, δεν μπορεί να καταφέρει τα περσινά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x