Γιάννης Κυφωνίδης

Συνέντευξη Θανόπουλου: Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις σας…

Σε αρκετά πράγματα αναφέρθηκε ο Νίκος Θανόπουλος στην χθεσινή συνέντευξη τύπου η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες. Ακούσαμε για τον πρώην επίδοξο επενδυτή, τους νυν υποψηφίους επενδυτές, τις μεταγραφές, τα χρέη, τα όνειρα, το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο, το παρελθόν και το μέλλον. Ο καθένας έχει βγάλει σίγουρα τα συμπεράσματά του, όπως κι εγώ τα δικά μου και σ’ αυτά θα αναφερθώ. Μιλάω βέβαια για τα σημαντικότερα θέματα.

Σε αρκετά πράγματα αναφέρθηκε ο Νίκος Θανόπουλος στην χθεσινή συνέντευξη τύπου η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες. Ακούσαμε για τον πρώην επίδοξο επενδυτή, τους νυν υποψηφίους επενδυτές, τις μεταγραφές, τα χρέη, τα όνειρα, το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο, το παρελθόν και το μέλλον. Ο καθένας έχει βγάλει σίγουρα τα συμπεράσματά του, όπως κι εγώ τα δικά μου και σ’ αυτά θα αναφερθώ. Μιλάω βέβαια για τα σημαντικότερα θέματα.

Υποψήφιοι επενδυτές: Από την στιγμή που δεν μιλάμε για «κροίσους» υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει το σχέδιο, μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένο «πλαίσιο» που θα κινηθούν οι τρεις ομάδες. Με φοβίζει το «όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει». Με ικανοποιεί το γεγονός ότι έγινε σαφές από την αρχή ότι δεν έρχονται οι νέοι «Λάτσηδες» ή κάτι παρόμοιο.

Επίδοξος επενδυτής καλοκαιριού: Εκεί προφανώς η οικονομική επιφάνεια είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά δεν κατάλαβα τελικά ποιος… χάλασε την δουλειά. Παρά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις επί του θέματος απάντηση δεν δόθηκε. Και περίμενα να δοθεί για να καταλάβω αν η ΑΕΚ αποφάσισε να απομακρύνει ένα θόλο οικονομικό τοπίο ή αν απομακρύνθηκε ο ίδιος και η ΑΕΚ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία.

Προπονητικό κέντρο: Εκεί η καθυστέρηση έχει χτυπήσει κόκκινο και περιμένω επιτέλους λύσεις. Σε κάθε συνέντευξη τύπου μετατίθεται η ημερομηνία που η ομάδα θα αρχίσει να προπονείται εκεί και ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Είναι υποχρέωση της ιδιοκτησίας να τελειώνει αυτό το θέμα γρήγορα και χωρίς σύννεφα.

Γήπεδο: Πρώτη φορά είδα ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει μία ψυχρότητα και μία σκληράδα για το θέμα, προφανώς για να αρχίσει να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι είναι σχεδόν απίθανο να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αντάξιο του μεγέθους και της ιστορίας της ΑΕΚ.

Υ.Γ. Ακολουθούν σκέψεις αναγνωστών.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Γεια σου Γιάννη!

Είπα να σου γράψω την άποψη μου για την συνέντευξη του κ. Θανόπουλου, πριν καν αυτή πραγματοποιηθεί, κι ο λόγος για αυτό το παράδοξο της πράξης μου είναι για να αναδείξω την άποψη ότι αυτή την χρονιά θα πρέπει να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και τίποτε άλλο!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν αρχίσουμε πάλι τις αναλύσεις για τα διοικητικά, για το τι θα γίνει αν μπει ο ένας και βγει ο άλλος, για το που θα πρέπει να επενδυθούν τα χρήματα (αν μπουν νέοι επενδυτές) ή για το αν θα πρέπει να βρεθούν νέα κεφάλαια (αν δεν μπουν νέοι επενδυτές στην παρούσα φάση) και πάει λέγοντας, τότε πολύ φοβάμαι Γιάννη ότι θα την αποπροσανατολίσουμε την ομάδα μας και για όποιο κακό αποτέλεσμα έρθει μετά, δεν θα μας φταίει κανείς.

Γνώμη μου είναι ότι με την έναρξη της εποχής Νικολαίδη και μετά, τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι η ΑΕΚ είναι σε καλά χέρια, κι ότι την διαχειρίζονται άνθρωποι που όποια απόφαση και να πάρουν αυτή είναι για το καλό της ΑΕΚ! Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι και λίγο αν σκεφτείς το τι πέρασε (και από ποιους πέρασε) η αγαπημένη μας ομάδα πριν από το 2004. Κι αυτό λοιπόν μας δίνει την "πολυτέλεια" να αποφασίσουμε να μην ασχολούμαστε με τα διοικητικά την σαιζόν που ήδη διανύουμε, αλλά να σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας.

