Γιώργος Χελάκης

Αν μείνει έτσι, θα υποφέρει...

SportDay

Λίγες ώρες χωρίζουν τον Ολυμπιακό από ένα μεγάλο αδιέξοδο. Ο Φερναντίνιο φαίνεται να αγνοεί πόσο μεγάλες είναι οι προοπτικές ενός Βραζιλιάνου παίκτη στον Ολυμπιακό και προτιμά να παίξει στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Χέρτα. Ούτε η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ τον δελεάζει ούτε ο κόσμος του Ολυμπιακού, που τον γνωρίζουν μόνο όσοι τελικά βάζουν την υπογραφή τους σε «ερυθρόλευκο» συμβόλαιο.

Αν λοιπόν ο νεαρός δεν πειστεί τελικά από τα παραπάνω λεφτά που του προσφέρονται, τότε κατά τα φαινόμενα ο Ολυμπιακός μένει χωρίς παίκτη. Μπορεί την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές ή πολύ περισσότερο την ώρα που τις διαβάζουν οι αναγνώστες της «SportDay» να έχει βρεθεί μια λύση. Λύση που θα κοστίζει πολύ περισσότερο από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, διότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Οσοι λοιπόν είχαν το επιχείρημα ότι την τελευταία στιγμή ψωνίζεις και καλά και φτηνά, ας το ρίξουν στο καλάθι. Εγκαιρα είχαμε επισημάνει τους κινδύνους μιας τέτοιας λογικής. Προφανώς η περίπτωση του Φερναντίνιο εξετάζεται εδώ και καιρό από τον Ολυμπιακό. Ηρθε όμως στην επικαιρότητα όταν ο Μαντσίνι ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να μεταναστεύσει στην Ελλάδα και τότε ξεκίνησε η ουσιαστική διαπραγμάτευση με τον Βραζιλιάνο παίκτη και έγιναν αντιληπτά τα εμπόδια που υπήρχαν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Ο καθένας μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξία του Βραζιλιάνου και με τη δυνατότητά του να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό στη θέση που υπάρχει ανάγκη εδώ και τώρα. Ας υποθέσουμε όμως ότι ο Φερναντίνιο θα αποδειχτεί πολύ καλύτερη περίπτωση από τον Λεονάρντο, ο οποίος ήρθε περίπου με τα ίδια συστατικά στοιχεία και περίπου στο ίδιο κόστος. Οτι οι κινήσεις γίνονται την τελευταία στιγμή μαρτυρά καθαρά ότι δεν επρόκειτο για πρώτη επιλογή, αλλά για μια λύση ανάμεσα σε άλλες.

Τώρα μαθαίνουμε ότι αν «ναυαγήσει» η διαπραγμάτευση, ο Ολυμπιακός θα μείνει όπως είναι και θα κινηθεί για παίκτη τον Δεκέμβριο. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Ενα στραβό αποτέλεσμα σήμερα στο Αλκαζάρ μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Τότε θα μπει σε μεγάλη δοκιμασία η πρόθεση της διοίκησης να περιμένει τον Δεκέμβριο. Οσο για τώρα, ποιος αμφιβάλλει πια ότι η πρόκριση της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε τη δυνατότητα να κινηθεί ο Ολυμπιακός;

Διαφορετικά, ούτε συζήτηση για παίκτη δεν θα μπορούσε να γίνει. Ας μείνουν κατά μέρος λοιπόν οι ηλίθιοι υπαινιγμοί για όσους έγκαιρα έγραψαν την αλήθεια για τα γλίσχρα οικονομικά του Ολυμπιακού. Επειδή δεν είχε λεφτά κινδυνεύει να μείνει χωρίς παίκτη σε μια θέση όπου της είναι απαραίτητος, ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα πάρει τον Φερναντίνιο διατυπώνοντας την ευχή να μην της «βγει» Λεονάρντο.

Το ρίσκο της περίπτωσής του είναι φανερό, όπως και η αδυναμία του Ολυμπιακού να ψωνίσει από το πάνω ράφι. Και κάτι ακόμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα: ο Μαντσίνι δεν θέλει να παίξει στην Ελλάδα, ακόμα και σε ομάδα με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Φερναντίνιο λέγεται ότι προτιμάει να παίξει στη Χέρτα Βερολίνου ακόμα και με πολύ λιγότερα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x