Γιώργος Χελάκης

Ωστε πρόκειται για νέα ομάδα!

SportDay

Yπάρχουν ορισμένα πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται. Τέτοια πρέπει να συμβούν στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το τι θα μάθουμε απ' όσα γίνουν έχει μικρή σημασία. Ας γίνουν, κι ας μη μάθουμε τίποτα...

Η απόφαση του Ρεχάγκελ να μη φωνάξει πια στην ομάδα τον Μπασινά και τον Δέλλα σήμανε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μια άλλης. Ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στη συχνότητα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες: «Είμαστε μια νέα ομάδα». Για να το λέει ο αρχηγός της, κάτι παραπάνω απ' όλους εμάς ξέρει. Είναι, εδώ που τα λέμε, και υποκειμενικό το ζήτημα. Αν έτσι αισθάνονται οι διεθνείς, έτσι θα είναι. Από τις γνωστές ενδεκάδες του θριαμβευτικού Εuro 2004, μόλις τρεις παίκτες συνεχίζουν. Πέρα από τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη και τον Χαριστέα, όλοι οι υπόλοιποι μπήκαν σταδιακά στην ομάδα.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια έλειψαν ο Τοροσίδης λόγω τραυματισμού, ο Σεϊταρίδης λόγω αγωνιστικής απραξίας και ο Δέλλας με τον Μπασινά επειδή ο κόουτς αποφάσισε πως έκλεισε ο κύκλος τους στην Εθνική ομάδα. Τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν εκτός. Ετσι μπήκαν στην ενδεκάδα παίκτες που δεν το είχαν συνηθίσει (Βύντρα, Τζιόλης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μόρας).

Δικαιολογείται επομένως ο Κατσουράνης να μιλάει για νέα ομάδα. Ο δε Ρεχάγκελ καταρρίπτει ένα ακόμα από τα στερεότυπα που τον συνοδεύουν. Οτι αλλάζει την ενδεκάδα μόνο όταν οι παίκτες αποσυρθούν από την αγωνιστική δράση. Δεν ισχύει. Γιατί αν ίσχυε θα φώναζε τον Μπασινά, που παίζει πού και πού με την Πόρτσμουθ, αντί για τον Τζιόλη, που προπονείται μόνος του στην Παιανία.

Εχουμε, λοιπόν, έναν «παλιό» κόουτς που είτε από επιλογή είτε από ανάγκη (μάλλον κι από τα δύο) φτιάχνει μια νέα ομάδα. Το κάνει τη στιγμή που καιγόμαστε για βαθμούς και που η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Το κάνει κόντρα στα αποτελέσματα που «ξεκρεμάνε» τον ίδιο και τις επιλογές του. Τώρα γίνεται εύκολο θύμα στις επιθετικές κριτικές σχεδόν σύσσωμου του αθλητικού Τύπου.

Ο δρόμος στον οποίο μπήκε η Εθνική ομάδα είναι χωρίς γυρισμό. Με ανακλήσεις εξ εφεδρείας το μόνο που θα φανεί είναι πανικός. Ισα ίσα, χρειάζεται επιμονή και τόλμη. Χρειάζεται επίσης να γίνουν ορισμένα πράγματα στα αποδυτήρια σαν κι αυτά που υπαινίχθηκε ο μάνατζερ της Εθνικής Τάκης Φύσσας σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM αμέσως μετά το ματς. Α, και να νικήσουμε τους Λετονούς έπειτα από περίπου ένα μήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x