Το ρόστερ είναι καλό, οι επιλόγες σε όλες τις θέσεις του γηπέδου περισσότερες από άλλες φορές, ο προπονητής της ομάδας ξέρει την δουλειά του, διοικούντες και μέτοχοι προσπαθούν για το καλύτερο όλα αυτά τα χρόνια, αν λοιπόν κι εμείς, ο κόσμος της ΑΕΚ ενωμένος σταθούμε κοντά στην ομάδα, πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι μας στέρησε η γκίνια το 2005 και ο Βάλνερ σε συνδυασμό με τον φαταουλίστικη αλλαζονεία του ΟΣΦΠ το 2008. Ένα πρωτάθλημα το οποίο και αξίζουμε και το οποίο θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο από κάθε νέο επενδυτή!

Να είσαι κάλα Γιάννη

Βαγγέλης Κυρ.



Πολύ καλύτερος, σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά, σε όσα είπε.
Θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερος.
Από δω και πέρα είναι πολύ απλά τα πράγματα...χρείάζονται ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑ! Όχι λόγια!
Τα πολλά λόγια αλλά και τα οποιαδήποτε λόγια από δω και πέρα...είναι φτωχά!
Τέρμα τα λόγια!

Αν η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει μπροστά πρέπει βραχυπρόθεσμα να γίνουν τα παρακάτω
και άμεσα:

- Να μπουν οι συγκεκριμένοι επενδυτές και οι πόλοι τους (Αθηνή & Ηλία) να συμμαχήσουν
με τον Νοτιά κλπ. και να χρηματοδοτήσουν σοβαρά, σημαντικά και άμεσα και να βοηθήσουν
την ομάδα σε όλα τα επίπεδα (μείωση χρεών, μπάτζετ, μεταγραφές, γήπεδο, προπονητικό κτλ.),

- Να στελεχωθεί η ομάδα σε όλα τα μέτωπα (τεχνικός διευθυντής ή γενικός αρχηγός
ή τιμ μάνατζερ, επικεφαλής γραφείου τύπου, αρχισκάουτερ, σκάουτινγκ γενικά κλπ.),
με άτομα δικά της όπως ΑΡΚΑΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΤΣΙΑΡΤΑΣ και ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΜΗΣ.

- Να ολοκληρωθεί επιτέλους το προπονητικό στα Σπάτα και να μπει η ομάδα μέσα,

- Πραγματικά να γίνουν κινήσεις για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και αν ναι γίνεται,
τότε να αρχίσουν άμεσα τα έργα ενώ αν όχι, να κοιτάξουν για τις άλλες λύσεις γρήγορα,

- Για μένα, να αποκτηθεί ο Σμόλαρεκ και να κοιτάξουν να κλείσουν τον Ζόνας για τον Γενάρη
ή έστω έναν από τους δύο και να αποκτηθεί τον Γενάρη ένας στόπερ hummer (τύπου Oleguer,
Pavon, Dragutinovic, Ταυλαρίδη) και να ξεκαθαρίσει το ρόστερ και να μείνουν 26-27 παίχτες,
δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 32-33!

