Γιάννης Κυφωνίδης

Δείχνει πλέον να έχει τον έλεγχο

Για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο ο προπονητής και οι παίκτες τις ΑΕΚ κατάφεραν να γίνουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο και στο χέρι τους είναι να μην τον αφήσουν. Χωρίς να έχει γίνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League και κάνοντας μεταγραφές που μπορούν να δώσουν άλλη οντότητα στην ομάδα.

Για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο ο προπονητής και οι παίκτες τις ΑΕΚ κατάφεραν να γίνουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο και στο χέρι τους είναι να μην τον αφήσουν. Χωρίς να έχει γίνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League και κάνοντας μεταγραφές που μπορούν να δώσουν άλλη οντότητα στην ομάδα, πρέπει να είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που τα μέλη της ευρύτερης κιτρινόμαυρης οικογένειας ξυπνούν μετά από έναν σημαντικό αγώνα και κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Όνειρα για επιτυχίες. Όνειρα για να δουν καλό ποδόσφαιρο. Αν μάλιστα η ομάδα καταφέρει και πάρει τη νίκη και στο Περιστέρι την Κυριακή τότε θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να προετοιμάσει ακόμα καλύτερα το μέλλον της. Να δουλέψει ο προπονητής πιο ήρεμα, να μπορέσουν οι νέοι να ενσωματωθούν αγωνιστικά και πνευματικά στην ομάδα. Το ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού πιστεύω ότι μπορεί να αποδειχθεί η στιγμή που η ομάδα έφυγε από μία μαύρη τρύπα και ξαναμπήκε σε τροχιά.

Όπως πέρσι τέτοιον καιρό ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν ένα πολύ δυνατό σοκ, έτσι και φέτος η πρόκριση στους ομίλους δεν αποκλείεται να αποδειχθεί εξίσου ισχυρό σοκ, αλλά για… θεραπευτικούς λόγους. Είναι πολύ σημαντικό για μία μεγάλη ομάδα να έχει την προσδοκία του μεσοβδόμαδου αγώνα της Ευρώπης.

Να περιμένει τη Ρόμα στο Ολυμπιακό Στάδιο ή να έχει να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ για να παίξει με την Έβερτον, ακόμα και να έχει ματς με αντίπαλο την ρουμανική Κλουζ. Η Ευρώπη βοηθάει στην εξεύρεση του χαμένου DNA της ομάδας. Όταν παλαιότερα ερχόταν παίκτες για να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα έλεγαν ότι ήρθαν γιατί η ΑΕΚ είναι μία σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα. Από χθες λοιπόν ξανάνοιξε ο… δρόμος της Ευρώπης και οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται να τον περπατήσουν με το κεφάλι ψηλά.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x