Γιάννης Κυφωνίδης

Τραϊανός Γιάχιτς!

Όταν πριν από δύο εβδομάδες έγραφα για το δίδυμο Κυργιάκου-Μαϊστόροβιτς πως «θεωρώ ότι πρόκειται για δύο σπουδαίους κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι όμως δεν σου εξασφαλίζουν 100% λειτουργικότητα στο κέντρο της άμυνας. Είναι παίκτες με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με συνέπεια να μην μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά ο ένας τον άλλον. Να μην… κουμπώνουν το προτερήματα του ενός στις αδυναμίες του άλλου», δεν είναι δυνατόν κάτι άλλο παρά να θεωρώ πολύ σημαντική την προσθήκη του Σανέλ Γιάχιτς.

Όταν πριν από δύο εβδομάδες έγραφα για το δίδυμο Κυργιάκου-Μαϊστόροβιτς πως «θεωρώ ότι πρόκειται για δύο σπουδαίους κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι όμως δεν σου εξασφαλίζουν 100% λειτουργικότητα στο κέντρο της άμυνας. Είναι παίκτες με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με συνέπεια να μην μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά ο ένας τον άλλον. Να μην… κουμπώνουν το προτερήματα του ενός στις αδυναμίες του άλλου», δεν είναι δυνατόν κάτι άλλο παρά να θεωρώ πολύ σημαντική την προσθήκη του Σανέλ Γιάχιτς στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Σε μία άμυνα που θα πρέπει να βοηθά και την επιθετική λειτουργία της ομάδας είναι απαραίτητο ο ένας από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς να ξέρει μπάλα. Να είναι εγκεφαλικός και όχι απλώς να στηρίζεται στα φυσικά του προσόντα. Ο Γιάχιτς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής με διαύγεια και άριστη αντίληψη του παιχνιδιού. Θα δώσει χώρο στον Μαϊστόροβιτς ούτως ώστε να είναι αυτός ο κυρίαρχος σε ότι αφορά την δύναμη και θα πάρει τον δικό του χώρο όταν αναζητείται αυτός που θα καλύψει τον Σουηδό χαμηλά κι όταν χρειάζεται να βγει η μπάλα από την άμυνα.

Στην προηγούμενη κατάσταση Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς ήταν ευθέως ανταγωνιστικοί καθώς όντες παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά «συγκρούονταν» για το ποιος θα κυριαρχήσει όταν τον πρώτο ρόλο έπαιζε η δύναμη και έμεναν μακριά κι αγαπημένοι όταν με όπλο την τεχνική έπρεπε ο ένας να καλύψει τον άλλον. Με τον Γιάχιτς βλέπω να επιστρέφει στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα η ηρεμία και είναι σα να επιστρέφει η εποχή Δέλλα. Για όλα αυτά θεωρώ τον Βόσνιο μία από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές, αν όχι την καλύτερη.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x