Με εκτίμηση,

Σωτήρης


Αγαπητε κ Κυφωνίδη
Με την εν λόγω συνέντευξη οι Θανόπουλος και Νοτιάς απέδειξαν ότι είναι πολύ σοβαροι ανθρωποι αποδεικνύοντας παράλληλα πόσο άδικο έχουν όλοι αυτοί που τους κατηγορούν χωρίς κανένα στοιχείο και λογκή. Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς το να πεις όχι σε μαι πρόταση 9 εκ ευρώ ειδικά όταν αυτή αφορά μια εταιρεία χρεωμενη δείχνει
αν μην τι άλλο διάθεση για προσφορά και όχι ανθρώπους έτοιμους να εγκαταλείψουν το πλοίο μόνο και μόνο για να αποφύγουν τυχόν μελλοντική χασούρα.
Ειδικά όσον αφορά τον κ. Νοτιά κατ εμέ είναι ο μοναδικός σοβαρός άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με την ΑΕΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια που είμαι σε θέση να γνωρίζω και να μπορώ να κρίνω .
Για 'οσους δεν ξέρουν τι σημαίνει Νοτιάς ή έστω Χιώτης και δη Καρδαμυλίτης εφοπλιστής υπολογιστε και τούτο.
Το κάθε πλοίο αυτή τη στιγμή του αποφέρει τζίρο απο 40.000 δολάρια το μικρό φορτηγό μέχρι και 250.000 δολλάρια την ημέρα όταν πρόκειται για τάνκερ Και μόνο δηλαδή που ασχολείται με την ΑΕΚ και κατά συνέπεια με το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί σπάνια τύχη για όλους μας.
Σημειώστε ότι ο εν λόγω διαθέτει το καλύτερο όνομα και φήμη ανάμεσα στους σοβαρούς ναυτιλιακούς κύκλους ενώ είμα σε θέση να ξέρω απο ανάλογους κύκλους ότι απεχθάνεται τα λαμόγια! Να είναι λοιπόν συγουροι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ότι σε καμία περίπτωση τέτοιοι δεν θα έχουν θέση στην ομάδα όσο υπάρχει Νοτιάς.
Και όσο για αυτούς που λένε ότι "ο Νοτιάς φτιάχνει προπονητικό για να κονομήσει" τους παραπέμπω στα ποσά που αναφέρω ότι τζιράρει.
Τα 300.000 που θα πληρώνει η ΑΕΚ πέρα απο το γεγονός ότι ήδη τα πληρώνει για το χωράφι στο βουνό των Θρακομακεδόνων για τ Νοτιά αοτελούν ένα μεροκάμματο.
Αν λοπόν κάποιος νομίζει ότι θα 'εμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία ώστε να βγει ένα μεροκάμματο είναι βαθιά νυχτωμένος!
Ευχαριστώ!

Γιώργος







Γιαννη καλησπερα σου στελνω με αφορμη τη συνεντευξη τυπου του προεδρου της ΑΕΚ. Αρχικα πρεπει να παραδεχτω, πως απο τη ραδιοφωνικη μεταδοση της συνεντευξης , ο κυριος Θανοπουλος με εξεπληξε ευχαριστα. Ωραιος τυπος . Απανταγε στα παντα χωρις να λεει τιποτα , με το χαβαλε του, τη φωνη σταθερη ακομα και αν οι ερωτησεις ηταν πιστολι στο κεφαλι του. Μας ειπε και δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω οτι τα οικονομικα μας εστρωσαν ή θα στρωσουν. Για να πουμε του στραβου το δικιο η ΑΕΚ εκανε αυτο το περιφημο cost reduction χωρις να ματωσει ενω υπαρχει η ελπιδα να ειναι και καλυτερη. Αν τα καταφερει ο προπονητης και οι παιχτες και φερουν κανενα τιτλο τοτε ο προεδρος θα ειναι πρωτος μαγκας . Δεν μας ειπε βεβαια τι ειναι αυτα τα γκρουπ επενδυτων και αφου δεν ειναι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, οπως παραδεχτηκε,δεν ειναι προφανες οτι πρεπει να υπαρχει καποιος λογος που μπαινουν...Γιατι βαζουν τα ωραια τους λεφτα σε περιοδο οικονομικης κρισης αφου η ΑΕΚ δεν εχει τα εσοδα που θα κανουν την επενδυση τους αποδοτικη. Την τρελα αλλων παραγοντων για μια ομαδα δεν εχουν.Εταιριες στην Ελλαδα για παραπλευρα οφελη δεν εχουν.Κροισοι να πετανε τα λεφτα τους δεν ειναι.Γηπεδο να φτιαξουν με Mall δεν φαινεται στον οριζοντα.Να ειναι κολλητοι με τους υπαρχοντες μετοχους και να τους εψησαν αυτοι(Νοτιας,Θανοπουλος,Αθηνης) μου φαινεται αδυνατο γιατι αν ερθει εμενα ο κολλητος μου να μου πει:"Ελα σε μια εταιρια που με βαζει μεσα να εχω παρεα στα γραφεια,σε παρακαλω" εγω δε θα του πω :"μεσα και εγω εχω κατι ψιλα 4-5 εκατ. ". Κατι δεν μου καθεται... Γιατι μπαινουν??
Απο τη αλλη με ικανοποιηση ακουσα το γεγονος οτι ο ιδιος εχει παραδεχτει την καταντια της ΑΕΚ με το γιαπι που προπονειται, αλλα δεν καταλαβα γιατι δεν ειναι ετοιμο ακομα αφου με τον ενα ή με τον αλλο τροπο η αποσβεση θα γινει. Ειναι απαραιτητο το προπονητικο σε πρωτη φαση. Επισης δεν μου αρεσε το γεγονος οτι εθεσε σε δευτερη μοιρα το γηπεδο αλλα ελπιζω οτι οταν σταθεροποιηθει η διοικητικη κατασταση να ερθει ξανα σε πρωτο πλανο.Μου φανηκε επισης το ολο θεμα της Φιλαδελφειας ειναι για τον κυριο ΘΑνοπουλο αλλα και για την ερασιτεχνικη-με λυπη το λεω αυτο- ενα καλο χρυσο χαπι... Το τραβαμε οσο παει με τα ιερα χωματα και οταν δεν γινει η δουλεια-γιατι δεν θα γινει- εχουμε να λεμε οτι το παλεψαμε να επιστρεψει η ΑΕΚ στη φυσικη της εδρα και αλλα τετοια αλλα δεν γινεται... Ο ιδιος παραδεχτηκε οτι δεν ασχολειται με το γηπεδο αφου δεν εχει καν υπογραψει ουτε το μνημονιο με την ερασιτεχνικη γιατι δεν προλαβε.. Αστεια πραγματα.
Εν κατακλειδι, ελπιζω να αποκατασταθει εν μερει η κατασταση στην ΑΕΚ ,να ηρεμησουμε ,να παμε ολοι στο γηπεδο,να ασχοληθουμε εφτα μηνες με την μπαλα και δεν βαριομαστε ποτε ολο και κατι θα εχουμε να λεμε...


Ευχαριστω για το χρονο σου,
Χριστοφορος Βεροια

καλημέρα, ομολογώ ότι δεν διάβασα ολόκληρη την συνέντευξη τύπου. έδωσα περισσότερη σημασία στο θέμα του προπονητηρίου , όχι τόσο στην σύμβαση αλλά στο χρονοδιάγραμμα και στο θέμα του γηπέδου. Πραγματικά τι άλλο περιμένουμε για να σταματήσουμε να προσπαθούμε να φτιάξουμε γήπεδο στην νέα φιλαδέλφεια; τι άλλο; όσο χρόνια και να περάσουν ούτε το οικόπεδο θα μεγαλώσει ούτε ο συντελεστής δόμισης αλλά ούτε και θα αλλάξει η χρήση γης που είναι αποκλειστικά για χώρος άθλησης. Η διοίκηση κουρέπη είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρους της νέας φιλαδέλφειας. Δεν το έκανα για να "κάψει" το οικόπεδο αλλά για να το αξιοποιήσει. Αυτό που έχω φανταστεί εγώ για την ΑΕΚ είναι να έχει εκεί όλα( μα όλα ) τα ερασιτεχνικά τμήματα, στα ιερά χώματα όπως λένε και μερικοί. Η καρδία της ΑΕΚ να είναι εκεί. Να παράγει νέους αθλητές. Να δημιουργεί νέους φιλάθλους. Να αλλάξει τον αθλητικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Να είναι συνώνυμο του αθλητισμού.

Η ΠΑΕ ας φτιάζει γήπεδο στον ΟΔΔΥ. Σχεδόν μας παρακάλεσε ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων. Η ΚΑΕ ας εκμεταλλευτεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων που είναι ακριβώς απέναντι. (http://www.stadia.gr/anoliossia/anoliossia-gr.html)
Στα Σπάτα ας γίνει το προπονητήριο για ολόκληρη την ποδσφαιρική ΑΕΚ.

Τρεις πυρήνες σε ολόκληρη την Αττική λοιπόν:

1. Η μάνα ΑΕΚ στην νέα φιλαδέλφεια: δημιουργία νέων ερασιτεχνικών τμημάτων , δημιουργία ακαδημιών σε βόλευ , χαντμπαλ , ποδόσφαιρο σάλας, στίβο κλπ. Κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού για όλη την περιοχή και όχι μόνο.

2. Τα δημοφιλέστερα στα Άνω Λιόσια , (όχι μακρυά από την νεα φιλαδέλφεια). Γήπεδα και τα δύο σύγχρονα που επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση μέσω αττικής οδού και προαστιακού. Γήπεδα που επιτρέπουν φθηνά εισιτήρια διαρκείας, που επιτρέπουν την μετακίνηση από το ένα στο άλλο όταν αυτό θα χρειαστεί, (μέρες με αγώνα εντός και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο)

3. Προπονητήριο, ότι και να πω θα είναι λίγο για αυτό.
Αυτό έχω φανταστεί για την ΑΕΚ. Την μεγάλη ΑΕΚ παντού. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλή χρόνια σε ολόκληρη την ΑΕΚ από το ποδόσφαιρο μέχρι τον τελευταίο σκακιστή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x